Home GÜNCEL Bozbey’den Selanik ve Veria Belediye Başkanları’na ziyaret

Bozbey’den Selanik ve Veria Belediye Başkanları’na ziyaret

- Guncellenme Tarihi: 22 Haziran 2015 17:41
6 min read
Bozbey’den Selanik ve Veria Belediye Başkanları’na ziyaret için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Müdürler ve Danışmanlarıyla birlikte Balkanlara düzenlenen teknik gezi çerçevesinde Selanik Belediyesi ile Veria Belediyesi’ni ziyaret etti.

Sıcak bir karşılamanın gerçekleştiği ziyaretlere Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris “Yunanistan Avrupa’yla ortak ama Türkiye’yle kardeş” sözü damgasını vurdu. Selanik denildiğinde akla Türk Milletinin kurtarıcısı Atatürk’ün geldiğini anımsatan Boutaris, “Atatürk’ü biz çok sahipleniyoruz ve O’nu, önce Selanikli olarak kabul ediyoruz” dediğinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de duygu yüklü anlar yaşadı.

Baklavanın, lokumun ve kahvenin vatanı olarak Türkiye’yi gördüklerini söyleyen Selanik Belediye Başkanı, kendisinin de bu ürünleri özel olarak Türkiye’den getirtmeyi tercih ettiğini açıkladı. Bir kez Bursa’ya geldiğini ve çok beğendiğini belirten Selanik Belediye Başkanı, Nilüfer Belediyesi’yle ilişkileri geliştirmek arzusunda olduklarını ifade ederek yakın zamanda Bursa’yı yeniden ziyaret edeceğini söyledi.  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Avrupa kültürüne sahip, çok farklı bir insan olarak tanımlayan Boutaris, belediye hizmetleri konusunda Bozbey’in çalışmalarını incelemek istediklerinin de altını çizdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de nezaket ve sıcaklıkla kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti. Her zaman devrim ve ilkelerini takip ettikleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yeri olan Selanik’le ilişkileri geliştirmenin kendileri için büyük mutluluk olacağını belirten Bozbey, “En kısa zamanda sizi Nilüfer’de ağırlamak, çalışmalarımızı sizlerle paylaşmak isteriz. Umarım Selanik-Nilüfer ilişkileri, bundan böyle çok daha yakın, çok daha sıcak bir şekilde devam eder” dedi. Başkan Bozbey, ziyaretin ardından Selanik Belediye Başkanı’na, 29 Ekim 2013’te 5990 kişiyle gerçekleştirilen ve Atatürk’ün portresinin oluşturulduğu “Duruyoruz” etkinliğinin tablosunu hediye etti.

selanik 2

PAYLAŞIMLARIMIZI ARTIRACAĞIZ

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Başkan Yardımcıları Adil Kayaoğlu, Ahmet Çakıcı, Nazlı Yazgan, Yalçın Işıkyıldız ve Özel Kalem Müdürü Pınar Yeşilçiçek’le birlikte daha sonra kardeş şehir sürecinde “işbirliği” aşamasında oldukları Veria Belediyesi’ni de ziyaret etti. Veria Belediye Başkanı Vorgiazidis Konstantinos, konuklarına “Büyük geçim kaynağı şeftali olan ve dünya piyasasında bu ürünle önde yer bulan Veria’da her zaman sizler için kapımız açık, burası evinizdir. Kısa süreli ziyaret için değil, uzun süreli kalmak için sizleri bekliyoruz” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey de Kostantinos’a, “Veria Bursa’ya çok benziyor. Kendimize buraları çok yakın bulduk. Kardeş şehir olma yolundaki ilişkilerimizi sizinle işbirliği temelinde devam ettirirken, paylaşımlarımızı daha da artırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Görüşme sonrasında Veria Belediye Başkanı Konstantinos’a Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde yapılan ebru tabloyu hediye ederken kendisine de Veria şeftalisinden yapılan ürünler armağan edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…