Home GÜNCEL Nilüfer Çoksesli Korosu’ndan uluslararası başarı

Nilüfer Çoksesli Korosu’ndan uluslararası başarı

- Guncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2015 14:14
4 min read
Nilüfer Çoksesli Korosu’ndan uluslararası başarı için yorumlar kapalı
0

Almanya’nın Magdeburg kentinde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Avrupa Koro Oyunları’ndan üç altın madalyayla dönen Nilüfer Çoksesli Korosu, başarılarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile paylaştı.

Almanya’nın Magdeburg kentinde 6-12 Temmuz tarihlerinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Avrupa Koro Oyunları’na Nilüfer Çoksesli Korosu damgasını vurdu. Şampiyon koroların yarıştığı ‘Folklorik’ ve ‘Karma Oda Korosu’ kategorilerinde yarışan Nilüfer Çoksesli Korosu, iki kategoride de altın madalya almaya hak kazandı. Folklorik kategoride gösterdiği üstün başarıdan dolayı dünyanın en başarılı korolarının yarıştığı ‘Grand Prix’ye davet alan Şef Zeynep Göknur Yıldız yönetimindeki Nilüfer Çoksesli Korosu, ‘Grand Prix Folklore’ kategorisinde de birincilik kürsüsüne çıkarak altın madalyayı aldı.

Rusya’da yarışacaklar

Gösterdiği performansla izleyenleri büyüleyen Nilüfer Çoksesli Korosu, 2016 yılında Rusya’nın Sochi kentinde gerçekleştirilecek olan ‘Koro Olimpiyatları’na da davet aldı. Türkiye’yi ve Nilüfer’i, aldığı madalyalarla uluslararası arenada en iyi şekilde temsil eden Nilüfer Çoksesli Korosu sevinçlerini, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le paylaştı. Başkan Bozbey, aldıkları altın madalyalarını kendisine getiren koro üyelerini tek tek kutladı “ve yeni ödüller beklediklerini. Bozbey, “Çıtanızı her geçen gün giderek yükseltiyorsunuz.

Bu da bizleri gururlandırıyor. Her zaman sizin yanınızdayız, desteğimiz devam edecek” dedi. Gösterdikleri üstün başarıdan dolayı Interkultur’un düzenleyeceği organizasyonda jüri üyesi olarak davet edildiğini belirten Nilüfer Çoksesli Korosu Şefi Zeynep Göknur Yıldız da, “Yarışmaya ilk olarak folklorik ve karma oda korosu kategorilerinde katıldık. Gösterdiğimiz üstün başarıdan dolayı ‘Grand Prix’ye ve Interkultur’ün organizasyonunda jüri üyesi olarak davet edildik. Üst düzey koroların yarıştığı kategoriden de altın madalya kazandık. Ülkemiz ve Nilüfer adına çok onur verici bir duygu. Başarılarımızın arkasında Nilüfer Belediyesi’nin desteği çok büyük. Bu destek geldikçe biz başarı için daha da kamçılanıyoruz. Puanlarımız aynı yarışmada sürekli artmaya devam ediyor. Koro olarak Nilüfer Belediyesi’nin desteklerini her zaman yanımızda hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…