Home EĞİTİM Mudanya Çıraklık Eğitim Merkezi ilk mezunlarını verdi

Mudanya Çıraklık Eğitim Merkezi ilk mezunlarını verdi

- Guncellenme Tarihi: 8 Mart 2019 11:06
3 min read
Mudanya Çıraklık Eğitim Merkezi ilk mezunlarını verdi için yorumlar kapalı
0

Mudanya Esnaf odaları Başkanlığı öncülüğünde, Mudanya Dörtçelik Meslek Lisesi bünyesinde sanatkar yetiştirmek amacıyla başlatılan Çıraklık ve Kalfalık Eğitim Merkezi ilk mezunlarını verdi.

Mudanya Esnaf Odaları Başkanı Emir Ali Usta yaptığı açıklamasında “23 senedir hayalim, Çıraklık ve Kalfalık eğitim merkezinin açılmasıydı. Daha önce bununla ilgili girişimlerimiz olmuştu fakat başarılı olamamıştık. Kısmet müdürümüz Erdoğan Gül ile bugüne gerçekleştirmekmiş. Bu girişimimizdeki başarımız sayesinde ilk mezunlarımızı verdik, bizler de kalfalık belgelerini imzalayarak başarılarını sertifikalamış olduk. Hayırlı olsun” dedi.

Mudanya Dörtçelik Meslek Lisesi Müdürü Bülent Gül ise yardımlarından dolayı Emir Ali Usta’ya teşekkürlerini ileterek, “İlçemizde mesleki eğitim konusunda çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımız sonucunda 2018-2019 yıllarında onaylanarak okulumuzda eğitime başladık. İlçemizde şu an çeşitli meslek alanında 16 öğrencimiz çıraklık eğitimine devam etmekte. 6 öğrencimiz de kalfalık eğitimi için başvuru yaptı. Gerekli evraklarını hazırlayıp Milli Eğitim Müdürlüğümüze gönderdik. Yemek içecek alanında aldıkları eğitim sonucu başarılı olan 4 öğrencimize belgelerini vermek üzere hazırladık.” dedi.

Müdür Bülent Gül ve öğretmenler ve Esnaf Odaları Başkanı Emir Ali Usta’nın imzaladığı belgeler, hak eden kalfalara teslim edildi. Gül, tekstil alanındaki öğrencilerini taş baskı ile imal ettikleri bez çantaları Usta’ya hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Erasmuslu Öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bul…