Home FOTO GALERİ Tarihi Kent Koşusuna Rekor Katılım

Tarihi Kent Koşusuna Rekor Katılım

- Guncellenme Tarihi: 24 Nisan 2017 14:07
4 min read
Tarihi Kent Koşusuna Rekor Katılım için yorumlar kapalı
0

Sporcular, Yarı Maratonda Birinciliğe Koşacak

– Dündar: “Dünyadaki İlkleri Bursa’da Yaşatıyoruz”

Osmangazi Belediyesi’nin 12’cisini düzenlediği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu için sporcular ve vatandaşlar göğüs numaralarını aldı. İlginin yüksek olduğu yarışlara, profesyonel sporcuların ve vatandaşların yanı sıra yabancı sporcular da başvurdu.

Bursa’nın fethinin 691’inci yılında Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu’na 15 bin metre koşusuna bin 276 sporcu başvururken, 4 bin metreye bin 871 sporcu başvurdu. Kenya, Etiyopya, Fas, Uganda, Rusya ve Yunanistan’dan toplam 26 sporcu başvurdu.

Dündar, “Şehrimiz Uluslararası Arenada Tanıtılacak”

Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu’na ilişkin basın açıklaması yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu etkinliklerimiz, Uluslararası Atletizm Federasyonunun takvimine girdi. Onların da dahil olduğu bir uluslararası yarış haline geldi. Bu da bu sene ilk defa uygulanmış oluyor. Ülkemizi uluslararası arenada böyle bir yarışla tanıtmış olacağız. Şehrimizin tanıtılması noktasında da çok önemli. Takvimde olduğu için atletizmle ilgilenen kişilerin, oradan bu işi takip ederek bu şehrin

atletizm camiası tarafından da bilinmesine vesile olan bir iş oluyor. Tüm sporculara şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dündar’dan, Katılımcılara Makarna İkramı

Açıklamanın ardından Başkan Dündar, maraton koşusu için başvuruda bulunan katılımcılara makarna ikramında bulundu. Başkan Dündar, “Makarna partisi, sporcuların kayıt yaptırdığı ve bir gün öncesinde enerji depoladıkları bir ikram şeklinde oluyor. Atletizmde böyle bir gelenek var. 1 gün önceden yarışa katılan sporculara makarna ikramıyla sporculara enerji depolamalarına yardımcı oluyor. Enerjileri bol olsun diyoruz” dedi.

Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu, yarın saat 10.00’da Saltanat Kapı’da başlayacak. Saat 12.30’daki ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri Fetih Kapı’da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından takdim edilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarının Kurban Bayramı kotra ihale tarihi belli oldu. Belediye …