Home GÜNCEL Atalay:Mevcut İran’la olan ticaretimiz ivme kazanacak

Atalay:Mevcut İran’la olan ticaretimiz ivme kazanacak

- Guncellenme Tarihi: 20 Temmuz 2015 17:03
3 min read
Atalay:Mevcut İran’la olan ticaretimiz ivme kazanacak için yorumlar kapalı
0

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, İran ile BM Güvenlik Konseyi arasında varılan anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Atalay, bebe konfeksiyonu sektörünün temsilcilerinin uzunca yıllardır İran’la ticaret yaptığını işaret ederek, “Bu son gelişmeyle birlikte satışlarımızda yeni bir ivme kazanacağımızı düşünüyoruz” dedi. İran’ın BM Güvenlik Konseyi arasında sağlanan işbirliğinin olumlu neticeler sağlayacağı öngörülen sektörlerden birisi de bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü gibi duruyor.

Taraflar arasında varılan anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, sektör temsilcileri olarak uzunca yıllardır İran piyasasında olduklarını yalnız, bu yeni gelişmeyle birlikte iki ülke arasındaki ticaretin ivme kazanmasını öngördüklerini söyledi.

Atalay: Ticaretten daha önemli şeyler var

Bu anlaşma sayesinde ticari ilişkilerin makul seviyelere geleceğini kaydeden Atalay, “Ticari ilişkimizin, bu gelişmeden sonra olumlu yönde gelişim kaydedeceğini tahmin ediyoruz. Bundan şüphe duymuyoruz. Malum İran yakın bir komşumuz olmakla birlikte, büyük bir ülke ve potansiyeli yüksek bir ülke. Bursa’da üretilen bebe ve çocuk konfeksiyon ürünleri İran’ın pek çok şehrinde satıldığını biliyorduk son gelişme ile inşallah yeni bir ivme daha yakalarız” diye konuştu.

Varılan bu anlaşmanın, ticari ilişkilerin iyileştirilmesinden ötede İranlıların dış dünya ile daha sağlıklı bir ilişki kurmasına kapı aralayan bir özelliği olduğuna vurgu yapan Atalay, “Bu gelişme sadece bizim sektör adına değil bütün sektörler adına yeni bir kapı olacaktır. Her şeyden önemlisi İran halkı adına dış dünya ile daha sağlıklı ilişki kurabilmesi adına sevindirici bir gelişme. Kısacası ticaretten daha önemli olan şeyler var. Bu anlaşmaya her şeyden önce böyle bakmak gerektiğini düşünmekteyim” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…