Home GÜNCEL Hacıosman Bağları Camiine nefes aldıracak yıkım

Hacıosman Bağları Camiine nefes aldıracak yıkım

- Guncellenme Tarihi: 9 Haziran 2015 17:24
4 min read
Hacıosman Bağları Camiine nefes aldıracak yıkım için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırma işlemleri tamamlanan, Hüdavendigar Mahallesi Hacıosman Bağları Camii çevresindeki binalar, Başkan Mustafa Dündar ve mahalle sakinlerinin katıldığı törenle yıkıldı.

İmar planlarında yeşil olarak görünen bölgede kalan ve belediye tarafından vatandaşlarla anlaşarak kamulaştırma işlemleri tamamlanan 2 bina, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Hüdavendigar mahallesi Hacıosman Bağları Cami çevresindeki binaların yıkımı için düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye başkanı Mustafa Dündar, “Planlarımızda yeşil alan olarak görülen bölgedeki binaları yıkarak hem camimizin çevresini açmış oluyoruz, hem de vatandaşlarımızın bir araya gelecekleri güzel bir park kazandırmış olacağız” dedi.

hüdavendigar kamulaştırma yıkımm 2

Osmangazi’de, çarpık ve plansız yapılaşmanın bir sonucu olarak, vatandaşların biraraya gelip sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirecekleri meydan, çocukların oynayabilecekleri park ve spor alanına sahip mahalle sayısının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi’nin bir çok mahallesinde, kamulaştırma sonucu elde edilen alanlarda yıkım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunlar, ilçemizdeki plansız yapılaşmanın bir sonucu. Hüdavendigar mahallemizde de, planlarımızda yeşil alan olarak görülen bölgelerdeki binaları, vatandaşlarımızla anlaşarak kamulaştırdık. Kamulaştırdığımız binaları yıkarak, mahalle insanımızın kullanacağı güzel bir park haline getiriyoruz” dedi.

Kamulaştırılan binaların yıkılarak, yerine yapılan parklar, meydanlar, spor tesisleri ve benzer diğer yatırımların, Osmangazi’de gerçekleştirilen kentsel dönüşümün de bir parçası olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, “Sıkışık, plansız ve çarpık yapılaşmanın olduğu mahallelerimizde yaptığımız bu çalışmalarla, hem Osmangazi’ye nefes aldırıyor, hem de vatandaşlarımız için güzel, birlikte zaman geçirebilecekleri mekanlar oluşturuyoruz. Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi için kamulaştırma ve yıkım çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …