Home FOTO GALERİ AKILLI ŞEBEKELER BURSA’DA ENERJİ YÖNETİMİNİ SAĞLAYACAK…

AKILLI ŞEBEKELER BURSA’DA ENERJİ YÖNETİMİNİ SAĞLAYACAK…

- Guncellenme Tarihi: 5 Mayıs 2017 13:12
3 min read
AKILLI ŞEBEKELER BURSA’DA ENERJİ YÖNETİMİNİ SAĞLAYACAK… için yorumlar kapalı
0

TÜRKİYE’DE KAMUDA İLK AKILLI ŞEBEKE UYGULAMASI BURSA’DA …

 

  • ENVERDER AKILLI ŞEBEKE UYGULAMASINA 4 YILDIR ÇALIŞIYOR…

 

BURSA – Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi yönetimi, BEBKA desteği ile gerçekleştirdiği Bursa’daki tüm okulların enerji tüketimini izleyen akıllı şebekeler sistemini yerinde görmek üzere Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın’ı ziyaret etti.  Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal, 4 yıl önce başladıkları enerji verimliliği yolculuğunda desteklerinden dolayı Kaymakam Aydın’a teşekkürlerini iletti.

 

Kurulan Enerji Verimliliği Merkezi hakkında kısa bilgi alan Bursa Şubesi yönetimi, Türkiye çapında kamuda ilk akıllı şebeke sisteminin bugün tüm şehri kapsayacak şekilde gelişmesinden duyulan memnuniyeti aktardı.

Proje Koordinatörü Levent Yazıcı ile ekibine tebriklerini ileten Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Uysal, “Kamuoyunu bilgilendirmek ve enerji verimliliğinde farkındalık oluşturmak üzere çıktığımız bu yolda en güzel çalışmalarımızdan biri olan Milli Eğitim Enerji Verimliliği Merkezi, bugün elektrik, su ve doğalgaz sisteminin on-line izleme sistemine kazanması ile Türkiye’nin kamudaki ilk yerli akıllı şebeke uygulaması olma özelliğine sahip” dedi.

Dr. Uysal açıklamasını şöyle sürdürdü; “Projeye başladığımızda Avrupa ülkelerinden gelen bu teklifleri geri çevirmemizin ardında ülkemizin teknik insanlarına duyduğumuz güven yatmaktadır. Bu sistem ile artık sadece Bursa’daki okullarda kurumsal enerji hafızası bulunmaktadır. Öğrenci başına 5m3 olarak tahsis edilen su tüketiminin gerçekte 3-4 kat fazla kullanıldığı ve bunun da kaçaklardan kaynaklandığı bu sistem ile görüldü. Yaptığımız çalışmalar ile Enerji Bakanlığı, EPDK ve MEB gibi kamu kurumlarına referans teşkil edecek yönetmelik ve uygulama önerileri üretildi. Geçen zaman içerisinde peşine düştüğümüz konuların haklılığını gördük, kamuoyunun tam desteğini aldık ve yaptıklarımızın neticelerini hep birlikte gördük.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…