Home GÜNCEL Koğukçınar özlenen meydana kavuşuyor

Koğukçınar özlenen meydana kavuşuyor

- Guncellenme Tarihi: 20 Haziran 2015 09:56
4 min read
Koğukçınar özlenen meydana kavuşuyor için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski mahallelerinden biri olan ve çarpık yapılaşmadan dolayı herhangi bir sosyal donatı alanının bulunamadığı Koğukçınar Mahallesi’ne meydan kazandırmaya hazırlanıyor.

Osmangazi’nin dar ve sıkışık mahallelerinin başında gelen Koğukçınar Mahallesi’nde meydan ve park yapılacak olan alanda incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgede toplam 12 binayı kamulaştırarak yıktıklarını ve 4 çıkmaz sokağı açtıklarını ifade etti. Yapılan kamulaştırmalarla birlikte bölgede toplam 2 bin 500 metrekare alan elde ettiklerini belirten Başkan Dündar, çevre düzenlemelerinin ardından, içerisinde yeşil alan, oturma grupları, çocuklar için oyun alanı ve fitness aletlerinin yer alacağı meydan ve park çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Başkan Dündar ile birlikte Koğukçınar Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da, “Geçmişten gelen köklü yapısal sorunların çözümü noktasında, Osmangazi Belediyesi yoğun bir çalışma yürütüyor. Osmangazi gibi çarpık ve plansız yapılaşmanın çok derinden yaşandığı bir bölgede park ve meydan çalışmaları yapmak hiç de kolay değil. Alan yetersizliğinden dolayı projeleri hayata geçirebilmek için kamulaştırmalar yapılıyor ve bu da projelerin bütçelerini on katına çıkartıyor. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a ilçemizi ve kentimizi güzelleştiren çalışmaları hayata geçirdiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ise, “Osmangazi İlçemizin en büyük sorunu çarpık yapılaşma. Osmangazi Beledimiz son yıllarda yürüttüğü çalışmalar ile çarpık ve plansız yapılaşmadan dolayı sosyal donatı alanlarının bulunmadığı mahallelerimize meydan, park ve yeşil alan kazandırarak nefes aldırıyor. Ben, Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ı yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…