Home GÜNCEL Zeytin festivali için güç birliği

Zeytin festivali için güç birliği

- Guncellenme Tarihi: 23 Haziran 2015 16:11
7 min read
Zeytin festivali için güç birliği için yorumlar kapalı
0

Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Zeytin Festivali Çalıştayı, Taslak Çalışması kamuoyuna sunuldu. Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapılan ve Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ile Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın da katıldığı toplantıda, “Zeytinin Başkenti Gemlik” adı altında geleneksel hale getirilmesi planlanan festivalin, 30 Ekim, 31 Ekim ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Ömer Faruk Demirok tarafından slayt gösterimle açıklanan taslak çalışma genel anlamda büyük beğeni topladı. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim adına taslak çalışmayı okuyan Ömer Faruk Demirok, “Amacımız Zeytin Festivalini geleneksel hale getirmektir. Kentimizin öne çıkan değeri Gemlik Zeytinini ve coğrafi işaretine ilgi çekerek farkındalık yaratmayı misyonumuz olarak belirledik. Vizyonumuz, Gemlik Zeytininin ulusal ve global ölçekte hak ettiği ayrıcalıklı yeri almasını sağlamaktır. Hedefimiz ise Gemlik Zeytinini; tüketicinin ilk tercihi haline getirerek, bölgenin yöresel değerleriyle birlikte büyümesidir” dedi.

Festival sloganının “Zeytinin Başkenti Gemlik” olacağını vurgulayan Ömer Faruk Demirok, barışın sembolü beyaz güvercinlerin gökyüzüne salınmasıyla start alacak şenlik yürüyüşü ile başlayacak olan festivalin, zeytin pazarlama teknikleri, kooperatifçilik, coğrafi işaret kullanımı, zeytin ve zeytinyağının faydalarının ele alındığı panel ile renkleneceğini söyledi. Konser organizasyonları, Uluslar Arası Güreş Turnuvası, Zeytin ve Zeytinyağlı Yemek yarışmaları, sportif turnuvalar, halk konserleri ve festival yarışları ile devam edecek organizasyonun, çeşitli gezilerle devam edeceğini vurgulayan Ömer Faruk Demirok, fotoğraf ve resim sergilerine ek olarak Gemlik eski yerel gazete nüshaları sergisinin de açılacağını belirtti. Zeytin temalı fotoğraf yarışması, zeytin hasat yarışması, geleneksel yöntemlerle yağ sıkım gösterimi, yelken, voleybol, basketbol ve futbol turnuvalarının da yer alacağı Gemlik Zeytin Festivalinin, zeytin kitapçığı basımı ve hediyesi ile ünlük bir sanatçının katılacağı halk konseri ile tamamlanacağını ifade eden Ömer Faruk Demirok, tanıtım stantlarının da, Kan Bağışı Toplama kampanyası ve fidan dikim organizasyonu ile tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik’in tamamının sahip çıkmasını istediği taslak çalışma için Kent Konseyi yetkililerine teşekkür etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, Gemlik Zeytinini ulusal ve uluslar arası alanda tanıtmak ve bunu geleneksel hale getirmek istediklerini kaydederek, Gemlik Zeytininin yeni pazarlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Marmarabirlik ve Baktat gibi ihracat yapan iki büyük kuruma sahip olunduğunu hatırlatan Refik Yılmaz, tarım alanında hükümetin ürün bazındaki desteklerinin de zeytini kapsayabileceğini savunarak, tuzsuz zeytin üreten Adliye Köylülerine ve Ali Çelik’e teşekkür etti. Katırlı Kooperatifinin de dünya çapında ünü olduğunu vurgulayan Refik Yılmaz, bu festival kapsamında tuzsuz zeytin üretimi patent çalışması da yapılabileceğine dikkat çekti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Güçlü ve potansiyeli olan bir şehiriz. Yeni ufuklara açılım sağlayacak Gemlik Festivalini hep birlikte yapabileceğimize inanıyorum ve yapacağız da” dedi.

Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, festivale destek olacaklarını belirtti. GTSO yetkilileri ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de destek verirken, MHP’li Belediye Meclis üyesi ve Zeytinci Mahmut Solaksubaşı’da, Ayvalık Zeytin Festivali ile aynı tarihlere çakışan Gemlik Zeytin festivalinin tanıtım anlamında noksan kalabileceğini öne sürdü. Ayvalık Zeytin festivalinin arkasında ünlü işadamlarının bulunduğunu savunan Mahmut Solaksubaşı, Gemlik Zeytin festivalinin bir hafta sonrasına ertelenebileceğini söyledi. Zeytin Fidanı dikiminin şehir içinde olması gerektiği önerisini getiren Solaksubaşı, her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

109 Yıldır Aynı Gururla

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü münasebetiyle düzenlene…