Home GÜNCEL Bursa’nın Değerleri, ’Genç Dünya Miras Gönüllüleri’ İle Tanıtılıyor

Bursa’nın Değerleri, ’Genç Dünya Miras Gönüllüleri’ İle Tanıtılıyor

- Guncellenme Tarihi: 31 Temmuz 2015 13:32
4 min read
Bursa’nın Değerleri, ’Genç Dünya Miras Gönüllüleri’ İle Tanıtılıyor için yorumlar kapalı
0
‘UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİ’NE GİREREK DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKEN BURSA’NIN DEĞERLERİ, ‘GENÇ DÜNYA MİRAS GÖNÜLLÜLERİ’ İLE TURİSTLERE EN DOĞRU ŞEKİLDE TANITILIYOR.

‘UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girerek dünyanın dikkatini çeken Bursa’nın değerleri, ‘Genç Dünya Miras Gönüllüleri’ ile turistlere en doğru şekilde tanıtılıyor.
Bursa’nın Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesiyle ilin turizm değerini daha da öne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, ‘Genç Dünya Miras Gönüllüleri’ ile turistlere yardımcı oluyor. ‘Genç Dünya Miras Gönüllüleri’ arasına katılarak Bursa’ya ve değerlerine sahip çıkan gençler de aynı zamanda yabancı dillerini geliştirme şansı buluyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Bursa Alan Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projesinin genç gönüllüleri, kentin en merkezi noktalarından olan Ulucami çevresi ve Hanlar Bölgesi’nde turistlere yardımcı oluyor. Özel ve devlet okullarında okuyan öğrenciler, Bursa’ya gelen yabancı ve yerli turistleri de ‘UNESCO Dünya Mirasları’, ‘Türkiye’deki ve Bursa’daki Dünya Mirasları’ ve ‘Bursa’nın Üstün Evrensel Değeri’ konularında bilgilendiriyor. Turistlere Bursa’yı tanıtan anketler de yapan gençler, rozet de hediye ediyor.
Projenin genç katılımcılarından Dilara Şen ile Ahmet Kadir Zeybek, turistlerin kendilerini rehber sanarak tedirgin olup korktuklarını, ancak ‘Genç Dünya Miras Gönüllüsü’ olduklarını öğrendiklerinde ise samimi davranıp UNESCO ve Bursa hakkında geniş bilgiler almak istediklerini söyledi. Şen ve Zeybek, içinde olmaktan büyük keyif aldıkları proje sayesinde yabancı dil pratiği de yaptıklarını ve çalışmanın özgüven başta olmak üzere kişisel gelişimlerine de katkı sağladığına işaret etti. Şen, ayrıca, turistlerin en çok Ulucami hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Hürriyet.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …