Home GÜNCEL Osmangazi’de aileleri mutlu eden eğitim!

Osmangazi’de aileleri mutlu eden eğitim!

- Guncellenme Tarihi: 9 Haziran 2015 18:07
5 min read
Osmangazi’de aileleri mutlu eden eğitim! için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi’nin Gelişen İnsan Merkezi (GİM) işbirliğinde, ‘Her İnsan Bir Fidan’ projesi kapsamında atölye eğitimlerine katılan kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Bu güne kadar geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi’nin, anne ve babaların çocuklarıyla iletişimini güçlendirmek amacıyla geliştirdiği ‘Her İnsan Bir Fidan’ isimli atölye eğitimlerine katılan kursiyerler, sertifikalarını aldı. Doburca Değirmen Tesislerinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, “Osmangazi Kent Konseyimiz tarafından düzenlenen aile içi eğitim programı da, mutlu bir aile, özgüveni yüksek başarılı nesiller yetiştirmek adına son derece önemli bir proje. Sokaklarda molotof kokteyli atan, en ufak bir taşkınlıkta ortalığı yakıp yıkan kesimlerdeki tek eksiğin, aslında aile eğitimi olduğunu söyleyebiliriz. Bizler de, aile içi eğitim programları ile bu eksikliğin giderilebilmesi adına, bu tür programları her zaman destekliyoruz” diye konuştu.

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer ise günümüz şartlarında anne ve babaların sosyo-ekonomik nedenlerle aile içi iletişim ve çocukların eğitimi konusunda zaman zaman problemler yaşadığına dikkat çekti. Eşer, “Etkili iletişim, sorumluluk alma ve verme konularda yaşadığımız bu problemlerin çözümüne katkı sağlamak için, Gelişen İnsan Merkezi işbirliğinde ‘Her İnsan Bir fidan’ adıyla bir proje geliştirdik. Uzman eğitmenlerin interaktif sunum ve gerçek yaşamda uygulanabilir yöntemlerle verdikleri eğitimlerle, katılımcı anne ve babalara sağlıklı bireyler yetiştirme konusunda destek sağladık. Eğitimlerimiz bundan sonra da sürecek” dedi.

‘Her İnsan Bir Fidan’ prjesinin atölye eğitmenlerinden ve proje yöneticisi olan Dr. İlay Yılmaz da anne ve babaların çocuklarıyla iletişimi ve yetiştirilmesiyle ilgili farkındalık düzeyinde yaşanacak artışın, yarının özgüveni yüksek ve mutlu ebeveynlerini yetiştirmek adına son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Dr. Yılmaz, “6 haftalık eğitim sürecinde anne-babaların sorumluluklarının farkına varması ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmesi, aile içi etkili iletişim dinamikleri gibi konularda eğitimler verildi. Yapılan geri bildirimler de katılımcıların verilen eğitimleri yaşamlarına geçirdiklerini, aile içi ilişkilerini geliştirdiklerini gördük. Uzmanlarımızın yaptığı değerlendirmeler sonunda, katılımcılarda yüzde 10 ile 25 arasında iyileşme olduğunu gözlemledik. Katılımcılar. Osmangazi Belediyesi Kent Konseyinin girişimleri ile düzenlenen bu eğitimlerin, yarının özgüvenli ve mutlu ebeveynlerini yetiştirmek adına çok önemli bir adım olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…