Home GÜNCEL Yıldırım sokak hayvanlarını unutmuyor!

Yıldırım sokak hayvanlarını unutmuyor!

- Guncellenme Tarihi: 28 Haziran 2015 19:50
2 min read
Yıldırım sokak hayvanlarını unutmuyor! için yorumlar kapalı
0

İlçedeki sokak hayvanlarına yönelik yoğun bir çalışma yürüttüklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ekiplerimiz, son üç aylık dönemde binin üzerinde yaralı hayvanı tedavi ederek, 200’ün üzerindeki hayvanı sahiplendirdi. Yıldırım’ın sokak hayvanları sahipsiz değil” dedi.

İdeal şehir Yıldırım amacı doğrultusunda sosyal alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, ilçedeki hayvanları da unutmuyor.  Veteriner İşleri Müdürlüğü son üç aylık dönemde bin 255hayvanı tedavi ederken, sokaklardan 976 hayvan topladı ve bunlardan 206’sını dasahiplendirdi. Yaz aylarında sokak hayvanlarının susuzluk çekmemesi için 20’den fazla farklı su kapları konulurken, üç bin plastik su kabı ise muhtarlıklar aracılığı ile vatandaşlara dağıtıldı.

sokakhayvanları

HEPİMİZ SORUMLULUK SAHİBİYİZ

Yıldırım’ın sakini olarak sokak hayvanlarını dagördüklerini dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İbadethanelere kuşlariçin yuvalar yapan, kış aylarında aç kalan hayvanlarını doyurmak için vakıflarkuran bir kültürün mirasçılarıyız. Bu da bize bir sorumluluk yüklüyor” diyekonuştu. Her canlı gibi hayvanların da yaşama hakkı olduğunu vurgulayan BaşkanEdebali, “Toplum olarak mutlu bir yaşam sürdürmek istiyorsak; bunun en önemliesaslarından birisi de hayvan sevgisidir. Bizler de yaptığımız çalışmalarla buhassas konuda farkındalık oluşturuyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…