Home FOTO GALERİ Gaziler’den Zeytin Dalı Harekâtı’na destek yürüyüşü

Gaziler’den Zeytin Dalı Harekâtı’na destek yürüyüşü

- Guncellenme Tarihi: 6 Şubat 2018 14:24
6 min read
Gaziler’den Zeytin Dalı Harekâtı’na destek yürüyüşü için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Muharip Gaziler Derneği Şubesi tarafından Afrin’deki terör örgütlerine yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na destek için yürüyüş düzenlendi.

Gaziler Derneği’nin Etibank karşısındaki yerleşkesinden başlayan yürüyüşe: Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Gaziler Derneği Şube Başkanı Erdinç Hazar, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte gaziler katıldı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan gazilere çevredeki vatandaşlarda destek verdi.

‘Her Türk Asker Doğar’, ‘Bayrak İnmez Vatan Bölünmez’ sloganları eşliğinde Cumhurluk Alanı’na kadar devam eden yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

‘Tuzak kuranlar bedelini öder’

 

Gaziler Derneği Şube Başkanı Erdinç Hazar yaptığı konuşmada, gaziler olarak silahlarını alıp cepheye gitmeye hazır olduklarını söyledi.

Hazar: “ Uzun zamandan beri ülkemize tuzak kuran hainlere karşı yapılan harekât Türk’ün gücünü tüm dünyaya göstermiş, yeni bir dönem başlamıştır. Mustafakemalpaşa’lı gaziler olarak dün olduğu gibi bugünde ordumuzun ve milletimizin emrindeyiz. 1974 yılında Kıbrıs’a nasıl gittiysek bugünde cepheye gitmeye hazırız. Dünyaya tıpkı atalarımız gibi adaleti getireceğiz ” dedi.

TSK’nın sınırda güvenliği sağlamak, dost ve kardeş bölge halkını terör eziyetinden kurtarmak için Zeytin Dalı Harekâtını başlattığını belirten Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci ise konuşmasında: “ Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz anlayışıyla çıkılan bu yolda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan yurt içinde ve sınır ötesinde kahramanca mücadele edilmektedir. Bu vesileyle milletimiz için şehit olan tüm silah arkadaşlarımızı saygıyla, gazilerimizi de şükranla anıyorum. Asil milletimizin duasıyla bu görevden de alnımızın akıyla çıkacağız ” dedi.

Milli birlik mesajı

 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da Kurtuluş Savaşı’ndaki günlerin yüzyıl sonra tekrarına şahit olduklarını dile getirerek milli birlik vurgusu yaptı.

Başkan Kurtulan: “ Askerine peygamberinin ismini veren bir ecdadın torunlarıyız. Yüz yıl sonra dahi içerde fitne, dışarda ihanet bitmemiştir. Ülkemizin bekası için yurt içi ve yurt dışında mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan sonsuz gayretler diliyorum. Bize düşen askerlerimizin milli birlik içinde her zaman yanında olmaktır. 80 milyonun kalbinin attığı yer sadece bizim sınırlarımız değildir. Bizimle beraber dünyada milyonların gözü de Afrin’dedir. Onlarında duaları bizimle beraberdir. Birlik ve beraberliğimizi korudukça bizi yıkacak hiçbir güç yoktur ” dedi.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise Türkiye’nin hemen ötesinde bir terör devleti kurmak için çaba sarf edildiğini söylerken bu duruma müsamaha gösterilemeyeceğini kaydetti.

Kaymakam Masatlı : “ Ordumuz Afrin’de hiçbir terör mensubu kalmayıncaya kadar mücadele edecek, o bölgeyi insanlar için yaşanabilir bir yer haline getirecektir. Bu harekâtı 80 milyonu aşkın insamız canı gönülden desteklemektedir ” dedi.

Konuşmaların ardından Mehmetçik için zafer duası yapıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…