Home GÜNCEL Emirkoop’ta Mustafa Bozbey ve Faruk Çelik ittifakı..!

Emirkoop’ta Mustafa Bozbey ve Faruk Çelik ittifakı..!

- Guncellenme Tarihi: 18 Ekim 2022 18:32
8 min read
Emirkoop’ta Mustafa Bozbey ve Faruk Çelik ittifakı..! için yorumlar kapalı
0

Nurettin Avcı’yı tanıtayım önce size…

Siz belki de sadece kendisini Gemlik eski belediye başkanı olarak tanıyorsunuz.

Oysa ki kendisinin asıl rolü eski bakan Faruk Çelik’in has, öz yoldaşı olmasıdır. Yoldaş solcularda birlikte yol yürüyen, ideolojisi ortak olan şeklinde algılanır.

Bahse konu tarafta ise nasıl algılandığını size bu yazımda en net şekliyle anlatmaya çalışacağım.

2011 yılının Ekim ayında Olay Gazetesinin ve eski Bakan Faruk Çelik’in baş yazarı Ahmet Emin Yılmaz köşesinde şunları yazıyor:

Devlet inşaatları Nurettin Avcı’ya emanet”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Çelik, bir süredir atıl olan Emek İnşaat’ı canlandırmaya karar verdi, başına da Genel Koordinatör olarak İl Genel Meclisi eski Başkanı Nurettin Avcı’yı getirdi. Devletin inşaatlarını yapacak olan Avcı yönetimindeki Emek İnşaat’ın hedefinde öncelikle SGK ilçe müdürlükleri inşaatları var…”

Şimdi bu kısacık metinden dahi Nurettin Avcı’nın Faruk Çelik tarafından bir yerlere yerleştirildiğini anlıyoruz.

Ama enteresandır hep inşaat işleriyle ilgili bir yerlere…

Şimdi Nurettin Avcı, Emirkoop’la nasıl ilişkilendirildi ona bakalım…

Mehmet Tan Emirkoop’ta başkanlık yaptığı dönemde, kendisini oraya Mustafa Bozbey yerleştirmiş olup dürüstlükten taviz vermediği için yerine başka birinin yerleştirilmesi Bozbey açısından şart olmuştur.

2014 yılında seçim dönemecinde Emirkoop’a üye kooperatiflerden birine üye olan ve aday olmaya hak kazanan Nurettin Avcı ismi ön plana çıkar. Yukarıda yazdıklarımdan da anlayacağınız üzere Avcı, Faruk Çelik tarafından hep önemli noktalara yerleştirilen bir zattır.

İddia o ki Mustafa Bozbey bu isme karşı çıkar, der ki “Olmaz, çünkü Ak Partili, ben sıkıntı yaşarım başkan adayı olursa, önce Ekrem Pamuk’u yapalım başkan, sonra da yerine Nurettin Avcı’yı yerleştirelim”.  Faruk Çelik ve Mustafa Bozbey arasında anlaşma bu minvalde sağlanır. Ancak, Ekrem Pamuk başkanlıktan çekilmeyip yerini Nurettin Avcı’ya bırakmayınca Bozbey ve Pamuk arasındaki ipler kopar. Bu kopuşa neden olan başka etkenler de var, ama onlar şu an konumuz dışında. Başka bir yazının ana konusu olarak ele alalım onları bilahare… Ayrıca, Nurettin Avcı şimdilerde Uludağ OSB’nin kentsel dönüşüm projesinin başında, yine inşaat işleri ile uğraşıyor… Faruk Çelik böyle uygun gördüyse demek..!

Ötesi Ekrem Pamuk’un o dönem birlik başkanı sıfatıyla gazetelere verdiği “Faruk Çelik Bursa’dan aday olsun” ilanlarını da unutmayalım.

Demek ki Pamuk, Bozbey’le arası bozulunca Çelik’le yol yürümek istemişti ama o da olmadı. Çünkü Faruk Çelik’in Milli Görüşte birlikte yol aldıkları rahmetli Orhan Altınöz, Pamuk’la aynı yönetimde olduğu halde ters düştü ve olağanüstü seçime gidilme kararı alındı.

Sonrasında Ekrem Pamuk da Orhan Altınöz de yönetimde olmasın yönünde kararla seçime gidildi. Orhan Altınöz yani Faruk Çelik grubundan 3 kişi, Mustafa Bozbey grubundan da 3 kişi olmak üzere şimdiki başkan Sabri Akgün’ü de yönetime alıp başkan yaparak arayı bulmuş oldular.

Zaten 2016 da bu yönetim oluştuktan hemen 1 yıl sonra da İrfaniye’deki yer dağılımları yapıldı, en büyük hisseyi Mustafa Bozbey’in ilintili olduğu kooperatifler aldı.

Faruk Çelik’in yeğeni (kendisi şu an Emirkoop’ta yönetim kurulu üyesi) Şener Güngör’le birlikte yine hep yakın markajında tuttuğu Mehmet Tunçak ve kendisine yakın daha birçok kişi bu arazilerden faydalanan isimler oldu.

Faruk Çelik ile Bozbey arasında hiçbir şey olmasa bile bir centilmenlik söz konusu. Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oluyor gibi…

Mevcut başkan Sabri Akgün’ün “eski bakan Faruk Çelik’in yeğeni Şener Güngör neden yönetimde” sorumuza “Onu siyasi güç olarak, biliyorsunuz siyaset her kapıyı açıyor…” cevabını verdiğini yazmıştım. Sabri Akgün’ün yönetim oluşturma, biçimlendirme, adam seçme gibi bir lüksünün olmadığını da bu yazımdan anlamışsınızdır. Kendisine haksızlık etmişim..!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…