Home FOTO GALERİ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

- Guncellenme Tarihi: 9 Ocak 2018 12:58
2 min read
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun için yorumlar kapalı
0

Gelişmiş demokrasilerin temel taşlarından olan ve 4. etkin güç olarak varlığını sürdüren basının; kamuoyunun ortak sesi ve vicdanı olma gibi çok önemli bir rolü vardır. Bu role istinaden gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, onlara daha gelişmiş haklar tanıyan 212 sayılı yasa 10 Ocak 1961’de yürürlüğe girmiştir.

Günümüze dek insanlara haber ulaştırmak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına tarafsızlık, nesnellik ve hukukun üstünlüğü gibi ilkelerden ödün vermeden ve mesai kavramı gözetmeksizin çalışan basın emekçileri, yoğun stres altında zamana karşı mücadele vererek görevlerini sürdürmüşlerdir. Çağımızın ağır bilgi kirliliği ortamında tüm basın mensuplarının görev ve sorumluluklarının daha da artmış olduğu kanaatindeyiz.

Basının özgür olmadığı bir ülkede gerçek anlamda demokrasiden, insan haklarından, hukuk devletinden ve gelişimden söz etmek mümkün değildir. Özgür ve bağımsız bir basının, özgür ve bağımsız bir toplumun teminatı olduğu gerçeğinden hareketle; basın özgürlüğünün çeşitli uygulamalarla kısıtlanmadığı, basın emekçilerinin tutuklanmadığı ve tüm basın çalışanlarının haklarını alabildiği bir dünya temennisiyle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.

 

 

Günal BAYLAN

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yazar Özlüoğlu: Edebiyat, Unutulanları Yaşanır Kılıyor

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Edebi Kazılar söyleşilerinin yeni dönemdeki ilk konuğu …