Home GÜNCEL Umurbey Gençlik Merkezine görkemli açılış

Umurbey Gençlik Merkezine görkemli açılış

- Guncellenme Tarihi: 31 Temmuz 2015 16:07
9 min read
Umurbey Gençlik Merkezine görkemli açılış için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi’nin Gençlere Yönelik, Sportif, Sosyal ve Kültürel yatırımları devam ediyor. Gemlik Merkezi, Kurtul ve Engürücük Mahallelerinin ardından 4. Gençlik Merkezi Umurbey Mahallesinde hizmete girdi. Belde Belediyesinin eski binasının yeniden ele alınması sonucu yapılan Gençlik Merkezinde Satranç, Bilardo, Langırt masaları, okuma bölümleri, kütüphane, sohbet toplantılarının yapılacağı oda ve masa tenisi masaları bulunuyor.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı, Hamidiye ve Haydariye Mahallelerine de Gençlik Merkezi yaptıklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde bu mahallelerin Gençlik Merkezlerini de hizmete açacaklarını müjdeledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Kadir Erol ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, Belediye Meclis üyeleri, Belediye daire müdür ve amirleri de açılışta yer aldılar. Umurbey Halkı ve Gençleri de açılışa yoğun ilgi gösterdiler. Umurbey Mahallesine seslenen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Çocukları ve Gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için güvenli mekanlar yaptıklarını ifade etti. Bir yandan Spor tesisleri yatırımlarına diğer yandan da spor kulüplerine yönelik desteklere devam ettiklerini açıklayan Refik Yılmaz, Gençlik Merkezleri sayısını da artıracaklarını vurguladı.

Umurbey Futbol Sahası’nın iki ay içinde tamamlanıp, hizmete gireceğini açıklayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yaşanan gecikmelerin Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait arsanın devri konusunda yaşanan bürokrasiden kaynaklandığını hatırlattı. Birçok ilçede bulunmayan nizami standartlardaki Umurbey Sahasının Mahalleye çok yakışacağını savunan Refik Yılmaz, Hisar, Adliye, Şahinyurdu ve Katırlı Mahallesi Halı Saha Tesislerinin de hizmete girdiğini bildirdi. Katırlı Halı Sahasında heyelana bağlı yıpranmayı bahane ederek, eleştiriler yapan muhaliflere de sert yanıt veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Son 30 yılın en şiddetli kar yağışları yaşandı. Katırlı sahasının bir bölümünde bu yağışlara bağlı toprak kayması nedeniyle hasar meydana geldi. Muhalefet neredeyse daha fazla doğal afet olsun, daha büyük zararlar oluşsun diye dua edecek hale geldi. Böyle bir şey olur mu? Keşke zarar olsa da eleştirsek mantığıyla yatırımlarımızı eleştiriyorlar. Ben gazetelere çıkan meclis üyemize şunu söylüyorum, Umurbey Mahallesinde hayvan barınağı ve makine parkımız var. Gidip oraya bir baksın. Tamir yapıldı diye milyonlarca lira para ödenip, tamir, bakım ve onarım yapılmayan onlarca araç orada duruyor. Gazetelere çıkmak istiyorsa, gelip onlara baksın” dedi.

Umurbey’in sağlıklı içme suyuna kavuştuğunu anımsatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yıllardır zeytinliklere akan kanalizasyon hatlarının da değiştirildiğini bildirdi. Alt yapı devriminin ardından Köy yolları genişletme çalışmalarının da tamamlanacağını vurgulayan Yılmaz, “Umurbey’in kaderini değiştiriyoruz. Umurbey’i marka değerini artırıyoruz. Biz insanları zarara uğratmak için değil, mutlu etmek için geldik. Hizmet ve yatırımlarımız da bu amaçlarımız doğrultusunda sürecektir” diye konuştu. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kumla ve Hamidiye Göletleri sonrasında Gemlik’te 4, Orhangazi’de de iki köyün yararlanacağı Çol Gölü Göleti’nin de yapılacağını ve Umurbey Zeytin üreticisinin kalkınacağını açıkladı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Umurbey Gençlik Merkezinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık’ta, Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak, Gemlik ve Umurbey gençliği için ne kadar hizmet yapılırsa yapılsın, az kalacağını kaydetti. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Gemlik Belediyesi ile işbirliği çerçevesinde yatırım ve hizmetlerin devam edeceğini savunan Karlık, Bursa Büyükşehir Belediyesinin Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanlarda ’da hizmet ve yatırımlar gerçekleştirdiğini söyledi. Karlık, Kırcali Camisi, Suriye’ye insani yardımlar, Kosova’da toplu sünnet ve Üsküp’te Fatiğ Yiğit Paşa’nın mezarının bulunup, kamulaştırılması gibi Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini anlattı. Açılışın ardından davetlilere kokteyl verilirken, gençlerle birlikte günün anısına hatıra pozu verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’

Yıldırım Belediyesi, ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi’ kapsamında, 7 ayda 90 ton atık cam …