Home EĞİTİM TEKNO TASARIM, UÜ MYO İLE ETKİN İŞBİRLİĞİ YAPACAK…

TEKNO TASARIM, UÜ MYO İLE ETKİN İŞBİRLİĞİ YAPACAK…

- Guncellenme Tarihi: 8 Ağustos 2015 12:09
4 min read
TEKNO TASARIM, UÜ MYO İLE ETKİN İŞBİRLİĞİ YAPACAK… için yorumlar kapalı
0

Uludağ Üniversitesi’nde görev değişimleri sonrası Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Karahan’ı ziyaret eden Tekno Tasarım Genel Müdürü Dr. Müh. Mustafa Uysal hem MYO kabiliyetlerini inceledi hem de ortak çalışma için önerilerde bulundu.

Ulutek bünyesinde ürün geliştirme faaliyetleri yapan Tekno Tasarım firması bugüne kadar yerli otomobil, hibrit otobüs, yerli rüzgar türbini gibi projeler ile kendinden söz ettirmişti. Üniversite-Sanayi işbirliğine önem veren Tekno Tasarım, Türkiye’deki çeşitli üniversiteler ile bugüne kadar üst düzeyde işbirlikleri yaptı. Genel Müdür Mustafa Uysal, teknoloji geliştirmede altyapının önemine değinirken katma değeri yüksek üretimin üniversitesiz olamayacağına vurgu yaptı. Uysal “Şehrimizin ilk ve tek teknokenti konumunda olan Ulutek’de çeşitli firmalarımız bulunmaktadır. Maalesef bu firmalarımızı üniversite ile ilişkisi çok azdır. Bizler hemen yanı başımızda olan üniversitemizi etkin kullanmak için yeni atanan Prof. Dr. Mehmet Karahan’a işbirliği yapmayı önerdik. Daha önce başka üniversiteler ve ticari kuruluşlar ile de çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz halde bundan sonra Uludağ TBMYO’yu daha etkin kullanmak için bu bir fırsattır, okul müdürümüz bunu yakın bilen bir kişidir” dedi.

Uludağ TBMYO Müdürü Prof. Karahan da “Sanayicilerimiz bizim kapasitelerimizi bilemiyorlar. Bunun için biz sanayicilerimize gidip kabiliyetlerimizi anlatmak istiyoruz. Buna önce Ulutek’den başlamak istiyoruz. Projelerini bizle gerçekleştirmek isteyen firmalara avantajlar sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Bu amaçla düzenli işbirliği toplantıları da yapacaklarını belirten Uysal ve Karahan Ulutek’de geliştirilen projelerin MYO bünyesindeki CNC tezgahlar, çeşitli laboratuvarlar ve teknik personel ile yapılması ile hem burada yetiştirilen öğrencilerin gelişimine katkıda bulunulacağını hem de buradaki laboratuvar altyapısının ekonomiye kazandırılacağının altını çizdiler.

Yakın bir tarihte bir araya gelecek olan MYO ve Tekno Tasarım şirketleri başta ekonomik sürüş, araç geliştirme ve çeşitli imalat uygulamalarında ortak hareket etmeyi, ortak ürün geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…