Home GÜNCEL Davutoğlu’ndan flaş açıklamalar

Davutoğlu’ndan flaş açıklamalar

- Guncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2015 13:52
12 min read
Davutoğlu’ndan flaş açıklamalar için yorumlar kapalı
0

“Suriye’ye üçüncü, Kuzey Irak’a ikinci dalga operasyon talimatı verdim. Operasyonlar sürüyor”

Başbakan Davutoğlu gündemdeki önemli olaylara dair açıklamalarda bulundu. Davutoğlu; “Suriye’ye üçüncü, Kuzey Irak’a ikinci dalga operasyon talimatı verdim. Bu noktasal bir operasyon değildir, bir süreçtir. En sert şekilde mukabele edecek hazırlıklarımız vardır” dedi. 

İşte Davutoğlu’nun açıklamasından satırbaşları:

Perşembe günü saat 3’te DEAŞ’a yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar şu anda da devam ediyor. Suriye’ye 3 K. Irak’a 2. dalga operasyon talimatı verdim. Kararlılığımızdan kimsenin şüphesi olmamalı. Neticelerini etüt ederek buna karar verdik. 22 ilde süren operasyonlarda da dün gece de 288 terör unsuru polis ve jandarmalarımız tarafından gözaltına alındı. Şu anda 590 kişi gözaltına alınmış durumdadır. Bu operasyon kararı askeri yetkililerimiz, bakanlıklarımızın değerlendirmeleri çerçevesinde son olarak güvenlik zirveri kararında hayata geçirildi.

3 unsura dikkat çekiyorum. Türkiye 7 Haziran’da demokratik bir seçim yaşadı. Nerelerden talimat aldığı malum çevreler 3 terör örgütünü birden harekete geçirdi. Bu operasyonların birinci amacı Türkiye’deki özgürlükleri korumaktır. Demokrasi ve özgürlük alanları korunacaktır. Kimsenin kamu düzenini sarsmaya izin vermeyeceğiz. 2. olarak, bu operasyon halkımızın temel güvenlik alanlarını korumaya dönüktür. 7 Haziran’dan bu yana 121 silahlı saldırı 15 adam kaçırma 17 haraç alma dahil 281 terör eylemi yapılmıştır. 5 asker ve polisimiz şehit edilmiştir. Bu zaman zarfında istifamızı vermiş ve görevi sürdürme talimatı alsak da ülkemizin geleceğini dünüşür, gerekenleri yaparız. Çatışmasızlıktan bahsedenler siyasi bazı çevreler şunu bilsinler; uyurken şehit edilen 2 polisimizin faillerine bunu sorsunlar. Siz sessiz kalırsınız ama devlet sessiz kalmaz. Kimin parmağı varsa hepsinin cezası verilecektir.

“SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Dün sabaha karşı gelen acil bir telefonla Erzurum’da bir hamile hanıma yardım için yola çıkan hemşire, ebe, şoför kaçırılıyor. Biz buna göz mü yumacağız. Biz Kılıçdaroğlu dışında ortak bildiriye cevap alamadık. Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. HDP bir taraftan kamu düzenini bozan unsurlarla el ele karşımıza çıktı. Koalisyon görüşmelerinde kendilerine söyledim bu sonuçları siz başarı olarak görebilirsiniz dedim ama seçim sonuçlarını kaleşnikoflarla kutlayanlara sessiz mi kalacağız.

3. boyut ise Türkiye’nin ulusal güvenliği ile ilgilidir. Sınır bölgelerimizde ne olursa olsun gereken tedbirleri alamak konusunda her şeyi yaparız.

Yaşananları soğukkanlılıkla izleyen 78 milyon vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Devletimize güvensinler gereken her şey her türlü tedbir yapılacaktır. Siyasi partilere de mesajımız açıktır. Siyasi partilere çağrım gelin el ele verelim. Gün dayanışma günüdür. Biz Türkiye hükümetsiz kalmasın diyoruz bazıları olumsuz yanıt veriyor. Yine çağrıda bulunuyorum Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak için gelin heybelerimizde ne varsa ortaya koyalım. Terör gruplarına mesajımız, Biz onlarca yıldır mücadelemizi yapıyoruz. Sizi kullanan çevrelerin Türkiye üzerindeki hesapları tutmayacaktır. Suçlarınızın karşılığını ödeyeceksiniz.

Yurt dışı çevrelere; dost ve müttefiklerimiz gücümüzdn emin olmuşlardır, hasmane hesaplar içinde olanalar ise başarılı olamayacaklarını anlamışlardır. Barışçıl çabalarımız sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye hiçbir savaşın tarafı olmadı.

Bugün itibari ile; bu noktasal bir operasyon değildir, bir süreçtir. En sert şekilde mukabele edecek hazırlıklarımız vardır.

MESUD BARZANİ İLE GÖRÜŞME

Bugün sabah sayın Mesud Barzani ile görüşmemiz oldu. 1 saati aşkın durum değerlendirmesi yaptık. Operasyonun amaç ve çerçevesini aktardım. Sayın Barzabni Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade ettiler. Türkiye’nin haklı olduğunu konuştuğumuz çok dostane bir görüşmemiz oldu. Her türlü iş birliğine katkı sağlayacaklarını ifade etttiler.

İNCİRLİK ÜSSÜ

İncirlik ile ilgili mutabakatı bugün Dışişleri Bakanımız da açıkladı. Şu ana kadar ki operasyonlar bu mutabakattan bağımsız operasyonlardır.

ÇÖZÜM SÜRECİ NE OLACAK?

Çözüm süreci bizim için tarihi ve stratejik bir süreçtir. Türkiye’deki silahlı örgütlerin ülkeyi terk etmesi aşamasına gelinmişti. Biz gereken adımları attık. 2013 Mayıs’ında ülkeyi terk etmesi gereken siyasi unsurlar daha da silahlanma, güçlerini arttırma yoluna gittiler. Artık silahsızlanmanın olması gerektiğini vurguladık. Bu unsurlar demokratik seçimlere de müdahale etme yoluna girdiler. Sürecin devamı konusundaki çalışmalarımızdan hiçbir taviz vermeyeceğiz. Çözüm sürecini istismar edenlere tavrımızı ortaya koyacağız. HDP vekilleri çatışmasızlıktan bahsediyor. Son derece samimiyetsiz açıklamalar bunlar. Koalisyon görüşmemizde de onlara söyledim. Silah mı, barış mı? 2 polisimiz hunharca şehit edilecek. HDP yetkilileri bir şey söylemeye cesaret edemeyecek. Karar vereceklerse bugün karar günüdür. HDP şiddete karşıysa bunu sözle değil eylemleriyle göstersin. Biz şefkat ve kudreti aynı ölçüde benimseyen bir anlayışa sahibiz.

BÜYÜK BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ

Yürüyüşle ilgili olarak, kimse tek taraflı olarak insanlara çağrıda bulunamaz. Bugün sosyal medyada onlara karşı bir grup aynı güzergahta yürüme çağrısında bulunursa ne olacak? O güzergahta seyahat edecek olan insanların seyahat özgürlüğü ne olacak. Kesinlikle önceden izin ve güvenlik tedbirleri alınmadan tam da bu kritik aşamada yürümeye izin veremeyiz. İstanbul’da yürüyüş güzergahları belirlenmiştir. Ancak şunu söylüyorum kimsenin elinde silah ve maske olmayacak. Ailelere de sesleniyorum, daha önce yaşanan acılar yaşanmasın.

TBMM TOPLANACAK MI?

 Olağanüstü toplantı talebine olumlu yaklaşıyoruz. Muhtemelen çarşamba günü toplanılacak. Orada bir deklorasyon çıkarsa memnuniyet duyarız.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…