Home GÜNCEL Erdal Aktuğ, CHP Mudanya Belediye Başkanlığına adaylığını açıkladı

Erdal Aktuğ, CHP Mudanya Belediye Başkanlığına adaylığını açıkladı

- Guncellenme Tarihi: 16 Ekim 2018 18:01
6 min read
Erdal Aktuğ, CHP Mudanya Belediye Başkanlığına adaylığını açıkladı için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi, Bursa Büyükşehir Meclis Üyesi ve CHP Bursa sözcüsü Erdal Aktuğ bugün CHP Mudanya İlçe Başkanlığında resmi olarak aday adaylığını açıkladı. Dosyasını teslim eden Aktuğ kürsüde eşi ve diğer aday adayları ile birlikte konuşmasını gerçekleştirdi.

Katılan herkese teşekkürlerini sunan Erdal Aktuğ, 2014 yılından beri Mudanya ve Bursa Büyükşehir Belediyesinde Meclis Üyeliği yapmakta olduğunu belirterek, “Mecliste kamu yararına kararlar alınması, Bursa ve Mudanya’nın çıkarlarını gözetecek biçimde çalışmalar yapılması için arkadaşlarımla zaman ve emek harcıyorum. Bugüne kadar hep olduğu ve olacağı gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyerek kendime ve kentime yeni bir ufuk açmak üzere buradayım. Siyaset hayatım boyunca partimin çeşitli kademelerinde görev yaptığım kadar kent ve kamu yararına çalışan odalar ve sivil toplum örgütlerinde de yöneticilik ve başkanlık yaptım. Türk Telekom’un özelleştirilmemesi, Nükleer karşıtı platform çalışmaları, NOSAB Termik Santrali, Keles Davutlar Termik Santrali, Atatürk Stadyumu ve meydanı, Nilüfer Kayapa Kuruçeşme Atık Tesisi gibi birçok kent projesinde aktif rol aldım. Verdiğim önergeler ile ilçem ve kentim adına katkılarda bulundum. Kendime değil, kentime katkım ne olur? Daha iyisini nasıl gerçekleştirebilirim düşüncesi ile ve bunu en iyi yapabileceğime inandığım zemin olan yerel yönetimlerde yapabileceğimi düşünüyorum” dedi.

Bugüne kadar başka hiçbir siyasi partide görev almadığının altını çizen Aktuğ, “İlk defa karşınıza belediye başkan adayı olarak çıkıyorum. Amacım yeni bir vizyon gerektiği bilinciyle Mudanya’yı ekibim ile birlikte yönetmek. Birinci öncelik olarak Mudanya’nın çıkarlarını gözeterek ortak akıl ile halkın görüşlerini alarak, bütçeyi etkin kullanıp değişime ayak uyduran en kaliteli, çağdaş, yaratıcı, katılımcı katılım anlayışını sürdürmektir. Mudanya ulusal ve uluslararası belediyeler arasında vatandaşa en iyi hizmeti sağlayan bir belediye olmayı hak ediyor. Bu hedefi gerçekleştirerek Mudanya halkı ile kutlamak en büyük arzumdur. Size geleceğin Mudanya’sını göstermeme izin verin. Mudanya’yı yönetecek teknik bilgi ve tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum ancak bunu tek başıma başaramayacağımı biliyorum. Birlikte ve yüksek dayanışma ruhu ile yenilikçi belediyecilik anlayışını kurgulayacak, Mudanya’yı sosyal olarak üst düzeye taşıyacak projeler gerçekleştireceğiz.  Hem kendi ile hem kenti ile barışık bir yönetim anlayışını yürüteceğiz. Bunun için yüksek kalitede bir belediye ekibiyle, meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte yöneteceğiz. Bu doğrultuda Belediye Başkanlığına adayım” şeklinde konuştu.

Konuşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aktuğ, “Ana sloganınız “Kendi ve kenti ile barışık” şeklinde. Mevcut yönetimin ve belediye başkanının 4,5 yıldır kendi ve kenti ile barışık olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Öncelikle zor bir soru. Ben kenti ve kendisiyle barışık bir insanım, burada olmamdaki sebepte bu” şeklinde cevap verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…