Home KENT HABERLERİ Haftaya dair…

Haftaya dair…

- Guncellenme Tarihi: 14 Şubat 2018 18:24
6 min read
Haftaya dair… için yorumlar kapalı
0

MUDANYA SİYASETİNİN MİHENK TAŞLARINDAN DEMİRHİSAR KONUŞTU..!

Tesadüftür ki Mudanya Eski Belediye Başkanı Erol Demirhisar ile Bursa semalarında alakasız bir yerde denk geldik. Yakalamışken arka arkaya sıraladığım sorulara içtenlikle cevap verdi. Söylediklerinden sadece küçük bir kısmını aktarma izni aldım:

  1. Mudanya’da ne olursa olsun ben bir isimim…!
  2. Mevcut yönetimde ego tavan yaptı, tekrar seçilirse Mudanyalı’nın, özellikle esnafın halini düşünemiyorum..!
  3. Şu anda Ak Partinin yaptığı mevcut politika ve yaklaşımla Mudanya’yı Hayri Türkyılmaz’ın elinden ben bile kurtaramam..!
  4. Yüzde 20’lerdeki oy oranımı koruyorum..!
  5. Adaylığı konuşmak için daha çok erken..!

 

MİLLETİN MALINI MİLLET KULLANSIN..!

En sağlam dostum Alpaslan Yıldız’ın bir önerisi var “Çağrışan’da terörist Gülen için yapılan, çok şükür ki kullanmak nasip olmayan ve mahkeme kararı ile el konulan malikane huzurevi yapılsa ne güzel olur. Bu ülkede ömür tüketmiş büyüklerimiz orada yaşamlarını sürdürse. Milletin paraları ile yapılan malikane yine millet tarafından kullanılmış olur.” diyor. Yürekten destekliyorum..

 

MUDANYA’NIN OTOSTOPÇULARI..!

Mudanya Belediyesi geçen yıl hakkında çok fazla olumsuz söyleme sebep olan, hatta Jandarma’nın baskın yaparak arama vs yaptığı OTOSTOP festivaline tekrar imza atmaya hazırlanıyor. Böyle saçma bir festival daha görülmedi. 12 – 18 yaş arası gençlerin de rağbet ettiği, bol miktarda alkol tüketilen, hele ki ulaşım konusunun gerçekten otostopla yapıldığı ve sonuçlarının ne olacağı belirsizliği hakimiyetini sürdüren bu organizasyonu Başkan Türkyılmaz’ın tekrar gözden geçirmesini yürekten diliyorum. Yazık o küçücük çocuklara, senin görevin onları korumak Başkan, kötü alışkanlık edindirmek değil..!

 

AYKIRI SÖYLEM RECEP GÜVEN’İ AĞIRLADI…

Aykırı Söylem’in geçen haftaki konuğu Politic’s Araştırma Şirketi yönetim kurulu başkanı Recep Güven’di. Seçimlere 1 yılı verdiği bilimsel anket sonuçları çok ses getirdi. Güven; 2019’da yerel seçimlerinde Yenişehir, İznik, Orhangazi ve Mudanya’nın kesin olarak değişeceğini öngördüklerini, ve hatta çok iddialı şekilde aday değiştirse dahi Belediyenin el değiştireceğini söyledi. Bugüne kadar yapılan hizmetle alakalı seçmenin çok büyük sıkıntısı olduğunu gördüklerini dile getirdi.  Aynı zamanda Nilüfer Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin oy kaybı yaşayacağını ekledi.

Sonrasında CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a bu durumu sorduğumuzda Mudanya’nın Hayri Türkyılmaz’dan memnuniyet oyunun yüzde 95 olduğunu ısrarla söyledi. Şimdi bir araştırma Mudanya’da CHP’nin kaybedeceğini, diğer bir araştırma ise memnuniyetin yüzde 95 olduğunu söylüyor… Gerçek sonuçları elbette ki seçimlerde adayların liyakati, Ak Parti ve CHP’nin bundan sonra Mudanya’da belirleyeceği politika ve daha birçok etken etkileyecek… Bekleyip göreceğiz…

 

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In KENT HABERLERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hakan Fidan: “Senin İçin Buradayız Gökhan…”

Son 10 yılda marka değerinde de ciddi kayıp yaşayan Mudanya’da yerel seçim tüm hareketlili…