Home GÜNCEL “CHP olarak, Müdür Mustafa Karaarslan’ı esefle kınıyoruz”

“CHP olarak, Müdür Mustafa Karaarslan’ı esefle kınıyoruz”

- Guncellenme Tarihi: 19 Haziran 2015 12:18
4 min read
“CHP olarak, Müdür Mustafa Karaarslan’ı esefle kınıyoruz” için yorumlar kapalı
0

Bugün Cumhuriyet Gazetesi’nde bir haber yer aldı. Bu haber sosyal medyada da dolaşıyor.

Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan, takipçileriyle de paylaştığı bir Ramazan mesajında, “SICAK DİYE ORUÇ’U BOZMAYIN, BURASI DAHA SICAK. K. ATATÜRK” diyor.

Yani Mustafa Karaarslan’a ait olduğu ileri sürülen bu skandal mesajda, Büyük Önder Atatürk “cehennemdeymiş” gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemizin mimarı, Büyük Önder Atatürk’e yapılan bu saygısızlığı esefle kınıyoruz.

Üstelik de bu hakaretin, çocuklarımızı emanet ettiğimiz, bir eğitimciden gelmesi biz ayrıca üzdü. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak, Atamıza yapılan bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz.

Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan’ı Atamız’a saygıya davet ederken, bu saygısızlığın da yasalar karşısında hesabının verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bilindiği gibi bir Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında kanun var. Kamuoyunda anıldığı şekliyle Atatürk’ü Koruma Kanunu, 31 Temmuz 1951’de kabul edilmiştir ve ülkenin kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk’e karşı işlenecek suçları kapsar.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak, Bursa Valisi Sayın Münir Karaloğlu’nun böyle bir saygısızlığa müsaade etmeyeceğine, olayın gerçekliğini araştırarak, doğru olduğu takdirde, Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan’a Atatürk’ü Koruma Kanunu’na dayanarak, gerekli hukuksal yaptırımın uygulanması yönünde girişimlerde bulunacağına inanıyoruz.

Mustafa Karaarslan, yaptığı açıklamada böyle bir paylaşımda bulunmadığı, facebook hesabının hacklenmiş ya da etiketlenmiş olabileceğini söylemiş. Ancak daha önce de sosyal medya hesaplarında Atatürk, İsmet İnönü ve Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu da söz konusu. Bu nedenle Karaarslan’ın bu suçu işlediği yönünde kanaat mecvcuttur ve yasalar önünde aksini ispatlamakla da yükümlüdür…

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…