Home EKONOMİ Çeyrek altın fiyatlarında son durum

Çeyrek altın fiyatlarında son durum

- Guncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2015 15:58
9 min read
Çeyrek altın fiyatlarında son durum için yorumlar kapalı
0

Altının onsu 1077 doları görerek Şubat 2010’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Altının ons fiyatlarının düşmesiyle vatandaşın merakla beklediği Kapalıçarşı’da altın fiyatları belli oldu. Peki çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum…

Çeyrek altın fiyatlarında az da olsa bir yükseliş oldu. Ancak piyasalarda yapılan açıklamalara göre çeyrek altın fiyatlarında büyük düşüş olacak. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar çeyrek altın fiyatlarını çok yakından takip ediyor. Sizler için hazırladığımız haberlerden 25 Temmuz altın fiyatları ne kadar oldu? merakı üzerine tüm detayları sizler için bu haberde topladık…

Ülkede yaşanan siyasi karışıklıkların ardından vatandaşlar altın fiyatlarını merak ediyor. Altın fiyatları ve Kapalıçarşı’da altın fiyatlarını haberimizden öğrenebilirsiniz. Peki altın fiyatları güne nasıl başladı? Çeyrek, yarım ve tam altın fiyatlarında ne kadar bir düşüş yaşandı? İşte o ayrıntılar…

Altının ons fiyatı güçlü ABD işsizlik maaş başvuruları verisinin ardından artan satışlarla yüzde 1’in üzerinde değer yitirerek 2010 yılından bu yana en düşük düzeye indi.

Altının onsu 1077 dolarla Şubat 2010’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Haftalık bazda yüzde 4’ün üzerinde kayıpla 9 ayın en sert düşüşünü kaydetmeye hazırlanan altında fiyatların teknik seviyeleri aşağı yönlü kırmasının ardından satışlar hızlandı. Uzmanlar fiyatların toparlanmadan önce bir miktar daha düşebileceği uyarısında bulunuyorlar.

Altında yaşanan düşüşlerin ardından 25 Temmuz Cumartesi günü saat 09.00 itibariyle altın ons başına 1084,39 dolardan işlem görüyor. Dün aynı saatlerden altının ons fiyatı 1097,11 dolar’dan işlem görüyordu. Öte yandan 95,42’dan alınan gram altının satış fiyatı 95,44 lira oldu. Çeyrek altının alış fiyatı 152,68, satış fiyatı ise 156.05 oldu. Yarım altının alış fiyatları 304,40, satış fiyatı 312,10 oldu.

Öte yandan altın fiyatlarında düşüşün sürmesi bekleniyor. Altın dünkü yüzde 4’lük kaybın ardından beş yılın dip seviyelerinin hemen üzerinde tutunurken, yatırımcılar altındaki değer kaybının sürebileceğini düşünüyor. Altın dün Eylül 2013’ten itibaren en sert değer kaybını kaydettikten sonra 1,100 dolardaki kritik destek seviyesinin hemen üzerinde işlem görürken, uzmanlar bu seviyenin kırılması halinde satışın sürebileceğini ifade ediyorlar. Dünyanın en büyük altın fonu SPDR Gold Trust portföyündeki altın miktarının 2008’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesi yatırımcıların altına olan ilgisinin azaldığını işaret ediyor.

Goldman Sachs Group Inc.’den Jeffrey Currie, altın için en kötü dönemin henüz bitmediğimi ve fiyatların 2009’dan bu yana ilk kez ons başına 1,000 doların altına inebileceğini söyledi. BloombergHT’de yer alan habere göre, Currie, “Dolardaki pozitif görünümün daha da kuvvetlenmesi ve bununla birlikte değer kaybetme riskinin yavaş yavaş azalması nedeniyle, altının ABD doları karşısında varlık çeşitlendirme için kullanmaya yönelik talep gitgide daha az önemli hale geliyor,” dedi. Currie, metal son 30 yılın en büyük düşüşünü yaşamadan önce, 2013 yılında yatırımcılara satmaları yönünde tavsiyede bulunmuştu.

Altın fiyatları bu hafta 2010’dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Satış dalgası, ABD’nin bu yıl faiz artırımına gideceği spekülasyonunun güçlenmesi ve buna bağlı olarak metalin faiz ödemesi yapmamasından dolayı diğer rakip yatırım araçları karşısında cazibesinin azalması ile birlikte derinleşiyor. Aynı zamanda, Çin analistlerin beklediğinden daha az altın alırken, dolar güçlenmeye devam ediyor.

Düşüşün süreceği tahmininde bulunan tek analist Currie değil. ABN Amro Bank NV’den Georgette Boele ve Societe Generale AG Robin Bhar da altının Aralık ayı itibariyle 1,000 dolara yaklaşabileceğini düşünüyor. Para yöneticileri, ABD hükümetinin verileri açıklamaya başladığı 2006 yılından bu yana en düşük düzeyde net uzun altın pozisyonu tutuyor. Bloomberg Emtia Endeksi bu hafta 13 yılın en düşük seviyesine indi ve altın emtiadaki bu düşüşe öncülük etti. Goldman’ın New York ofisinde emtia araştırma müdürü Currie, “Bu ortamda risk aşağı yönde eğilim gösteriyor,” dedi ve “Altının bu yıl, emtia genelindeki daha geniş tabanlı görüşümüz de dikkate alındığında, 1,000 doların altında işlem görme olasılığı var” şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak:Milliyet.com

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…