Home GÜNCEL Sosyal medyada seçim eleştirileri!

Sosyal medyada seçim eleştirileri!

- Guncellenme Tarihi: 9 Haziran 2015 17:55
17 min read
Sosyal medyada seçim eleştirileri! için yorumlar kapalı
0

Seçim sonuçları sosyal medyayı coşturdu. Sandıktan çıkan sonuçtan memnun olan da var ağır eleştiriler yapan da var.

İşte sosyal medyada dikkat çeken yorumlar…

Ali Ömeroğlu

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra AK Parti’den adayı adayı olan isimler sosyal medya hesaplarından AK Parti’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.  2011’de AK Parti’den 15. sıra da milletvekili aday adayı olan eczacı Ali Ömeroğlu, Twitter hesabından yazdığı sert mesajla dikkat çekti.

Ömeroğlu’nun Twitter hesabından paylaştığı mesaj şöyle;

“Bursa’yı bu hale düşürenler artık köşenizde oturursunuz. Olan bize oldu yine. Kına yakın şimdi. Yazıklar olsun, emeklerimiz heba oldu”.

şahin

Şahin Sevinç

Muşlu iş adamı Şahin Sevinç, 7 Haziran genel seçimleri sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaparak Ak Parti Genel Merkezi’nin hazırlamış olduğu listeyi eleştirdi. AK Parti’nin oy kaybını, teşkilatların hiçe sayılarak hazırlanan listeye bağlayan Sevinç, Facebook hesabından şu mesajı paylaştı;

BİZ NE DEDİK? “LİSTELERDE TOPLUM KUCAKLANSIN”

Adamcılık, ayrımcılık olmasın lakin afaroz edildik. Adeta hain ilan edilecektik neredeyse… Doğu ve Güney Doğu, Dağ yöresi, Kosova ve Bursa ihmal edildi, teşkilatlar hiçe sayıldı. Sonuç mu ? Bursa’da hüsran! Ne diyelim; bu listeye sebep olan egemen güçler utansın.

İsmet Büyükataman

Bursa’daki oy oranını arttırarak bir milletvekili daha kazan MHP’de yüzler gülüyor. Milliyetçi Hareket Partisi 1.sıra milletvekili MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, seçim sonuçlarından sonra kısa bir teşekkür mesajı paylaşarak, oyların boşa gitmeyeceğini ifade etti. Büyükataman’ın Facebook hesabından paylaştığı mesaj şöyle;

“Teşekkürler Bursa Seçim çalışmalarımız boyunca katkı, destek ve emekleriyle yanımızda olan her bir gönüldaşıma, partimizin tüm yöneticilerine, aziz Bursalı hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emin olunuz ki Milliyetçi Hareket’e verilen her oy bize emanettir ve hiçbir oy boşa gitmeyecektir. Bursa bizim sevdamızdır. Bu sevda bir seçimlik değil, bir ömürlüktür. Bursa’ya ve Bursalı hemşerilerime selam olsun.

Kadir Koçdemir

Milliyetçi Hareket Partisi 2. sıra milletvekili Kadir Koçdemir, seçim sonuçlarından sonra teşekkür mesajı yayınlayarak, desteğini esirgemeyen Bursalılara teşekkürlerini sundu. Kadir Koçdemir’in paylaştığı mesaj şöyle;

TEŞEKKÜRLER BURSA

Siz asaleti iman hamuruyla yoğrulmuş necip ecdadın asil ve erdemli evlâtları olduğunuzu gösterdiniz.

ŞİMDİ SIRA BİZDE

Yeşili yemyeşil, beyazı bembeyaz, huzur dolu müreffeh bir Bursa’yı birlikte inşa edeceğiz, yeni bir sevgi medeniyetinin tohumunu birlikte çatlatacağız. Bu yolda sizin sesiniz, sizin vekiliniz, sizin hayırlı evlâdınız olacağım. Allah güveninize layık etsin ve utandırmasın

Ceyhun İrgil

Cumhuriyet Halk Partisi 2.Sıra milletvekili  Opt. Dr. Ceyhun İrgil, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Facebook hesabından paylaştığı mesajla tüm Bursalılara teşekkür etti.

 

ceyhun

 

 

Selim Yedikardeş

selim

ŞAPKA DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ.

Bursa’da, Türkiye’de her şey 7 Nisanda değişti.Fevri davranan Ak Genel Merkezi krizin çıkmasının baş müsebbibidir. Aşağıdaki yazımı yazıp yazmamayı çok düşündüm. Ama dedim ki vebalim yok. Oyumu AK Parti’ye kullandım. Daha evvel de geleceğimiz adına aday adayı olmuştum.

1- Delegasyon temayülü gerçekleştirdiniz. Sonuçları açıklamadınız. Neden BİZ EN İYİ ADAYLARI belirleyeceğiz. Eyvallah…

2- STK’larla, kentlerde temayül gerçekleştirdiniz. Hiçbir sonucu açıklamadığınız gibi, bu temayülün de sonucuna bakılmadı.

3- Arkadaş kimse çıkıp söyleyemedi. 4 yıl vakit kaybettik Bursa’da özel hastane ve oteller dışında  yatırım oldu mu diye. Belediyeleri değil genel bütçeden Bursa’ya ne geldi.Yeni Adliye Sarayı nerede?, Hızlı tren ne oldu? ( daha hala cek,cak) , havaalanı var, ne otoparkı ne free shop, ne de Bursa markaları yer almakta.

4- Hele hele sormak lazım, sen- ben kavgası çıkartan bu ilin abisine, her şeye çakmak ve ti’ye almakla ne kazandın.

5-Paralelle mücadele dedik. Kendileri en ön safta değil miydi? Daha 10 gün olmadı mı, Manisa’da yapılan operasyon hakkında emniyet müdürü hakkında söyledikleri.

6- ARINÇ – GÖKÇEK kavgasında söyledikleri. ( Aslında ilk başta Cumhurbaşkanı’na söylenilen lafa, Gökçek cevap vermişti) . Parsel parsel sattınız. Söylenilecek laf mı? Bu kaçıncı çıkış sonrası geri vites, varsa istifa etseydiniz. Yoksa amacınız birilerine mi yaranmaktı?

7- Seçmen aradığını bulamadı. Kendine yakın aday görmek isterken, alay eder gibi liste yaptınız. Bu ilin yapısı var. Muhacir ve göçmen şehri, 3 Batı Trakyalı koydunuz, sanayi başkenti 2023 vizyonuna sahip, neden gözlerden kaçtı? Balkan ve Rumeli, Bulgaristan, Bosna, dağdan ve Bursalı aday neden koymadınız? Tüm demografik yapıyı nasıl göz ardı edersiniz?

8- Çek , çak edebiyatını bırakacağız. Seçilen 18 milletvekilimizi de ayrıca tebrik ederim. Şehrim ve Türkiye adına çalışacaklarından hiç şüphem yok.

9- Seçimin galibi, sevinenler gibi gözükse de asıl mağlup seçmenini koyun zanneden Bursa AK Parti kurmayları ve Ak Parti Genel Merkezidir.

10- Allah’tan 3 dönem ARINÇ bey yok.Sn. Soylu ve Şentop nezdinde ; Bursa AK Parti İl Başkanlığı yaptığı liste ile harakiri yapmıştır.

11- Seçmen adaylarını istiyor. Paralel dediğinizle birlikte, içimizdeki yatayları da gözden geçirelim.

YÜZÜ KIZARANLARDAN BİZİ EYLEME RABBİM,

Tüm sivil toplumu sadece kendi yanındakileri ile hareket edip, diğerlerini sahte beraberlik içinde olup bugüne şaşıran Bursa AK Parti il yöneticisi var mıdır? Dünyada güzel bir siyasi doktora tezi olabilir AK Parti 2015 seçimleri.  Sadece Bursa’da değil ayrıca yazdıklarım, yaklaşık 90 günde bizzat gittiğim ve gördüğüm 40 ilde de aynı. Şahsımı teveccüh veya tercih edilmediğimden yazdığımı sananlar. Lütfen aday adayı değilmişim gibi okusunlar yazımı.

Şimdi ekonomi 3.2 TL. USD. Borsa 40.000 inanılır gibi değil.

Mehmet Müezzinoğlu

AK Parti’den Bursa 1. sıra milletvekili adayı olan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, seçim sonuçları ile ilgili Facebook hesabından kısa bir değerlendirmede bulundu.  Katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Müezzinoğlu, sonuçların hayırlı olmasını diledi.

İşte Müezzinoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj;

“Milletimizin verdiği bu kararın demokrasimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye, milletin verdiği mesajı iyi değerlendiren bir anlayışla güçlü bir istikrarlı yönetim sürecini İnşallah sürdürecektir. Sandık sonuçlarıyla ilgili algı yönetimi yapanlar bu ülkenin demokrasisine, milli iradeye inanmayanlar ümit ederim ki mahcup olmuşlardır. Türkiye’nin en büyük ihtiyacı demokrasinin sağlığıydı. Millet iradesini en ideal şekilde sandığa yansıttı.Büyük bir katılımla sandığa gitti.”

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak

Nilüfer Ak Parti İlçe Başkanı Celil Çolak, genel seçim sonuçları hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. Halkın kararına saygı duyulması gerektiğini ifade eden Çolak; “Milletin iradesi sandığa tecelli etmiştir. Genel merkezlerden çıkacak sonucu bekliyoruz. Biz Ak Parti Nilüfer olarak görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Sonuçlar vatana, millette hayırlı olsun” dedi.

CHP İL Başkanı Zafer Yıldız: “7 Haziran’da demokrasi kazandı”

CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, bugün seçim sonuçlarını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. CHP İl binasından gerçekleştirilen basın toplantısında İl Başkanı Zafer Yıldız, demokrasinin kazandığına vurgu yaptı.

CHP Genel Merkezi ve  Bursa İl Başkanlığı olarak, emekten, insandan, barıştan ve  demokrasiden yana bir kampanya yürüttüklerini, CHP’nin proje ve programları, seçim kampanyası ve partililerin sahadaki emeği ile bu seçimde iz bıraktığını söyleyen Zafer Yıldız, bu çabanın karşılığı olarak da, Parti’nin Bursa’da oy artışı sağladığını, 6. Milletvekilini de çok az farkla kaybetmekten dolayı üzgün olduklarını ama 500 bin seçmenin güvenini kazanmaktan da mutlu olduklarını belirtti.

Zafer Yıldız, diktatörlüğün, kavganın, öfke ve kibrin kaybettiğini, buna karşılık demokrasinin, tevazu ve hoşgörünün kazandığını belirterek, “Biz bu seçimden uzlaşı ve diyalog mesajı çıkarıyoruz. Muktedirlerin yarattığı korku egemenliğinin bittiğini, Türkiye’nin demokrasiye tekrar sahip çıktığını görüyoruz” dedi.

CHP İl Başkanı ayrıca, partilerine güvenen, oylarıyla adaylarına sahip çıkan Bursalı seçmene teşekkür ederek, CHP milletvekillerinin de, Meclis’te Bursa’yı en iyi şekilde temsil edecekleri, yılmadan yorulmadan, özveriyle çalışacakları yönünde söz verdi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…