Home FOTO GALERİ Mustafakemalpaşa’da Altın Karagöz coşkusu

Mustafakemalpaşa’da Altın Karagöz coşkusu

- Guncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2017 14:29
3 min read
Mustafakemalpaşa’da Altın Karagöz coşkusu için yorumlar kapalı
0

Bursa’da bu yıl 31.’si yapılan Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın rüzgarı Mustafakemalpaşa’da esti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür ve Sanat Vakfı (BKSTV) tarafından 56. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın bir bölümü Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin destekleriyle Adnan Menderes Meydanı’nda gerçekleştirildi.

22 ülkeden gelen halk dansları topluluğuna ev sahipliği yapan festival kapsamında Arjantin, Belarus ve Başkurdistan ekipleri Mustafakemalpaşalılarla buluştu.

Renkli görüntülere sahne olan ekiplerin gösterileri ilgiyle izlendi.

Yöresel kültürlerini tanıtma imlanı bulan misafir ekipler, müzik ve danslarıyla coşkulu görsel şovlara imza attı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, büyük beğeni kazanan gösterilerin ardından ayakta alkışlanan Arjantin, Belarus ve Başkurdistan halk dansları gruplarına teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Bu geleneksel organizasyonun dünya barışına büyük katkılar sağlarken kültürlerin tanıtılmasına olanak verdiğini söyleyen Başkan Sadi Kurtulan; ” Hepimiz, dünyadaki barışın yurttaki barıştan geçtiğini bilen, bu idealle yetişen insanlarız. İşte bu tür etkinliklerle bu ideali yaşatıyoruz. Misafirlerimiz, dünyada barış isteyenler için özel bir yerdeler. Bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, katılımcı ülkelere yarışmada başarılar diliyorum ” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…