Home GÜNCEL PLASTİK SEKTÖRÜNDEKİ ARA ELEMAN SIKINTISINA BTÜ FORMÜLÜ…

PLASTİK SEKTÖRÜNDEKİ ARA ELEMAN SIKINTISINA BTÜ FORMÜLÜ…

- Guncellenme Tarihi: 8 Ağustos 2015 12:20
5 min read
PLASTİK SEKTÖRÜNDEKİ ARA ELEMAN SIKINTISINA BTÜ FORMÜLÜ… için yorumlar kapalı
0

Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biliktü ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i makamında ziyaret etti. Karşılıklı işbirliği konularının ele alındığı ziyarette konuşan İlker Biliktü, plastik ve ambalaj sektörünün sıkıntılarına üniversite ile işbirliği yaparak çözüm aramanın daha doğru bir yol olduğunu söyledi.

BURPAS Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biliktü ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Sebahattin Gaga ve Hakan Efe, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’e nezaket ziyaretinde bulundu. Biliktü ve beraberindeki heyetin ziyaretindeDoğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Uzunsoy ile birlikte Kimya Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Halit Levent Hoşgün’de hazır bulundu.Heyet, Plastik ve ambalaj sektörünün sıkıntılarının ve çözüm formüllerinin ele alındığı ziyaretin ardından BTÜ’de bu yıl içerisinde faaliyete geçen Plastik ve Kauçuk Test ve Analiz Laboratuvarı’nıProf. Dr. Deniz Uzunsoy ve Yrd. Doç. Dr. Halit Levent Hoşgün eşliğinde gezdi.

unnamed (52)

Ziyarette konuşan İlker Biliktü, BURPAS olarak mesleki eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade etti. Plastik ve ambalaj sektöründe ara eleman sıkıntısı çektiklerini dile getiren Biliktü, bu konuda BTÜ ile işbirliği içerisinde olmak istediklerini belirtti.

BTÜ ve BURPAS arasında yapılacak işbirliği ile sektördeki Ar-Ge çalışmalarına da ağırlık verilebileceğini vurgulayan Biliktü, “BURPAS uzun zamandır mesleki eğitime büyük önem veriyor. Bunu yapmadaki amacımız sektörümüzün neredeyse en önemli sorunlarından biri olan ara eleman ihtiyacını karşılamaktır. BTÜ ile yapacağımız işbirliği ve çıkaracağımız yol haritasıyla bu sorunun yakın zamanda ortadan kalkacağını düşünüyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, üniversite olarak BURPAS ile işbirliği içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade ederek, “BTÜ, kuruluşunun ardından kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen artık belli bir eşiği atlamıştır. Bundan sonra şehrine ve sanayicisine daha fazla hizmet eden, sorunlara çözüm olan bir üniversite olacaktır. Bu bağlamda tüm eğitim kadromuzun yanı sıra, test ve analiz laboratuarlarımızla birlikte her türlü işbirliğine hazırız. Üretimi bu denli yüksek bir seviyede olan Bursa’nın yüksek katma değerli ürün ortaya koyması konusunda BTÜ üzerine düşen sorumluluğu alacaktır” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…