Home EĞİTİM BTÜ Orman Fakültesi’nde yenilikçi eğitim

BTÜ Orman Fakültesi’nde yenilikçi eğitim

- Guncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2015 14:18
4 min read
BTÜ Orman Fakültesi’nde yenilikçi eğitim için yorumlar kapalı
0

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümlerinde lisans programlarının açıldığını ve öğrenci alımına başlandığını belirterek programların müfredatının ulusal ve uluslararası endüstri ve kamu kurumlarının gereksinimlere ve beklentilerine cevap verebilecek şekilde Bologna ve MÜDEK kriterleri esas alınarak oluşturulduğunu söyledi.

Prof. Kurt, bu yıl öğrenci alacak olan BTÜ Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümlerinin, Türkiye’deki mevcut diğer ilgili bölümlerden farklı olarak 7+1 Mühendislik Oryantasyonu uygulaması modeline sahip müfredatı ile öncü olacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti “Ülkemiz Orman Endüstri Mühendisliği eğitiminde ilk defa Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından uygulanacak olan 7+1 işyeri uygulaması ile lisans öğrencileri 1 yarıyıllık dönemde ‘Mühendislik Oryantasyonu’  olarak adlandırılan ders kapsamında İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) üyesi işletmelerde çalışacak ve böylece Orman Endüstri Mühendisliği öğrencileri piyasanın şartlarını mezun olmadan öğreneceklerdir. Yapılan protokoller ile 16 haftalık Mühendislik Oryantasyonu süresince öğrencilerin SSK primleri BTÜ tarafından ödenecektir.”

Prof. Dr. Kurt, mobilya, tasarım, ahşap ürünler, kâğıt ve ambalaj ağırlıklı yüzde 30 İngilizce olan programdan mezun olan öğrencilerin ülkemiz mobilya ve orman ürünleri sektörünün vasıflı iş gücü sorununa çözüm olacağına inanmaktayım” dedi. BTÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt, fakültede lisans eğitiminin yanı sıra 4’ü disiplinler arası olmak üzere 6 adet yüksek lisans ve 1 adet doktora programının olduğunu şuanda 32 öğrencinin lisansüstü eğitimine devam ettiğini, Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi’nde iyi yetişmiş, genç, enerjik, disiplinler arası çalışmalara istekli, alanındaki yeniliklere ve gelişmelere açık öğretim üyesi kadrosu ile yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırımla kurulan gelişmiş araştırma laboratuvarlarında ulusal ve uluslararası düzeyde projeler (AB, TUBİTAK, vb.) yürütüldüğünü belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …