Home GÜNCEL Google’ın o özelliği artık Türkçe!

Google’ın o özelliği artık Türkçe!

- Guncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2015 13:17
1 min read
Google’ın o özelliği artık Türkçe! için yorumlar kapalı
0

Google Translate’in özellikle yurtdışına seyahat edenlerin işini kolaylaştıran uygulaması Türkçe dahil 20 yeni dil desteği kazandı.

ABD merkezli teknoloji devi Google’ın çeviri servisi Google Translate, sisteme entegre edilen özelliği sayesinde fotoğrafı metne dönüştürerek anında bunları istenilen dile çevirebiliyordu.

Geçtiğimiz aylarda kullanıma giren ve ilk etapta İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Rusça ve Fransızca dillerini destekleyen bu özellik artık Türkçe olarak da kullanılabilecek.28 Nisan 2006 tarihinde kullanıma giren Google Translate, 90 dilde hizmet sunuyor.

İNTERNET BAĞLANTISI GEREKLİ DEĞİL

Özellikle yurtdışına çıkan kişilerin restoranlardaki menüleri ve şehirlerdeki  adres tabelalarını anında istenilen dile çevirebilmelerine imkan sağlayan Google Translate’in uygulaması için internet bağlantısı da gerekli olmayacak.

Böylece kullanıcılar  yurtdışında pahalı olan internete girmek zorunda kalmayacak. Uygulama gerçek zamanlı  konuşma çevirisi de yapabiliyor. Popüler dillerdeki canlı konuşmalar anında tanınıyor ve bunlar anında metin olarak istenilen dile çeviriyor.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…