Home GÜNCEL KIRKYAMA KURSİYERLERİNDEN ESKİŞEHİR’E KÜLTÜR TURU

KIRKYAMA KURSİYERLERİNDEN ESKİŞEHİR’E KÜLTÜR TURU

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:41
3 min read
KIRKYAMA KURSİYERLERİNDEN ESKİŞEHİR’E KÜLTÜR TURU için yorumlar kapalı
0

Mudanya Kent Konseyi Sosyal ve Kültürel Çalışma Grubu üyeleri, kültür turu kapsamında ziyaret ettikleri Eskişehir’de, örnek projeler yürüten Eskişehir Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında da bilgiler aldı.

Mudanya Kent Konseyi Sosyal ve Kültürel Çalışma Grubu bünyesindeki Kırkyama Kursu’na katılım sağlayan kursiyerler, kültür turu kapsamında son yıllarda modern şehircilik ve kültür kenti kimliğiyle yıldızı parlayan Eskişehir’i ziyaret etti.

Osmanlı sivil mimari örneklerini koruyan turistik noktalardan biri olan Odunpazarı bölgesi ile güne başlayan kursiyerler, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in elinden çıkma ve yıllarca emek harcadığı işlerin sergilendiği Balmumu Heykeller Müzesi’ni gezdi. Atatürk’ten Obama’ya, Cüneyt Arkın’dan Einstein’e kadar uzanan geniş yelpazede balmumu heykellerinin yer aldığı müzeden sonra Kent Park ile devasa bir şehir parkı olan Sazova’ya geçen kursiyerler, burada Korsan Gemisi ile Masal Şatosu gibi farklı alanları da ziyaret etme imkanı buldu.

Gezide Eskişehir Kent Konseyi’ne de nezaket ziyareti gerçekleştiren Mudanya Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ve kursiyerler, Konsey Başkanı Nuray Akçasoy’la da görüştüler. Samimi geçen ziyarette konseyin çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunan üyeler, örnek çalışmalarından ötürü Akçasoy’un nezdinde konseyi tebrik etti. Sosyal ve Kültürel Çalışma Grubu Sorumlusu Tümay Erim Öztan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı tarafından kendilerine gönderilen ilçeye özgü hediyeleri takdim etti. Mudanya Mahalle Meclisleri Çalışma Grubu Sorumlusu olan yürütme kurulu üyesi Metin Aytürk’ün rehberliğinde gerçekleştirdikleri Eskişehir kültür gezisi sayesinde dostlukların da pekiştiğini söyleyen Öztan, kültür turu organizasyona araç desteğiyle katkı sağlayan Mudanya Belediyesi’ne Kent Konseyi adına teşekkür ederken, bu tür etkinliklere devam edeceklerini duyurdu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Erasmuslu Öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bul…