Home EKONOMİ BOSB ve BOSİAD üyeleri geleneksel iftar programında buluştu!

BOSB ve BOSİAD üyeleri geleneksel iftar programında buluştu!

- Guncellenme Tarihi: 23 Haziran 2015 11:57
5 min read
BOSB ve BOSİAD üyeleri geleneksel iftar programında buluştu! için yorumlar kapalı
0

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) üyeleri geleneksel iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan BOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, BTSO tarafından açıklanan en iyi 250 firmadan 50’sinin BOSB’de olduğunu ifade ederken, BOSİAD Başkanı İlker Oral da, BOSİAD olarak daha fazla sosyal faaliyetlerle ilgili çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

BOSB Sosyal Tesisleri’nde yer alan Hasırönü Restoran’da gerçekleştirilen iftar programına, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın yanı sıra, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, geçmiş dönem BOSB Başkanı Ali Uğur, geçmiş dönem BOSİAD Başkanı Faik Çelik ve çok sayıda sanayici katıldı.

Gerçekleştirilen iftar programında konuşan BOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, BOSB’un Türkiye’deki planlı sanayileşmenin en önemli örneklerinden olduğunu ifade ederek, “Geride kalan 54 yılda bölgemizde faaliyette olan fabrika sayısı da 250’ye ulaşmıştır. Bölgemizde faaliyet gösteren firmalar Bursamız ve ülkemiz ekonomisine çok önemli katkılar sağlamaktadır. BTSO tarafından son olarak yapılan Bursa’nın 250 büyük firması araştırmasının sonuçları göstermiştir ki, 2014 yılında 250 firmanın yarattığı toplam değerler içerisinde; katma değerin yüzde 26’sı olan 2 milyar 471 milyon lira, öz sermayenin yüzde 19,4’ü olan 3 milyar 438 milyon lira, net aktiflerin yüzde 26,6’sına karşılık gelen 13 milyar lira, vergi öncesi dönem karının yüzde 8,4’ü olan 286 milyon lira, istihdamın yüzde 24.75’ine karşılık gelen 30 bin 243 kişi ve üretimden satışların yüzde 41.12’si olan 19 milyar 263 milyon lira bölgemizde faaliyet gösteren 50 firma tarafından gerçekleştirilmiştir. 250 büyük firma içerisinde yer alan ve BOSB’de faaliyet gösteren 50 şirketin ihracatları da toplam ihracatın yüzde 52’sine karşılık gelmekte olup, 5 milyar 487 milyon dolar düzeyindedir. Bu başarı bölgemizin değerli sanayicilerinindir. Hepsini gönülden kutluyor ve alkışlıyorum” dedi.

BOSB’un alt yapısıyla örnek bir OSB olduğunun da altını çizen Durmaz, BOSB olarak adeta bir belediye gibi çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BOSB’un Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden BOSİAD Başkanı İlker Oral da, “Türkiye’nin ilk ve her zaman örnek bölgesi durumundaki Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde biz de BOSİAD olarak daha fazla sosyal faaliyetlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki, her şeyin başı birlik ve beraberliktir. Bu akşam yine bunun güzel bir örneğini sergiliyoruz” şeklinde konuştu.

İftar programı yemeğin ardından dua okunması ile sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şadi Özdemir: Bizim İçin Halkın Çıkarı Önemli

Seçim kampanyasını 19 Mayıs Mahallesi’nde sürdüren CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi …