Home GÜNCEL Emir-Koop yönetiminden Ekokent’e destek

Emir-Koop yönetiminden Ekokent’e destek

- Guncellenme Tarihi: 23 Haziran 2015 17:25
4 min read
Emir-Koop yönetiminden Ekokent’e destek için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret eden Emir-Koop Başkanı Ekrem Pamuk ve Yönetim Kurulu üyelerinin gündeminde Eko-Kent Projesi vardı. Ekrem Pamuk Projenin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçeceğine inandığını söyledi.

Emir-Koop Başkanı Ekrem Pamuk ve Yönetim Kurulu üyeleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde ziyaret etti. Ziyaretin ağırlıklı gündemi, Nilüfer Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülmeyi bekleyen Eko-Kent Projesi’ydi.

Emir-Koop Başkanı Ekrem Pamuk, Nilüfer Belediyesi’nin örnek projesi olan Eko-Kent Projesi’nin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçeceğine inandığını söyledi. Pamuk, “Biz Nilüfer Belediye Başkanımıza da Büyükşehir Belediye Başkanımıza da her zaman Bursa’ya değer katacak çalışmalar yapacakları konusunda güveniyoruz. Örnek bir proje olan bu bölgenin planının da Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçmesi için Sayın Altepe’nin katkı vererek destek olacağına inanıyoruz. Burada sadece Emir-Koop’un yeri yok. 200 bin konutluk bir alan burası. Biz bu planın çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı ile de görüşeceklerini kaydeden Pamuk, “Bu proje Nilüfer’in projesi değil, tüm Bursa’nın projesi” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Kayapa ve Görükle bölgeleri arasında yer alan alanda uygulanması planlanan projenin Türkiye için örnek bir proje olduğunun altını çizerek, Bursa’nın marka değeri açısından böyle bir projeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Nilüfer Belediyesi tarafından katılımcılık ve şeffaflık anlayışıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, Meslek Odaları ve Kent Konseyi Mahalle Komiteleri’nin görüşleri alınarak hazırlanan Eko-Kent Projesi’nin bir an önce hayata geçmesi için çalıştıklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Bu projeyi katılımcılık anlayışıyla hazırladık. Bursa’nın markalaşmasına katkı sağlayacak olan bu bölgenin Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından da sahiplenileceğine inanıyorum. Ekokent Projesi’nin bir an önce Büyükşehir Meclisi’nden geçerek Bursa’ya değer katacağını umuyoruz” dedi.

Ziyarette Nilüfer’de yapılacak kentsel yenileme çalışmaları da konuşuldu. Başkan Bozbey kentsel yenilemede Emir-Koop ile de çalışmak istediklerini belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …