Home GÜNCEL Büyükşehire sanayici ve çevreci aday: Mahmut İnan

Büyükşehire sanayici ve çevreci aday: Mahmut İnan

- Guncellenme Tarihi: 16 Ekim 2018 16:47
7 min read
Büyükşehire sanayici ve çevreci aday: Mahmut İnan için yorumlar kapalı
0

Çevre ve Orman Bakanlığı eski Genel Müdürü, Mahmut İnan Çevre Danışmanlık firma sahibi ve Pimay LED Aydınlatma ortaklarından Mahmut İnan, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağını açıkladı.

Kariyerine DSİ’de başlayan, Bursa Çevre İl Müdürlüğü, Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü gibi pek çok devlet dairesinde görevde bulunan Mahmut İnan, yetki kullandığı bu dönemlerde toplumun çok değişik katmanlarına tarafsız, adil ve dürüstlükten ayrılmadan hizmet sunmaya çalıştığını belirtiyor.

Mahmut İnan’ın öz geçmişi ise şu şekilde;

1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünden mezun oldum.
Kariyerime DSİ XV.Bölge Müdürlüğü’nde (GAP) adım attım.Burada 12 yıl süren görevimde 600.000 (altıyüzbin) adet fidan dikimi,500 dönüm (500.000 M2) peyzaj düzenleme çalışması, Baraj ve Tesisler Bakım-Onarımı,Harran ovası sulamaları çalışmalarında bulundum.Kısacası ülkemizin en güzide kuruluşu olup aynı zamanda insan yetiştirmede bir okul olan DSİ’de mühendislik yaşamım hep şantiyelerde geçti.
Şu an 25 yılımı doldurduğum ve Sevdalısı olduğum Bursa’da, 1994 yılında Bursa Çevre İl Müdürlüğünde göreve başladım. Bu kurumda Mühendis ve Çevre İl Müdürü olarak; ÇED Raporları Düzenleme, Atıksu Deşarjları, Hava Kirliliği Denetimleri,Tehlikeli Atık-Tıbbi Atık Çalışmaları,Mahalli Çevre Kurulu vs. çalışmalarında 8 yıl görev yaptım.28 Şubat Döneminin Çevre Bakanı tarafından siyasi nedenlerle TUNCELİ’ye sürgün edildim.
2001 yılında Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünde Mühendis ve 2003yılında İl Müdürü olarak görev aldım. Bu kurumda Tüketici hakları bilinçlendirme çalışmaları,Kooperatifçilik Çalışmaları,Akaryakıt Piyasası Denetimleri, LPG’li Araç Denetimleri, ÖlçüveTartı Aletleri kontrol ve denetimleri, Şirket kuruluşları-Şirket Genel Kurulları vb. çalışmaları, Piyasa Gözetim ve Denetimleri, Esnaf ve Sanatkar Odaları Kuruluş ve Denetimleri, Organize Sanayi Bölgeleri Kuruluş ve Denetimleri,Küçük Sanayi Siteleri Kuruluş ve Denetimleri vs. çalışmalarında aktif olarak bulundum.
Bursa’da Bürokrat olarak ; Stratejik Yatırım Başkanlığı Projesi, Bursa Yeşil Çevre Toplu Arıtma Tesisi Projesi,Yerli Üretime Destek Projesi(YÜDEP),Bursa Gemi İnşa Sanayi Projesi,Organize Sağlık Vadisi Projesi,Esnaf ve Sanatkara Toplu İşyeri Projesi (ESTİP),Bakkalları Koruma Projesi,Bilişim Vadisi Projesi gibi birçok proje geliştirdim.
Dünya Gazetesi’nde “Konuk Yazar”,Ekohaber,Ekometre,Havadis 16 gibi gazete ve dergilerde köşe yazıları yazdım.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Yasasını En İyi Uygulayan Kuruluş Ödülü,Memur-Sen, Yılın Bürokratı Ödülü,Şanlıurfa Valiliği En İyi Peyzaj Düzenleme ödülü,Valilik Takdirnameleri,Resmi ve STK’lardan Başarı Destek Plaketleri aldım.
Flash Tv.,Olay Tv.,As Tv,Bursa Tv,Radyo Şimşek,Radyo N vs.de yüzlerce kez yayın konuğu oldum.
Yetki kullandığım bu dönemlerde toplumumuzun çok değişik katmanlarına tarafsız, adil ve dürüstlükten ayrılmadan hizmet sunmaya çalıştım.30 yıllık Kamu görevimin ardından emekli olup, 2011 yılında Çevre Danışmanlığı ve OSGB alanında faaliyet gösteren ‘’MAHMUT İNAN ÇEVRE DANIŞMANLIK-OSGB LTD.ŞTİ.(www.mahmutinan.com.tr) adında kendi Firmamı kurdum ve bunun yanı sıra 2016 yılında da LED AYDINLATMA alanında faaliyet gösteren ‘’PİMAY PROJE LTD.ŞTİ.’’ (www.pimayproje.com.tr.) adlı fabrikaya ortak oldum.
A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olup,İyi derecede İngilizce (KPDS 74 Puan) bilmekteyim.Evliyim ve 6 çocuğum bulunmaktadır.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dünyada Nüfusundan Fazla Acil Servise Başvuru Yapılan Tek Ülke: Türkiye

Türkiye’de sağlık sisteminin içinde bulunduğu açmaz, her geçen gün kendisini kötü bir perf…