Home GÜNCEL Yeni Mahalle sakinleri cami istiyor

Yeni Mahalle sakinleri cami istiyor

- Guncellenme Tarihi: 22 Mart 2016 01:57
4 min read
Yeni Mahalle sakinleri cami istiyor için yorumlar kapalı
0

Nüfusu 10 bine yaklaşan Mudanya’nın gözde mahallelerinden Yeni Mahalle’de bir cami yok. Çoğunluğunu emekli kişilerin oluşturduğu Yeni Mahalle sakinleri, ibadetlerini rahatça yapabilmek için belediyenin adım atmasını bekliyor. Yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak planlanmış bölgelerin bile yapılaşmış olması nedeniyle cami inşa edecek bir alan bulunamıyor. Geriye ise tek bir çözüm kalıyor, belediyeye ait sosyal tesisin bir bölümünün ibadethane olarak kullanılması.

Mart ayı meclis toplantısında Ak Parti ve MHP grup sözcülerinin önerge vermesine ve komisyondan red karar çıkmasına rağmen, CHP’li üyelerin oy çokluğu ile tesisin kafeterya olarak ihaleye çıkmasına karar verildi. Cami sorununun nasıl çözüleceği ise merak konusu.

Yeni Mahalle Muhtarı Nazmi Karalar, mahallelinin cami talebini Mudanya Belediyesine ilettiğini, önümüzdeki günlerde çözüm önerilerini sunacağını söyledi. Belediye sosyal tesisinin mecsit olarak kullanılmasının binanın fiziki yapısı nedeniyle pek uygun görünmediğini, dönüşümün ise ciddi maliyetler oluşturabileceğini dile getiren Karalar, cami için uygun bir alan oluşturulması noktasında mahallelinin beklenti içinde olduğunun da altını çizdi.

Öte yandan mahalleye öncelikli ihtiyacın mescid mi, yoksa kafeterya mı olduğu da mahalle halkı tarafından sorgulanıyor. Mudanya’nın birçok yerinde kafeterya bulunduğu dile getiren mahalle sakinleri, ibadet gereksinimlerini giderecekleri bir cami veya mescid olmamasından ötürü muzdarip durumdalar.

Sosyal tesisin Hasan Aktürk döneminde adrese teslim bir ihale ile yapıldığını savunan Muhtar Karalar, “Belediyeye ait bir arsa karşılığında müteahhit burayı yaptı. AVM mantığında, hiçbir işe yaramaz bir bina, bölmek isteseniz bölemezsiniz. Projesine aykırı olarak tamamlanmış. 2 bin metrekarelik tesisin içinde aile hekimliği, halk eğitim merkezi, muhtarlık binası, kafeterya, nikah salonu, çok amaçlı salon hatta bölgenin cami ihtiyacını karşılamak üzere bir mecsit bulunacağı proje tanıtımında yer alıyordu. Büyük bir ibadethane ile kafeteryanın hatta nikah salonunun aynı alan içinde bulunması kaos yaratır, gerilime neden olabilir” dedi.

NAZMİ KARALAR

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarının Kurban Bayramı kotra ihale tarihi belli oldu. Belediye …