Home GÜNCEL MİNİBÜSÇÜLER PERON DÜZENLEMESİ İSTİYOR

MİNİBÜSÇÜLER PERON DÜZENLEMESİ İSTİYOR

- Guncellenme Tarihi: 26 Kasım 2015 12:44
6 min read
MİNİBÜSÇÜLER PERON DÜZENLEMESİ İSTİYOR için yorumlar kapalı
0

GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA AÇIKLANAN İKİNCİ TRAMVAY HATTI GÜZERGAHI İLE GÖZLER YENİDEN KENT MEYDANI’NDAKİ MİNİBÜSLERE ÇEVRİLDİ. BURSALILARCA, KENTİN EN İŞLEK BÖLGELERİNDEN BİRİNDE TRAFİK SIKIŞIKLIĞI YARATTIĞI DÜŞÜNÜLEN MİNİBÜSLER KONUSUNU, BİZZAT YERİNDE, MİNİBÜSÇÜLER İLE KONUŞTUK.

Minibüsçülük Türkiye’de ayrı bir noktada yer alır. Belediye otobüslerinin aksine, neredeyse kentlerin her noktasına ulaşan minibüsler filmlere, dizilere konu olmuştur.

Bursa’da ise durum biraz daha farklı. Özellikle son yıllarda gittikçe yoğunluk gösteren belediyenin ulaşım alanındaki hamleleri, minibüsçülerin hareket alanını daraltarak farklı çözümler bulmaya yönlendiriyor. Kimi basın kuruluşlarında yer alan haberlerde minibüslerin toptan kaldırılacağı söylenirken, kimilerinde ise çeşitli düzenlemelerin gerçekleşeceği gündemde.

Peki, minibüsçüler ne düşünüyor? Kent Meydanı karşısındaki minibüsçülerin ihtiyaç ve istekleri neler?

KENT MEYDANINA GELMEYEN MİNİBÜSÜN FAYDASI OLMAZ

Günün diğer saatlerine nispeten daha sakin bir zaman aralığı olan Cumartesi öğleden sonra gittiğimiz minibüs durağı, aynı tempoda çalışmaya devam ediyordu. İş arasında yakalayarak görüşlerini aldığımız şoförlerin ise istekleri genelde aynı, peron düzenlemesi.

Minibüsçüler, daha önce Genç Osman PTT mevkiinde duraklama yaptıklarını, fakat orada da sıkışıklık gerçekleştiği nedeniyle Kent Meydanı karşısına alındıklarını söylüyorlar. Kent Meydanı’na gelmeyen minibüslerin vatandaşa bir faydası olmayacağını belirten minibüsçüler, rahat yolcu indirip alabilecekleri peron düzenlemelerine ihtiyaçları olduğuna da dikkat çekiyor.

Zaman zaman ufak çaplı kazalar meydana geldiğini dile getiren minibüsçüler, yoğunlukta gerçekleşen kazalarda maddi hasarın meydana geldiğini de belirtiyorlar.

MİNİBÜSÇÜLER

BÜROKRASİ ENGEL

Durak yöneticilerinden Ferhat Adıyaman ise yaşadıkları sorunların 2007’den beri devam ettiğini belirterek sorunların çözülmesini beklediklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin minibüsçülere sahip çıktığını dile getiren Adıyaman “belediye bu işi çözecek ama bürokrasi nedeniyle yavaşlık meydana geliyor” dedi.

Adıyaman sözlerine şöyle devam etti; “Vatandaşlar da rahatsız. Belediyenin, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayacak şekilde bir düzenleme gerçekleştirmesini bekliyoruz. Minibüsler kaldırılamaz, ancak güzergahlar değiştirilebilir. Minibüsler bu ülkede filmlere, şarkılara, aşklara konu olmuştur.”

“Cumhurbaşkanımız, küçük esnafa yardımcı olacaksınız demişti. Biz de küçük esnafız. Yine cumhurbaşkanımız İstanbul Taksiciler Odası’nda yaptığı konuşmada taşımacılığın %75’ini özel sektör, %25’ini belediyeler yapacak dedi. Burada tam tersi. Biz %25’e de razıyız yeter ki şartlar iyileştirilsin.”

AYDA 3 BİN TL VERGİ ÖDÜYORUZ

“Yasal düzenlemeler ve eğitimler gerekli. Günlük şoförler var. Cebine ehliyeti koyan şoförlük yapıyor. Mesleği şoförlük olmayanların yaptıkları hareketler, gerçekten bu mesleği yapanları zora sokuyor.”

Öte yandan yasal düzenlemeler konusunda konuşan Çalı Durak Yöneticisi Metin Donut, “otobüslerde arkadaşların yaka kartları var, günlük tıraşlarını oluyor ve çalışıyorlar. Minibüslerde de buna benzer düzenleyici uygulamalar olmalı. Biz iki yüz on kalem vergi ödüyoruz. Aylık üç bin liradan fazla masrafımız var. Zaten belediye başkanımız da bize gidin demez” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…