Home GÜNCEL Faruk Çelik: ” Benim ağabeyim FETÖ’cü değil”

Faruk Çelik: ” Benim ağabeyim FETÖ’cü değil”

- Guncellenme Tarihi: 4 Ekim 2018 10:42
46 min read
Faruk Çelik: ” Benim ağabeyim FETÖ’cü değil” için yorumlar kapalı
0

Faruk Çelik 5N1K Gazetesine verdiği röportajda gündemdeki birçok konuya açıklık getirdi. AK Parti hükümetlerinde Grup Başkan Vekilliği ile 3 ayrı bakanlık yapan, Bursa siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Çelik, ailesine yönelik FETÖ suçlamaları, Bursa Büyükşehir Belediyesi aday adaylığı gibi pek çok konudaki sorulara yanıt verdi.

İşte röportajın detayları;

Faruk Çelik’in Sabrı Taştı

Bakanlık sürecinin ardından  24 Haziran tarihi genel  seçimleri ile birlikte milletvekilliği sona eren ve Merkez Karar Yürütme Kurulu ( MKYK )’da da görevlendirilmeyen Faruk Çelik ; bu tablonun altında özel sebep arayanlara ders niteliğinde sözlerle yanıt verdi ; “24 Haziran’da  başvuruyu doğal sürede değil, uzatılan sürenin son saatlerinde yaptım. Niye? Çok açık;  Tüm milletvekillerinin aday olması yönünde parti genel merkezimden gelen açıklama doğrultusunda aday oldum. Birileri başka türlü yorumlar yapmasın .” cevabıyla,genel seçim başvurusunda yaşadığı süreci açık yüreklilikle anlatan Çelik; Yanındakilerin kendini yıprattığı yönündeki söylentilere de okkalı bir cümleyle karşılık verdi;‘Faruk Çelik’e bir kabahat bulamayınca yanındakilere kabahat bulunuyor.Benim yanımda hep sevdiğim arkadaşlarım oldu. Yanımda çanta gibi gezdirdiğim arkadaşlarım yok’.

‘ BENİM AĞABEYİM ASLA FETÖ’CÜ DEĞİL’

‘Birileri bir şeyler biliyorsa çıksın söylesin’ diyerek açıkça hesap soran  Faruk Çelik “ Bir yanlış varsa adam gibi çıkıp doğruları gösterecekler. Ağabeyimi dile dolayanlar var. Benim ağabeyim 68 yaşında. Babayiğit olana derim ki; bir tane binasının imara aykırılık teşkil ettiğini çıkıp söylesin. Yaptığı daire600’ü geçmemiştir. Ağabeyimin yarı yaşında 3 bine yakın daire yapanlar var. Bu isimler mevzu olmazken ağabeyim tartışılıyor. Benim ağabeyim FETÖ’den içeride değil. Olumsuz bir dosyası yok. Benim ailemde FETÖ terör örgütüne mensup kimse bulunmuyor. ‘Faruk Çelik ağabeyiyle birlikte devletle, belediyeyle şu işi yapmışlardır’ desinler. Ya da talep ettiğimizi söylesinler. Keşke herkes böyle hesap verebilir noktada olsa. Buyurun ben buradayım”  açıklamalarıyla adeta meydan okudu, ‘Hodri Meydan’ dedi.

‘VARLIĞIM RAHATSIZEDİYOR’

‘Bursa’da siyasette menfaat ilişkilerine gömülmüş olanlar ve maddi menfaat peşinde olan belli sayıdaki insanların bir yıpratma çabası içinde olduğu doğrudur’ sözleriyle net konuşan Faruk Çelik ‘Hesap veremeyeceğimiz hiçbir adım atmadık. Bunu da her defasında söylüyorum. Bu sebeple onlar da varlığımdan korkuyorlar. Çünkü menfaatleri bitecek. Çünkü milleti sömürme, Bursa’yı sömürme gibi anlayışlarla yürümeleri mümkün olmayacak. Onun için hemen masa başı oyunlara girişiyorlar.’ İfadelerini kullandı.

‘’GÖREV İHTİRASIM YOK”

Yerel Seçimde Büyükşehir’e aday adayı olacak mı? yönündeki soruya Artvin’de verdiği yanıtı tekrarlayan Faruk Çelik;  Sizin kalbinizde yatan nedir? Bursa Büyükşehir Başkanlığını Faruk Çelik gerçekten  istiyor mu? sualine ise çok açık ve de farklı yorumlara meydan bırakmayacak bir cevapla karşılık verdi; ‘Bir Allah’ın kuluna “Ben belediye başkanı olmak istiyorum” demedim. Ne Bursa’da nede Ankara’da böyle bir çalışma içerisinde değilim. Bu soruya verilen bu kadar yalın ve samimi cevabı öyle yerlere çekiyorlar, öyle noktalara taşıyorlar ki ben anlamakta zorlanıyorum. Bazı ucuz gazeteciler, “Faruk Çelik bu işi çok arzu ediyor.” gibi ifadeler kullanıyor. Zavallı adamlar belki kabuğundan çıkamamışlar ama ben 20 yıldır bu devletin hizmetindeyim..! Devletin her kademesinde bulundum. Grup Başkan Vekilliği ve 3bakanlığı da ben talep etmedim. Görev tevdi edildi ve ben layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Onurumla, şerefimle yüzlerce kararın altında imzası olan biriyim. Onun için bizim öyle bir ihtirasımız yok ’.

ALİNUR AKTAŞ DEVAMEDERSE DE MEMNUN OLURUM

“Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş arkadaşımız destek verdiğim biridir. Devam ederse de memnun olurum ” derken net konuşan Faruk Çelik; . “Benim partimin adayı belirlenmişse tabii ki destekleyeceğim. Bir başka arkadaş aday olursa da destek vermeye hazırım. Bu konuda çok rahatım ama diğer yandan Bursa’nın sorunları var. Bursa’nın sorunlarının çözümü kolektif bir anlayıştan geçer. Ben merkezli bir düşünce yapısıyla çözülmez. Bunu, adaylık arzusundaki herkese söylüyorum. Kentin meseleleri basit değil. Bursa’nın ameliyata ihtiyacı var” vurgusunu yaptı.

‘NİLÜFER’E ADAYLIK’GİBİ BİR DURUM  YOK

Çelik Son günlerde sosyal medyada yayınlanan adı Nilüfer Belediye Başkan Aday Adaylığı için geçiyor ’yönündeki  iddialara da 5N1K aracılığıyla noktayı koydu ;  “Faruk Çelik üzerinden kimse geçinmeye çalışmasın. Öyle bir şey yok. Ben sizden ilk kez duyuyorum. Faruk Çelik hodri meydan dediğinde kaçan insanlar üzerinden konuşmam.

Ben Bursa’da ne partililerimle, ne CHP’lilerle, ne İYİ Partililerle, ne d MHP’lilerle hiçbir sorunu olmayan biriyim. Bu zavallılar parti içerisinde kendine konum elde etmenin yolunun Faruk Çelik üzerinden geçtiğini düşünüyor. Bunu yazan arkadaşımızın söylediğine inanmayın. Utanmadan, sıkılmadan Ankara’dan Bursa’ya bizim üstümüzden prim yapmak için milletvekili getirenlere hiçbir cevap vermeyiz, isimlerini bile ağzımıza almayız.”

“VARLIĞIMDANKORKUYORLAR”

Diyanet’ten sorumlu olduğunuz zaman dilimi içerisinde 60 yıldır değiştirilemeyen yasanın değişmesini sağladınız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınız süresinde de işçilerin hakları konusunda büyük ilerlemeler kaydedildi. Aynı şekilde de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınız döneminde başta et ve yerli tohum olmak üzere çok büyük problemlerin üstesinden gelmeyi başardınız. Tüm bu somut verilere rağmen neden yıpratılmaya çalışıyorsunuz.. ?

Öncelikle teşekkür ederim. Şunu ifade edeyim ki hiçbir şey yapmazsanız, gündemde olmazsınız. Sorunları çözdüğünüzde ise; çözümden rahatsız olan birçok kesimle karşı karşıya kalırsınız. Bu konuyla ilgili hem tarım, hem çalışma bakanlığımdan, hem Devlet Bakanlığım dönemimden birçok örnek verebilirim. Neredeyse hepsi bir kitap konusudur. Eğer sorunların üstüne gidebiliyorsanız, bir iradeye sahipsiniz demektir. Bu iradenizi kullanınca da mutlaka birileri rahatsız oluyor. Çünkü menfaatleri zedeleniyor. Dolayısıyla karşınızda rakipler oluşuyor. Etliye sütlüye dokunmazsanız , adeta el üstünde tutuluyorsunuz.  Ben etliye sütlüye ve tohuma dokudum.İşte bu tablodan birileri rahatsız oldu.

Ben bakanlık dönemimde de konuşulan bir isim oldum. Ancak konuşanların millet olmadığını çok iyi biliyorum. Çünkü herhangi bir mahalleden geçerken dahi vatandaşlarımızın büyük sevgisiyle karşılaşıyorum. Ben çarşıyı boydan boya gezemiyorum. Çünkü girişim ve çıkışım arasında uzun bir zaman oluşuyor. Herkes derdini dökmek, problemine çözüm bulmak için benimle iletişime geçmek istiyor. Ancak, Bursa’da siyasette menfaat ilişkilerine gömülmüş olanlar ve maddi menfaat peşinde olan belli sayıdaki insanların bir yıpratma çabası içinde olduğu doğrudur.

“BENİM OLDUĞUM YERDEMENFAATÇİLERE KAPI ARALANMADI”

İsmimiz çıktığı an bu kişiler harekete geçerler. Onlara ben son mesajımı verdim; Benim olduğum yerde imar yolsuzluğu olmadı, benim olduğum dönemde çıkarcılara, menfaatçilere kapı aralanmadı. Bursa’da olduğum dönemde yanlış yapanların hep karşısında durdum. Hesap veremeyeceğimiz hiçbir adım atmadık. Bunu da her defasında söylüyorum. Bu sebeple onlar da varlığımdan korkuyorlar. Çünkü menfaatleri bitecek. Çünkü milleti sömürme, Bursa’yı sömürme gibi anlayışlarla yürümeleri mümkün olmayacak. Onun için hemen masa başı oyunlara girişiyorlar.

“ HİÇBİR ZAMAN MAKAM,MEVKİİ TALEBİNDE BULUNMADIM ”

Benim kişisel olarak herhangi bir makam mevki talebim hiçbir zaman olmadı. Bazı arkadaşlar da Faruk Çelik, sanki adaylığımızı açıklamışız gibi, Belediye Başkanlığına ya da başka makamlara aday olduğumu yazıyorlar. Bu söylentileri de utanmadan partimizde önemli yerlere de ulaştırıyorlar. Benim açıkladığım konular çok net. Gazeteciler, “Genel merkez bu görevi size tevdi ederse ne yaparsınız?” diye soruyorlar. Herhalde genel merkez bu görevi bize tevdi ederse“Hayır” denmez. Bugüne kadar bir siyasetçi olarak hiçbir zaman makam talep etmedim. Görev bize verildi ve bizde görevlerimizi yerine getirme gayreti içinde olduk. Bursa gibi yemyeşil bir şehirde siyaset yaparken Şanlıurfa’ya gidin denildi. “Hayır” demedik. Orası da memleketimizin bir köşesi dedik ve görevimizi layıkıyla yerine getirdik.

*Faruk Çelik varlığından rahatsız olan menfaat çevrelerinin sanki Büyükşehir’e yada başka makamlara  adaylığını açıklamışçasına söylentiler üretip,  Ankara’da AK Parti’nin önemli yerlerine ulaştırmaya çalıştıklarını söylerken ,   ‘Sizin kalbinizde yatan nedir? Bursa Büyükşehir  Belediye Başkanlığını Faruk Çelik gerçekten  istiyor mu ?’ yönündeki sualimize;  “Ben bir Allah’ın kuluna “Ben belediye başkanı olmak istiyorum” demedim. Ne Bursa’da ne de Ankara’da böyle bir çalışma içerisinde değilim.” sözleriyle net yanıt verdi.*

GÖREV TEVDİ EDİLİRSE KAÇMAYIZ

Sizin kalbinizde yatan nedir? Bursa Büyükşehir  Belediye Başkanlığını Faruk Çelik gerçekten  istiyor mu?

Benim öyle bir talebim olmadı. Bugüne kadar Çalışma Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yapmış biri olarak çok büyük bütçeleri yönettim.Bu mevkilere gelmek için hiçbir talepte bulunmadım.  Grup başkanvekilliği görevi de aynı şekilde.Partimiz bu değerlendirmeleri yaptı. Dün olduğu gibi bugün de hiçbir talepte bulunmuyoruz. Tabi ki görev tevdi edilirse kaçmayız.

Partimizde adayın nasıl belirleneceği belli. Adaylar; sizin, benim ya da bir başkasının görüşüyle değil, belli kriterlere göre belirleniyor. Aday belirlerken bizlere sormaları gerekmiyor. Partimizin kurumsallaşmış bir kimliği var. Aday ortaya çıkınca, o arkadaş inşallah bu görevin üstesinden gelir. Biz de ona destek olmaya çalışır ve dua ederiz. Bize  görev verilirse de doğal olarak destek bekleriz. Ama bunun için ayrıca bir çaba içerisinde değilim. Ben bir Allah’ın kuluna “Ben belediye başkanı olmak istiyorum” demedim. Ne Bursa’da ne de Ankara’da böyle bir çalışma içerisinde değilim.

 

*  “Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş arkadaşımız destek verdiğim biridir. Devam ederse memnun olurum” derken net konuşan Faruk Çelik; . “Benim partimin adayı belirlenmişse tabii ki destekleyeceğim. Bir başka arkadaş aday olursa da destek vermeye hazırım. Bu konuda çok rahatım ama diğer yandan Bursa’nın sorunları var. Bursa’nın sorunlarının çözümü kolektif bir anlayıştan geçer. Ben merkezli bir düşünce yapısıyla çözülmez. Bunu, adaylık arzusundaki herkese söylüyorum. Bursa’nın meseleleri basit değil. Bursa’nın ameliyata ihtiyacı var” mesajını verdi.*

ONURUMLA, ŞEREFİMLE YÜZLERCE KARARA İMZA ATTIM

Bu soruya verilen bu kadar yalın ve samimi cevabı öyle yerlere çekiyorlar, öyle noktalara taşıyorlar ki ben anlamakta zorlanıyorum. Bazı ucuz gazeteciler,“Faruk Çelik bu işi çok arzu ediyor.” gibi ifadeler kullanıyor. Zavallı adamlar siz  belki kabuğunuzdan çıkamamışsınız ama ben 20 yıldır bu devletin hizmetindeyim..! Devletin her kademesinde bulundum. Onurumla, şerefimle yüzlerce kararın altında imzası olan biriyim.Onun için bizim öyle bir ihtirasımız yok.

“BURSA’NIN AMELİYATA İHTİYACI VAR..!”

Büyükşehir’de olmanız  yönünde beklentisi olanlara yanıtınız nedir ? 

Her gün yolumu kesen, bulunduğum yere gelen yüzlerce insan oluyor. Çok farklı kesimlerden vatandaşlarımız ziyaret ediyorlar. Hiçbirini davet etmiyorum ancak milletimiz sorunlarını çözebilmek için tecrübe arıyor. Bugün Alinur Aktaş arkadaşımız destek verdiğim biridir. Devam ederse de memnun olurum. Benim partimin adayı belirlenmişse tabii ki destekleyeceğim. Bir başka arkadaş aday olursa da destek vermeye hazırım. Bu konuda çok rahatım ama diğer taraftan Bursa’nın sorunları var. Bursa’nın sorunlarının çözümü kolektif bir anlayıştan geçer. Ben merkezli bir düşünce yapısıyla çözülmez. Bunu,adaylık arzusundaki herkese söylüyorum.Kentin meseleleri basit değil. Bursa’nın ameliyata ihtiyacı var.

SORUNLAR BÜTÜNLÜK İÇİNDE ÇÖZÜLÜR

Bursa’nın sorunlarını çözebilmek için gerçekten çok ciddi finansal ve teknik destek gerekiyor. Ayrıca Bursa’nın bütünlük içerisinde tüm değerleri devreye koyması gerekiyor. Erdoğan Bilenser’inden Erdem Sakeri’ne, Recep Altepe’sinden tüm ilçe belediye başkanlarına uzanan bir bütünlük içerisinde sorunlar ele alınmalı. Hangi partili olursa olsun, herkesin söylediğini projeye dönüştürmesi için,  kolektif bir şekilde bu yükün altına girebilecek bir ekibe ihtiyacımız bulunuyor. Şimdi tüm bunları ben söyleyince,“Demek ki en iyi siz yaparsınız.” gibi bir ucuz yaklaşım oluyor. “Ben olmalıyım” meselesi değil, doğrusu bu.Yanı başımızda üniversite var. İşin teknik boyutuyla ilgilenebilecek çok ciddi arkadaşlarımızı barındırıyor. Bursalılara Ocak ayı içerisinde 5 yıllık projelerini sıralayıp önemli sorunları çözecek, hizmet alanlarını paylaşmak gerekiyor. 5 yıl ne yapacağını önceden bilen bir kadro, ortak akılla iş başına gelmeli. Eğer, “Biz seçilelim de planımızı öyle yaparız.” derseniz, Bursa’ya çok zaman kaybettirirsiniz.

TABELA YARIŞI OLMAMALI 

 

Bütün şehir Yasasıyla birlikte şehirlere de ağabey rolü verildi. Benim bakışıma göre; ağabey belediyeleri yetkilerinin çoğunu ilçe belediyelerine devretmeli. Bütün şehir Yasası’nın amacı da oydu.Kaynak ilçelere aktarılmalı, Büyükşehir ise bu projeleri planlamalı ve denetlemeli. Yani tabela yarışı olmamalı.

RANTA DÖNÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZ

Bursa’da ulaşım ağı ile ilgili de çok ciddi bir proje geliştirmek gerekiyor. Aklımda  böyle bir proje var. Kim aday olacaksa bu projeyi de paylaşmaya hazırım. Bursa uydu kent sistemine geçmeli. Bunu yapabilmek için de kentsel dönüşüm projesini çöküntü alanlarının fazla olduğu Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinden başlatmalı.

Çarşamba, Altıparmak, Namık Kemal, Atıcılar, Şirinevler, Zümrütevler,Ortabağlar gibi bölgeler ranta dönük bir şekilde yapılmamalı. Ben hangi konumda olursam olayım açık konuşacağım. Nilüfer’de 8-10 yıllık binalara kentsel dönüşüm adı altında yıkım gerçekleşiyor. Böyle bir şey olmaz. Yanlışları konuşmak durumundayız. Hangi belediye, hangi parti önemli değil. Bursa’nın doğrularını bulup, Bursa’yı yaşanabilir kent anlayışına sahip, kesinlikle aşağıya çekmeyecek bir yönetime ihtiyacımız var. Bunları anlatınca deniyor ki “Kesinlikle aday.” Ben aday olsam da olmasam da bunları söyleyeceğim. Tecrübelerimi paylaşacağım.

Parti Genel merkezi Dışarıdan bir siyasi kimliği  Bursa’ya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak öngörebilir mi?

Neden olmasın? Parti’nin aday belirleme usulleri var.Nihayetinde Cumhurbaşkanımız son kararı verecek.

UYUMUN SAĞLANDIĞI YERLERDE YÜZDE 60 OYA ULAŞILABİLİR

MHP ile yerelde de İttifak hakkındaki görüşleriniz nedir ?

Yerel seçimlerde genel seçime göre ittifakın biraz daha zor olacağı kanaatindeyim. Çünkü yerel seçimin kendisine has zorlukları var. İttifak yapılamaz anlamında söylemiyorum. Genel seçimdeki gibi işlerliği olmaz. Yine de ittifakın artıları da çok olacaktır.Özellikle bazı bölgelerde çok artıları olacaktır. Uyumun iyi sağlandığı yerlerde yüzde 60’lık oya ulaşmak mümkün. Siyaseten Sayın Cumhurbaşkanımız yeni sistemde MHP ile birlikte çok akılcı bir yaklaşıma imza attı. Şu anlamda diyorum. Başkanlık sistemine geçince böyle bir birliktelik zaten olmak zorunda. Sistem ileride merkez sağ ve merkez sol olmak üzere iki partili bir yapılanmaya dönecek. Oraya dönmeden önce Cumhurbaşkanımız siyasi partilerin 10 yıl sonra elde edeceği birikimi bugünden sağladı. Yerel seçime de mutlaka yansıması olacaktır. Ama yerel ve genel tam  olarak örtüşmez düşüncesindeyim.

‘KİMSE FARUK ÇELİK ÜZERİNDENGEÇİNMEYE ÇALIŞMASIN’

Faruk Çelik AK Parti’nin Nilüfer Belediye Başkanı Aday Adayı iddialarına yanıtınız nedir ? Bu söylentilerin gerçeklik payı var mı?

NİLÜFER’E ADAYLIK GİBİ BİR DURUM YOK

 Faruk Çelik üzerinden kimse geçinmeye çalışmasın. Öyle bir şey yok. Bensizden ilk kez duyuyorum. Faruk Çelik hodri meydan dediğinde kaçan insanlar üzerinden konuşmam. Siyasetçiler de bunu yapıyor. Faruk Çelik’i kendilerine rakip olarak koyuyorlar. Buna müsaade etmeyeceğim. Ben Bursa’da ne partililerimle, ne CHP’lilerle, ne İYİ Partililerle, ne de MHP’lilerle hiçbir sorunu olmayan biriyim. Bu zavallılar parti içerisinde kendine konum elde etmenin yolunun Faruk Çelik üzerinden geçtiğini düşünüyor. Bunu yazan arkadaşımızın söylediğine inanmayın. Utanmadan, sıkılmadan Ankara’dan Bursa’ya bizim üstümüzden prim yapmak için milletvekili getirenlere hiçbir cevap vermeyiz, isimlerini bile ağzımıza almayız.

*Bursa’nın sorunlarından söz edip, çözüm önerileri gündeme getirince ‘ Demek ki en iyi siz yaparsınız’ gibi ucuz bir yaklaşımın ortaya çıktığına vurgu yapan Faruk Çelik ,‘Konu ben olmalıyım meselesi değil. 5 yıl süresince önceden ne yapacağını bilen bir kadro ortak akılla işin başına gelmeli. Eğer  biz seçilelim de planımızı öyle yapalım derseniz, Bursa’ya çok zaman kaybettirirsiniz’ uyarısında da bulundu.*

‘SORUN ÇÖZEN İNSAN, TEMBEL İNSANA SORUN OLUR’

Yanıtlarınızdan yola çıkarak soruyorum; Siyasette bütünleştirici olmaya çalıştıkça yıpratılmaya çalışıldınız.Acaba bu yönünüz mü   rahatsız ediyor bazı çevreleri ?

Olabilir. Ben siyaseti seven bir insanım. İcra noktasındayken bir kentin, bir kişinin sorunlarının çözümünü dert edinmiş bir insanım.  Gelmiş geçmiş AK Partili bütün Belediye Başkanlarımızın tıkandığı noktalarda gücümün yettiği kadar destek olmuşumdur. Herkes bunu biliyor. Geçmişte de şimdi de   tüm siyasetçilerin de sorunların çözümünü dert edinmesi gerekiyor. ‘Telefonu değiştirmek, özel kaleme havale etmek ya da ulaşılmaz olmak’…. Bunlar benim tarzım değil. Bu anlayışla hep mücadele ettim. Sorunları çözen insan kendini tembelliğe teslim etmiş insan karşısında sorun olur.

ANKARA’DA OLMAMAMA,  ÖZEL SEBEP ARAMASINLAR

Teşkilat içerisinde Milletvekili olacağınız, MKYK’ DA görev alacağınız ya da size bir bakanlık verileceği beklentisi vardı. Gerçekleşmeyince de özel bir sebep arayışına girildi. Bu duruma ne yanıtınız ne olur?

Benim gibi  AK Parti’de birçok arkadaşımız var. 20 yıl milletvekilliği yaptım. Siyaseten bir mevki makam peşinde değilim.24 Haziran’da  başvuruyu doğal sürede değil,uzatılan sürenin son saatlerinde yaptım. Niye? Çok açık;  Tüm milletvekillerinin aday olması yönünde parti genel merkezimden gelen açıklama doğrultusunda aday oldum. Birileri başka türlü yorumlar yapmasın .

*Bursa’nın ulaşım problemi ile ilgili çok ciddi bir proje oluşturulması gerektiğinin altını çizen Faruk Çelik ; ‘Kim aday olacaksa bu projeyi de paylaşmaya hazırım’ derken, ‘Hangi konumda olursam olayım açık konuşacağım. Nilüfer’de 8-10 yıllık binalara kentsel dönüşüm adı altında yıkım gerçekleşiyor. Böyle bir şey olmaz.Yanlışları konuşmak durumundayız. Hangi belediye, hangi parti önemli değil. Bursa’nın doğrularını bulup, Bursa’yı yaşanabilir kent anlayışına sahip,kesinlikle aşağıya çekmeyecek bir yönetime ihtiyacımız var. Bunları anlatınca deniyor ki “Kesinlikle aday.” Ben aday olsam da, olmasam da bunları söyleyeceğim.Tecrübelerimi paylaşacağım.’ Vurgusunu yaptı.*

‘YANIMDA ÇANTA GİBİ GEZDİRDİĞİMARKADAŞLARIM YOK’

 

‘Faruk Çelik yanındakilerden çok sıkıntı çekti.. Kendisini  yanındakiler yıpratıyor’ yorumlarına yanıtınız nedir ?

Faruk Çelik’e bir kabahat bulamayınca, yanındakilere kabahat bulunuyor.Benim yanımda hep sevdiğim arkadaşlarım oldu. Ayrıca yanımda çanta gibi gezdirdiğim arkadaşlarım yok. Faruk Çelik’le ilgili bildikleri bir şey varsa söylesinler. Onların yanındakiler nerede? Benim yanımda ihaleci, rüşvetçi, imar yolsuzluğu yapan yok. O konuşanlar kimse, onların yanında kimler var? Ben buradayım. Bir yanlış varsa, adam gibi çıkıp doğruları gösterecekler.

‘BENİM AİLEMDE FETÖTERÖR ÖRGÜTÜNE MENSUP KİMSE YOK..’

Ağabeyimi dile dolayanlar var. Benim ağabeyim 68 yaşında. Babayiğit olana derim ki bir tane binasının imara aykırılık teşkil ettiğini çıkıp söylesin. Yaptığı daire 600’ü geçmemiştir. Ağabeyimin yarı yaşında 3 bine yakın daire yapanlar var. Bu isimler mevzu olmazken ağabeyim tartışılıyor.  Benim ağabeyim FETÖ’den içeride değil.Olumsuz bir dosyası yok. Benim ailemde terör örgütüne mensup kimse bulunmuyor. ‘Faruk Çelik ağabeyiyle birlikte devletle, belediyeyle şu işi yapmışlar’ desinler, yada talep ettiğimizi söylesinler. Keşke herkes böyle hesap verebilir noktada olsa. Buyurun ben buradayım. Ben herkesle yüzleşmeye hazırım. Tam tersine benim akrabalarım, kendi özel işlerinde bile siyasetin zararlarını çekmişlerdir.Kaçak bina yapan yöneticileri de biliyoruz.

*‘AK Parti’nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı Faruk Çelik olacak’ yönünde sosyal medyada yayınlanan iddialara da 5N1K röportajı ile son noktayı koyan Çelik;  ‘Faruk Çelik üzerinden kimse geçinmeye çalışmasın. Öyle bir şey yok. Ben sizden ilk kez duyuyorum.Faruk Çelik hodri meydan dediğinde kaçan insanlar üzerinden konuşmam.Siyasetçiler de bunu yapıyor. Faruk Çelik’i kendilerine rakip olarak koyuyorlar. Buna müsaade etmeyeceğim’ diyerek net konuştu.*

Tarım ve Hayvancılık konusunda Şanlıurfa’da önemli çalışmalara imza attınız. Et lobisiyle mücadele içerisine girdiniz. Bu süreçte neler yaşadınız?

Türkiye hem söyleminde hem de icraatında milli olmalı. Bu belediyeler,bakanlıklar ve hükümetler için de geçerli. Özellikle tarımda buna çok ihtiyaç var. Çünkü ithalat lobileri çok korkunç durumda. Bunlar basit şeyler değil.Bunlarla mücadele etmek de öyle kolay değil. Şanlıurfa’da gün geçtikçe kıymetimizin daha çok artacağı bir süreçte yaşıyoruz. Şanlıurfa’da bu dönemde çok önemli yatırımlar gerçekleşti. Öyle tahmin ediyorum ki ziyaret ettiğimde bakanlığımdan daha fazla bir karşılama yapacaklar. O hizmetlerin üzerine misliyle bir hizmet koymak çok zor. Ben gece 3’lere kadar uyumadım. Bu vatandaşı memnun ediyor. Peki, kimi rahatsız ediyor? Siz bu hizmetleri yapınca orada kalıcılığınız kesinleşiyor. O zaman siyaset yapmak isteyenler de sizi engel olarak görüyor ve sizinle uğraşıyor.

Kaynak: m.bursa5n1k.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…