Home GÜNCEL Bursa’yı yıkarak güzelleştiriyoruz!

Bursa’yı yıkarak güzelleştiriyoruz!

- Guncellenme Tarihi: 29 Haziran 2015 12:19
4 min read
Bursa’yı yıkarak güzelleştiriyoruz! için yorumlar kapalı
0

Bursa’yı yıkarak güzelleştiren, sosyal donatı alanları oluşturarak Bursalıların rahat nefes almasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Koğukçınar Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde park yapımı için kamulaştırılan 500 metrekarelik alanda yer alan binaların yıkımını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı yıkarak güzelleştirmeye, park ve donatı alanlarıyla kenti daha da yaşanabilir kılmaya kararlı olduklarını söyledi.

Koğukçınar Mahallesi’nde kamulaştırması 700 bin TL’ye mal olan binaların yıkımı gerçekleştirildi. Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan ve 500 metrekarelik alanı kapsayan binalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katılımıyla ortadan kaldırıldı.

bb1

Kamulaştırma ve yıkım

Bursa’yı yıkarak güzelleştirdiklerini, yaptıkları çalışmalar sonucunda şehrin yaşanabilirlik açısından dünyanın 48. Türkiye’nin de 1. sırasına yükseldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hedeflerinin gerçek anlamda çağdaş kent seviyesine ulaşmak olduğunu söyledi. Belirlenen kıstaslar doğrultusunda el atılması gereken her noktaya el attıklarını, cadde-sokak-mahalle demeden Bursa’ya değer katacak çalışmaları bir bir gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, planlarda bulunan fakat uygulamada olmayan bölgelerde sosyal donatı çalışmalarını ancak mevcut binaları ortadan kaldırarak yaptıklarını hatırlattı. Bunun için kamulaştırma yolunun seçildiğini ve bu yolun oldukça maliyetli olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, onlardan birinin de Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nde yapılan yıkım çalışması olduğunu belirtti.

bb2

Park ve oyun alanı olacak

Başkan Altepe, cadde üzerinde bulunan binaların yerinde park alanı yapılacağını açıkladı. Ankara Yolu üzerinden rahatça görünen ve çürük dişi andıran binaların bir türlü yapılandırılamadığını söyleyen Başkan Altepe, “Cadde üzerindeki binalar tek tek yenilenmesine rağmen buralara bir türlü el atılamıyordu. Şu anda kamulaştırmasını tamamladığımız binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Daha sonra yandaki metruk binaların kamulaştırması da yapılacak ve buraların da yıkımı gerçekleştirilecek. Yıkılan binaların yeri, yeşil alan ve park olarak düzenlenecek. Bölge halkı, insanımız burada nefes alacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…