Home EKONOMİ Marmarabirlik ihracatta yine şampiyon

Marmarabirlik ihracatta yine şampiyon

- Guncellenme Tarihi: 23 Haziran 2015 12:27
4 min read
Marmarabirlik ihracatta yine şampiyon için yorumlar kapalı
0

Marmarabirlik, TİM’in ihracat şampiyonları listesinde zeytin ve zeytinyağı sektöründe son dört yılda 3. kez ihracat şampiyonu oldu. Başkan Asa, “Hedefimiz 47 ülkeye ihracat yapan Marmarabirlik’i dünya markası haline getirmektir” dedi.

Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2014 yılı ihracat şampiyonları listesinde zeytin ve zeytinyağı sektöründe bir kez daha ihracat şampiyonu oldu. Marmarabirlik böylece TİM tarafından son dört yılda 3. kez ihracat şampiyonu seçildi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Zeytin ve Zeytinyağı İhracat Birinciliği Ödülü”nü, TİM’in 22. Olağan Genel Kurulu kapsamında İstanbul’da düzenlenen törende, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’den aldı. Başkan Asa, “Bu gurur verici ödülü, 8 kooperatif ve 30 bin ortağımız adına aldık. Hedefimiz 47 ülkeye ihracat yapan Marmarabirlik’i dünya markası haline getirmektir” dedi.

Asa, Marmarabirlik’in 2011 ve 2012 yıllarında da TİM tarafından ihracat şampiyonu seçildiğini anımsatarak, 2014 yılında 5 bin 500 ton ihracat gerçekleştirildiğini ve 24 milyon dolar döviz girdisi sağlandığını söyledi.

marmara

“HEDEFİMİZ DÜNYA MARKASI OLMAK”

TİM’in her yıl belirlediği ihracat şampiyonları listesinde bu yıl da sektör şampiyonu olarak yer almanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Asa, göreve geldikleri günden bu yana daha fazla ürün alıp daha fazla satmaya odaklandıklarını ve çıtayı her geçen gün daha da yukarılara taşımaya çalıştıklarını kaydetti. Bugün itibariyle 47 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Asa, şöyle konuştu:

“2015 yılı sonunda 6 bin tonun üzerinde ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu rakam son 5 yılın ihracat ortalamasına göre yüzde 50 artış demektir. Döviz bazında hedefimiz ise 30 milyon dolar. Aldığımız bu ödül bize sektör lideri olarak daha büyük başarılara imza atmamız için heyecan verdi. Hedefimiz başta ortaklarımız, kooperatiflerimiz, yönetim kurulumuz ve bütün çalışanlarımızla birlikte Marmarabirlik’i dünya markası haline getirmektir.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …