Home EKONOMİ Başkan Türkyılmaz özür dilemeli!

Başkan Türkyılmaz özür dilemeli!

- Guncellenme Tarihi: 22 Mart 2016 01:52
8 min read
Başkan Türkyılmaz özür dilemeli! için yorumlar kapalı
0

 

Yeni Mahalle’deki sosyal tesisin ibadethane mi, kafeterya mı olarak kullanılacağına ilişkin tartışmalar sırasında “Burayı biz yönetiyoruz” diyerek muhalefeti susturmaya çalışan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan  meclis üyeleri özür bekliyor.

Mudanya Yeni Mahalle’deki belediyeye ait sosyal tesisin nasıl kullanılacağına ilişkin tartışmalar Mudanya Belediye Meclisi’ni gerdi. CHP’li üyelerin oy çokluğu ile kafeterya kararı çıkarken, muhalefetin ibadethane talebine Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ‘Burayı biz yönetiyoruz’ yanıtını vermesi ‘belediye nasıl yönetiliyor’ sorusunu akıllara getirdi.

Mudanya Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında CHP’den 11, Ak Parti’den 6, MHP’den 3 üyenin katılımıyla gerçekleşti. Gündemin 8. maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Yeni Mahalle’de bulunan mülkiyeti belediyeye ait sosyal tesis alanı ile ilgili reddedilen raporu görüşüldü.

 TÜRKYILMAZ’IN SÖZLERİ TEPKİ TOPLADI

Söz konusu tesisin proje aşamasındayken mescit olarak planlanan ikinci katı ile gezilebilir teras katının kafeterya işletmesi olarak 5 yıl süreyle ihaleye çıkartılmasına ilişkin ısrarlı gündem maddesi, Ak Parti ve MHP’li üyelerin 9 ret oyuna karşılık, CHP’li 12 üyenin oyçokluğuyla onaylandı. İtirazlar karşısında söz konusu alanda yapılmak istenenleri anlatan Başkan Türkyılmaz’ın ‘Burayı biz yönetiyoruz’ söylemleri muhalefetteki üyelerin tepkisini çekti.

Ak Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman ve MHP Grup Sözcüsü Yaşar Ardıç, Başkan Türkyılmaz’ın tavrının saygı sınırlarını aştığını ve yersiz olduğunu ifade etti.

 İBADETHANEYE SERVİS TAAHHÜDÜ

Hayatı boyunca dini siyasete alet etmediğini belirten Başkan Türkyılmaz, geçmiş sürelerde yapılan hatalara rağmen Yeni Mahalle’ye yakışır bir caminin mutlaka yapılacağını, bu konuda yer arayışlarının sürdüğünü kaydetti. Türkyılmaz, ihtiyaç olduğu sürece oradaki vatandaşları kim olursa olsun haber vermeleri halinde, kendi arabası ya da makam aracıyla istediği ibadethaneye götürmeye hazır olduğunun sözünü verdi. Ak Parti’nin önergesi görüşülmek üzere Plan Bütçe ve İmar Komisyonu’na sevk edildi.

 İşte tansiyonu yükselten diyaloglar!

Ak Parti’nin söz konusu alanın tamamının ibadethane olarak kullanılmasını talep eden önergesinin görüşülmesi sırasında sarf edilen diyaloglar mecliste yine sözlü tartışmalara neden oldu. Başkan Türkyılmaz, 8. Maddedeki söylemiyle ilgili kendini ifade etmeye çalışırken, Kadir Kahraman tarafından konuşulmasının kesilmesi üzerine tansiyon yükseldi.

Hayri Türkyılmaz: … Yeter, kardeşim ya şu huyundan vazgeç lütfen. Sen konuştun konu kapandı. Ben konuşacağım konu kapanacak. Gündem bitecek, meclisi kapatacağız.

Kadir Kahraman: İstediğim gibi konuşacağım diyorsun öyle mi Başkan?

H.T. : İstediğim gibi değil, senin sözüne cevap vereceğim.

K.K.: Söylediklerinle hiçbirine cevap vermedin şu ana kadar. Hiçbiri cevap değil. Sadece ipe un seriyorsun.

H.T.: Yeter.. Sen anlarsın ya da anlamazsın. Ben cevap veriyorum…

K.K.:…Camiye arabamla götüreceğim diyerek yine alay ettin insanlarla..

H.T.: .. 5 sene yöneteceksin, bir karış yer bırakmayacaksın ondan sonra burada konuşacaksın…. Konuşmaması gereken tek kişi sensin.

K.K.: Bunu söyleyeceğini biliyordum. Orası bizim dönemimizde yapılaşması tamamlanmış bir yerdi.. Siz buraya bir ibadethane yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Yok zeytin hali taşınacakmış hikaye bunlar ya.. Senin ömrün yetmez oraya.. Plan, program var mı?

H.T.: Yeter.. Yeterince saygısız davranıyorsunuz yeter.

K.K: Ben saygıyı bilirim, sizden öğrenecek değilim. Orası siyaset yapma makamı değil, hizmet yapma makamıdır.

H.T.: Şu mikrofonu alın. Ya kardeşim bu belediyeyi yöneten biziz. Bu bizim düşüncemiz. Fikrinizi söylersiniz, oybirliği ya da oyçokluğuyla kabul edilir ya da edilmez.

K.K.: ..Allah hidayet versin Başkan ne diyeyim.

H.T.: Tabi, öncelikle size. Mudanya’nın menfaatlerini kuruşuna kadar korumaya devam edeceğiz.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…