Home GÜNCEL Sosyal medya uygulamaları yasaklanıyor!

Sosyal medya uygulamaları yasaklanıyor!

- Guncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2015 14:15
2 min read
Sosyal medya uygulamaları yasaklanıyor! için yorumlar kapalı
0

SMS’in popülerliğini kaybettiği ve kullanımı hızla yaygınlaşan popüler mesajlaşma uygulamalarına yenildiği bu dönemlerde, ülkelerden yasak kararlarının gelmesi kullanıcıların tepkisini çekiyor.
İngiltere hükümeti mobil mesajlaşma uygulamalarına yasak getirmeye hazırlanıyor. Çok sayıda uygulamayı kapsayacak bu yasak çok tepki çekecek gibi görünüyor. SMS’in popülerliğini kaybettiği ve kullanımı hızla yaygınlaşan popüler mesajlaşma uygulamalarına yenildiği bu dönemlerde, İngiltere hükümetinden bir yasaklama paketi gelmesi planlanıyor.

Uyuşturucu ve daha birçok illegal işlerde kullanıldığı tespit edilen sosyal mesajlaşma uygulamaları;Whatsapp, Facebook Messenger, iMessage ve Snapchat gibi uygulamalar İngiltere hükümeti tarafından yasaklanma durumuna getirildi. Söz konusu yasaklamanın nedeni olarak ise kullanıcıların bu uygulamalar ile yaptıkları görüşmelerin takip edilememesi gösteriliyor.

Bu uygulamalar üzerinden gerçekleştirilen yazışmaların şifrelenmesi nedeniyle hükümet tarafından takip edilmediğini belirten İngiltere, şifrelenmiş mesaj gönderiminin iptal edilmediği takdirde, baştaFacebook’un sahip olduğu Whatsapp ve Messenger ile yasaklama zincirinin başlayacağı belirtildi.

Kaynak: cumhuriyet.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …