Home GÜNCEL Elinsan Grup, hava kirliliği konusunda Bursalıları uyardı!

Elinsan Grup, hava kirliliği konusunda Bursalıları uyardı!

- Guncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2015 11:14
4 min read
Elinsan Grup, hava kirliliği konusunda Bursalıları uyardı! için yorumlar kapalı
0

Bursa’nın çevre konusunda tam hizmet veren firmalarını bünyesinde barındıran Elinsan Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Numan Çakır, Türkiye’de son dönemde gündemdeki yerini koruyan hava kirliliği konusunda açıklamalarda bulundu. Ülkemizde hava kirliliğinin ciddi boyutlara ulaştığının altını çizen Çakır, Bursa’nın havasının diğer illere oranla oldukça temiz olduğunu söyleyerek, hava kalitesinin sürekli olarak izlenmesi gerektiğine işaret etti.

Elinsan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Numan Çakır hava kirliliği konusunda hem vatandaşları hem de sanayi kuruluşlarını uyardı. Hava kirliliğinin Türkiye genelinde ciddiyetini koruyan konuların başında geldiğini ifade eden Çakır, büyük şehirlere nazaran Iğdır, Batman ve Gaziantep gibi illerin havasının çok daha fazla kirli olduğunu belirtti.

Bursa, örnek olacak konumda…

Elinsan Grup bünyesinde faaliyet gösteren Elinsan Çevresel Deney Laboratuarı şirketinin Türkiye genelinde hava kalitesi ölçümleri yaptığını dile getiren Çakır, “Grubumuz bünyesinde olan Elinsan Çevresel Deney Laboratuarı’nın en önemli hizmetlerinden biri de şüphesiz hava kalitesi ölçümleri. Sadece Bursa’da değil, Türkiye’nin birçok şehrinde çeşitli ölçümler yapıyoruz. Hem kendi yaptığımız ölçümler, hem de bu konuda Dünya Sağlık Örgütü’nün geçtiğimiz yıl açıklamış olduğu rapor, Bursa’yı hava kirliliği konusunda diğer illere örnek olacak bir konuma getiriyor. Aslına bakıldığında içerisinde 13’ü OSB olmak üzere 21 sanayi bölgesi barındıran ve yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip olan bir şehrin havasının ciddi anlamda kirli olmaması şaşırtıcı gözükse de burada Bursa’nın yeşilinin büyük payı olduğunu söylemeliyiz” dedi.

Hava kirliliğinin önüne geçilmesi için hem sanayi kuruluşlarına hem de vatandaşlara önemli sorumluluk düştüğünü dile getiren Çakır, arabalarda kullanılan yağların kalitesinin de hava kirliliğine önemli derecede etki ettiğini söyledi.

Öte yandan Bursa’nın havasının Türkiye ortalamasından daha temiz olduğunu sözlerine ekleyen Numan Çakır, hava kalitesinin sürekli olarak izlenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da Startup Yatırımcı Ekosistemi Bir Araya Geldi

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ev sahipliğinde in4startups dijital platfo…