Home GÜNCEL Bursa PERDER bayram alışverişi ile ilgili uyardı

Bursa PERDER bayram alışverişi ile ilgili uyardı

- Guncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2015 15:23
4 min read
Bursa PERDER bayram alışverişi ile ilgili uyardı için yorumlar kapalı
0

Yaklaşan Ramazan Bayramı münasebetiyle yoğunlaşan bayram alışverişleri ile ilgili olarak Bursa Perakendeciler Derneği (Bursa PERDER) Başkanı Haşim Kılıç, tüketicilere uyarılarda bulundu.

Bayramlar gibi alışverişin arttığı özel dönemlerde tükecilerin daha dikkatli olması gerektiğini belirten Haşim Kılıç öncelikle bütçeyi aşan harcamalardan kaçınılması ve özellikle kredi kartı harcamalarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Bu tür dönemlerin kötü niyetli kişiler için de fırsat olduğunu vurgulayan Kılıç özellikle sağlıkla doğrudan ilgili olan gıda alışverişlerinde başta alışverişi yapılan yerin bilindik ve güvenilir olması daha sonra da satın alınan ürünlerin hijyenik, sağlıklı, ambalajı hasar görmemiş ve raf ömrü geçmemiş ürünler olmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı. Kolonya, şekerleme, çikolata, lokum, tatlı gibi ürünlerle ilgili tüketicileri uyaran Kılıç, olası hilelere ve sağlıksız ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kılıç, hijyenik olmayan koşullarda satılan çikolata, şeker ve tatlı gibi ürünler ile ambalajında üretim izni, muhteviyat bilgisi içermeyen ve benzerlerinin çok altında fiyat ile satışa sunulan ürünlerin satın alınmaması ve ve tüketilmemesi konusunda uyardı. Bayram alışverişlerinde özellikle şekerleme ve kolonyalara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Kılıç; tüketicilere güvenli, kaliteli ve markalı ürünleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz dedi.

Tüketicilerin ekonomi adına sağlıklarını riske atmamaları gerektiğine dikkati çeken Kılıç, özellikle üretim izni olmayan merdiven altı gıdalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Açıkta satılan şekerlerden, mat görünümlü, nahoş kokulu ve yapışkan yüzeye sahip şekerlerden uzak durulması gerektiğini söyleyen Kılıç, çikolata alırken de kakao ile kokolin arasındaki farkın bilincinde olunması gerektiğini hatırlattı. Kakao yağı yerine diğer bitkisel yağları kullanılarak üretilen ürünlere kokolin adı veriliyor. Piyasada özellikle dökme çikolata olarak satılan ürünlerin bir kısmının kokolin olduğunu gözlemlenmekte, fiyatı etkileyen önemli bir unsur olduğu için dikkat edilmesi gerekmektedir. Hile ve sağlık konusunda şüphelinilen durumlarda yetkililere başvurulması gerektiğini hatırlatan Kılıç, tüketicilerin şüphe duydukları ürünleri 174 Alo Gıda hattına bildirmesinin merdiven altı ile mücadelede de sektöre önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…