Home FOTO GALERİ OSMANGAZİLİ ÖĞRENCİLERE YAZARLIK EĞİTİMİ

OSMANGAZİLİ ÖĞRENCİLERE YAZARLIK EĞİTİMİ

- Guncellenme Tarihi: 23 Şubat 2018 13:32
5 min read
OSMANGAZİLİ ÖĞRENCİLERE YAZARLIK EĞİTİMİ için yorumlar kapalı
0

GELECEĞİN EDEBİYATÇILARI OSMANGAZİ EĞİTİM KURUMLARI’NDA YETİŞİYOR…

BURSA – Geleceğin edebiyatçı ve yazarlarını bugünden yetiştiren Özel Osmangazi Eğitim Kurumları’nda, edebiyat dünyasının tanınmış isimleri öğrencilerle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Son olarak Edebiyatçı-Yazar İdris Eren ile Adem Serdaroğlu, Özel Osmangazi Eğitim Kurumları’nda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Özel Osmangazi Eğitim Kurumları’nda eğitim gören öğrencilerin, okuma ve yazmaya olan ilgisinin artırmaya yönelik olarak düzenlenen programlar tüm hızıyla sürüyor.

Son olarak Edebiyatçı-Yazar İdris Eren ile Adem Serdaroğlu, Özel Osmangazi Eğitim Kurumları’nda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşide her iki yazar da edebiyata olan merakları ve yazarlık serüvenlerinin başlangıçları hakkında açıklamalarda bulundular.

Samimi bir ortamda geçen buluşmada konuşan ve öğrencilere zorluklar karşısında pes etmemeyi öğütleyen Adem Serdaroğlu, “Ben kompozisyon derslerinde 55’ten yüksek not aldığımı hiç hatırlamıyorum. Daha sonra bir ödev verildi. Bu benim için dönüm noktası oldu. Orada yazabildiğimi anladım. Yazdığım 10 yazıdan 9’u kabul edilmiyordu ancak hiç vazgeçmedim. Siz de vazgeçmezseniz, mutlaka başarırsınız” şeklinde konuştu.

“Yazmak Depresyonu Önler “

Yazarlığın birçok yönden kişiyi geliştirdiğine dikkat çeken İdris Eren de “Bakın, insanlar psikoloğa kendilerini dinletip rahatlamak ve sorunlarına çözüm bulmak için giderler. Yani kendilerini rahatsız eden düşüncelerini açığa çıkarmak için. Peki, yazar olan bir insan aynısını yapamaz mı? En basit örneği ile günlük tutan bir insan kendisini rahatsız eden veya mutlu eden şeyleri yazarak aslında bir nevi deşarj olmuş olur. İçindekileri yazıya döken bir insan rahatlayarak, psikolojik olarak tatminlik duygusu hisseder. Bu da kendisini depresyon gibi rahatsızlıklardan uzak tutmuş olur” diye konuştu.

“Yazarak topluma fayda sağlamalıyız”

Programda konuşan Okul Müdürü Ömür Çolpan ise okumanın ve yazmanın öneminden bahsetti. Çolpan, “Bu tür atölyeleri okul yönetimi olarak sonuna kadar destekliyoruz. Yazarlarımızın öğrencilerle paylaştıkları bilgiler çok güzeldi. İnanın okur-yazar olmak sadece kavramlarla değil somut göstergelerle de açığa çıkarılmalı. Hep beraber okuyup, yazıp, kendimize, kültürümüze ve toplumumuza faydalar katacağız, sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Öğrencilere sürpriz hediyeler

Programın sonunda öğrenciler tarafından yazılan hikayelerin değerlendirilmesi de yapıldı. Değerlendirmenin neticesinde de en başarılı 15 hikayenin sahibine özel yazarlık sertifikası ile ödüllendirilirken, İdris Eren ile Adem Serdaroğlu, bu başarılı hikayelerin İnsan ve Hayat Dergisi’nin önümüzdeki sayısında yer alacağını dile getirdiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…