Home FOTO GALERİ Yaz Estetiği Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey

Yaz Estetiği Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey

- Guncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2017 14:32
7 min read
Yaz Estetiği Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey için yorumlar kapalı
0

Estetik operasyon yaptırmak isteyen birçok kişi, yaz aylarında ameliyat yapılmayacağını düşünüp havaların soğumasını bekler. Oysa bilinenin aksine yaz aylarında da -bazı noktalara dikkat etmek kaydıyla- nerdeyse tüm estetik operasyonlarının yapılması mümkündür.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Murat Tezcan, yaz aylarında yapılacak estetik operasyonlarla ilgili önemli ipuçları verdi.

Yaygın kanının aksine yaz aylarında da estetik cerrahi operasyonlarının Plastik Cerrahlar tarafından sık olarak uygulandığına dikkat çeken Dr. Murat Tezcan, “Operasyonun başarısı hangi mevsimde yapıldığına bağlı değildir. Estetik bir operasyon sonrası dikkat edilmesi gerekenler, yaz ya da kış mevsimi olsun tamamen aynıdır. Yazın tek özelliği direkt güneş ışınına maruz kalma ihtimalinin daha yüksek olması ve güneşlenme/bronzlaşma isteğidir. Yüz operasyonları dahil basit önlemler ile yaz mevsiminde de bir estetik operasyon geçirip sorunsuz bir iyileşme döneminin elde edilmesi basit birkaç önlem ile mümkündür.” dedi.

Yaz estetiği yaptıranlar 50 faktör güneş kremi ile güneşten korunmalı

Yazın ya da kışın olsun, estetik bir operasyon geçirmeyi planlayan kişilerin bilmeleri gereken birkaç önemli nokta olduğunu belirten Op.Dr. Tezcan şunları söyledi:

Aslında sadece derinin üst tabakasının alınarak deri gençleştirilmesi için yapılan; lazer ile derinin soyulması, kimyasal ajan kullanılarak derinin soyulması (peeling) ve mekanik olarak derinin üst tabakasının alınması (dermabrazyon) gibi ameliyatların güneş ışınlarının etkili olduğu zamanlarda yapılması tercih edilmez.

Yaz mevsimi, insanların daha rahat, daha ince şeyler giyeceği bir dönem. Özellikle hanımlar bu dönemlerde vücutlarıyla daha fazla ilgileniyor. Bu nedenle yaz aylarında vücut ve göğüs ameliyatlarının yanı sıra, liposuction gibi ameliyatların da sayısı artıyor. Zamanlama olarak tatilden 1 ay önce veya tatil sonrası seçilip, 50 ve üstü faktörlü güneş kremi ile korunulduğu sürece bu ameliyatların yazın yaptırılmasının herhangi bir sakıncası bulunmuyor.

Yüz estetiği

Yaz aylarında özellikle yüz bölgesine işlem yaptıranlar çok dikkatli davranılmalı. Burun estetiği, göz kapağı operasyonları ve yüze yağ enjeksiyonu gibi işlemlerin güzel iyileşmesi için güneşe maruz kalınmamalı.

Yüz germe, burun estetiği operasyonu ve saç nakli operasyonları gibi operasyonlarda, şişlik ve morluklar geçinceye kadar güneşe çıkmamak yeterlidir. Bu süre hastaya ve yapılan operasyona bağlı olarak 2-3 hafta arasında değişir. Botox uygulaması ve dolgu işlemleri yaz aylarında da sorunsuz olarak uygulanabilir.

Vücut estetiği

Meme estetiğine benzer şekilde, vücudun diğer bölgelerinde gerçekleştirilen estetik operasyonlar da izler bikini ve mayo hatlarının altına gizlendikleri için,  direkt güneş ışınına maruz kalmadığı ve yara iyileşme sorunu olmadığı sürece hastaların deniz ve plaj/havuz keyfinden mahrum kalmalarına gerek yoktur. Operasyon sonrası morluklar geçene kadar güneşten kaçınılması gerekmektedir.

Meme estetiği

Hemen hemen tüm estetik meme ameliyatlarında (meme büyütme, dikleştirme, küçültme) ameliyat izleri bikini hattının altında kaldığından, – üstsüz güneşlenilmediği sürece- güneşe çıkmalarında sakınca yoktur. Tek istisna koltuk altından girilerek yapılan meme büyütme operasyonudur. Koltuk altındaki kesinin güneş ışınından korunması yeterli olacaktır. Kesi hattında iyileşme ya da yara problemi olmadığı sürece meme estetiği geçiren tüm hastalar operasyondan sonra denize girebilirler. Meme büyütme sırasında vücuda bir implant konduğundan ve bu implantın enfeksiyon kapmasının ciddi sonuçları olabileceğinden bu hastalar operasyondan sonra 4 hafta havuza girmemeleri gerekir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…