Home GÜNCEL Nilüfer’de evlere kitap servisi

Nilüfer’de evlere kitap servisi

- Guncellenme Tarihi: 20 Temmuz 2015 16:55
6 min read
Nilüfer’de evlere kitap servisi için yorumlar kapalı
0

Engelli bireylerin kitaba erişimini kolaylaştırmak isteyen Nilüfer Belediyesi, evlere ücretsiz kitap servisi hizmetini başlattı. Proje kapsamında Başkan Bozbey ve yazar Sunay Akın engelli bireylerin evlerini ziyaret ederek Sunay Akın’ın ‘Bir Çift Ayakkabı’ adlı kitabını hediye etti.

Okuma yazma oranlarını arttırmak için çeşitli çalışmaların altına imza atan Nilüfer Belediyesi, engelli bireylere yönelik farklı bir projeyi daha hayata geçirdi. Engelli bireylere evde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan Evlere Kitap Servisi adlı proje Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve yazar Sunay Akın’ın katılımıyla başladı. Nilüfer’de yaşayan engelli bireylerin evlerini ziyaret eden Başkan Bozbey ve Sunay Akın, projenin ilk kitabı Sunay Akın’ın kaleme aldığı Bir Çift Ayakkabı adlı kitabı Handan Otalı, Meltem Aydın, Çiğdem Aydın ve Esra Karaduman’a hediye etti. Ziyaret renkli görüntülere de sahne oldu. Çiğdem Aydın, Başkan Bozbey ve Sunay Akın’a “Bir Şarkısın Sen” adlı şarkıyı seslendirirken, Sunay Akın da bir başka ziyarette İstanbul’u anlatan şiir okudu. Nilüfer’de 2 bin 300 engelli vatandaşın yaşadığını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, proje kapsamında “Kitap okumak isteyen engelli ve engelli yakınlarımıza bir telefon kadar yakınız” dedi. Başkan Bozbey, “Engellilerin kitaba erişimini kolaylaştırmak adına engelli ailelerini evlerinde ziyaret etmek istedik. Nilüfer Belediyesi olarak Kütüphane Müdürlüğümüz ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzün ortaklaşa gerçekleştirdikleri ve bundan böyle Nilüfer’de bulunan 2 bin 300 civarında bulunan engellimizin kitaba ulaşımını kolaylaştırmak, hatta görme engellilerimiz için de onların yararlanabileceği kitapları iletmek üzere bir çalışma başlattık. Başvuru yapılmasının ardından 3 gün içerisinde tüm engelli vatandaşlarımız ve yakınları bu kitaplara ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

Bir Çift Ayakkabı kitabını imzalayan Sunay Akın da farklı bir okur-yazar buluşması yaşadığını söyleyerek, projede yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Sunay Akın, “Engelli kardeşlerimizin evine konuk olmak, kitap üzerine onlarla sohbet etmek çok güzel bir yazar-okur buluşması oldu. Hep kitap fuarlarında olacak değiliz ya. Bu Nilüfer Belediyesi’nin bu güzel çabasıyla kitabı, kitabın önündeki engelleri kaldırmak için, insanla buluşturmak için bu güzel çabasıyla bende hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum” dedi.

KİTAP TALEBİ NASIL OLACAK?

Bünyesinde 70 bin kitap bulunduran Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerindeki kitaplardan 500 farklı kitap belirlenerek, Nilüfer’de yaşayan engellilere kurye aracılığıyla gönderilecek. Görme engelli vatandaşlar için de mp3 çalar ve istedikleri sesli kitap verilecek. Projeden yararlanmak isteyen engelli ve yakınları 441 02 42 numaralı telefondan ya da Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri ve İhsaniye’de bulunan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nden başvuru yapabilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…