Home GÜNCEL MAĞDURİYET PERDELİ BİR PEŞKEŞ HİKÂYESİ

MAĞDURİYET PERDELİ BİR PEŞKEŞ HİKÂYESİ

- Guncellenme Tarihi: 5 Ocak 2022 15:50
9 min read
MAĞDURİYET PERDELİ BİR PEŞKEŞ HİKÂYESİ için yorumlar kapalı
0

Çok şaşırıyorum kendine gazeteci diyen, gazeteci olarak tanıtan biri kendini nasıl rant konulu söylemlere, yazılara malzeme yapar ve diğer gazeteciler nasıl bu duruma sessiz kalır?

Biliyorsunuz, Büyükşehir Belediyesi kira süresi sona eren ve aynı zamanda bir meslek örgütü olmasına rağmen binayı mesleki amaç dışında meyhane olarak kullanan Çağdaş (!) Gazeteciler Derneğini ve Lokalini Kültürpark içindeki binadan çıkarma kararı almış (hali hazırda da boşaltmadılar binayı) ve tabii kendileri de meyhane rantı ellerinden gidince gazetecilik mesleği yaptırılmıyormuş gibi algı yaratarak yaygarayı koparmışlardı. Üzerine Nilüfer Belediyesi dernek ve lokal olarak kullanılmak amacıyla Ata Bulvarı İzmir Yolu girişinde bir arsa tahsis etti, şu an inşaatları devam ediyor. Buraya kadar sıkıntı yok…

Sıkıntı bittabi ki her zamanki gibi Mudanya Belediyesinde başlıyor. Cuma günü yapılacak meclis toplantısında bik bik bik cümlelerle süslenip gündeme alınmış olan madde gerçekten artık “YUH!” dedirtecek kıvamda.

Bahsedelim: “Mudanya ilçesinde sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez temellerinin demokratik, insan haklarına saygılı, şeffaf, halka hesap veren yerel yönetimler olduğu gerçeğinden hareketle karar ve uygulama sürecinde tüm paydaşların katılımı sağlanarak kentlilik bilinci ve aidiyet duygusunun kazandırılmasına yönelik çalışmaların yürütülmesinin sağlanması, ayrıca Mudanya’yı kültürel, sosyal ve bilimsel faaliyetlerin ön plana çıktığı, kararların yönetişim anlayışıyla alındığı bir kültür, sanat, eğitim ve bilim kenti yapmak ve tanıtmak amacıyla kullanım hakkı belediyemize ait Bademli Mahallesi Cumhuriyet Parkı içerisinde yer alan taşınmazın kullanımı hususunda Çağdaş Gazeteciler Derneği ile Ortak Hizmet Projesi yapılması planlanmaktadır.

…… kullanım hakkı belediyemize ait olan taşınmazın kullanımına yönelik Mudanya Belediyesi ile Çağdaş Gazeteciler Derneği arasında 10 yıllığına ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda protokol imzalanması için Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a yetki verilmesi hususunda konunun Meclis gündemine alınmasını…” falan filan..!

Kız Rabia Allah aşkına sen mi yazdın bu metni, Word bile kabul etmedi, uzun, anlamsız, manasız, saçma sapan cümle uyarısı verdi, hatta bu işin içinde bir iş var sanki dedi..!

Okuyucular merak etmiştir şimdi, kim bu Rabia diye… Rabia Deniz, Mudanya Belediyesinin basın şeysi, belediyenin kadrolu çalışanı ve aynı zamanda ÇGD’nin başkanı..!

Ve kendine gazeteci diyor bu arkadaşımız..! Dönelim girişte bahsettiğimiz gazeteci mevzuuna… Bir gazeteci belediyede çalışabilir, danışmanlık yapabilir, bunun da ücretini ya kadrolu olarak yada fatura keserek alabilir. Hiç sıkıntı yok. Kazancın haksızı belediye uhdesinde bulunan bir taşınmaza yerleşmeye çalışmaktır. Meclis gündemine gelen konuya bik bik bik dedik şimdi daha iyi anlayacaksınız, mesela kiradan hiç bahsedilmiyor, ortak proje deniyor, 10 yıl deniyor, ne yapacaklarına dair hiçbir emare yok, meyhane yapmayacaklarına dair de bir kelam yok..! 10 yıl Hayri Türkyılmaz’ın kendi dönemi dahil, sonraki iki belediye dönemini daha bağlar ki başkanın buna hiç hakkı yok.

Mudanya Gazeteciler Derneğini randıman alamadığı için yerlerinden çıkaran ve hatta Mudanya’daki birçok gazeteci ile çalışmayan Mudanya Belediyesi Rabia Deniz’den ve ÇGD’den nasıl bir randıman umuyor meraktayız.

Ha keza Atatürkçü Düşünce Derneğini, Öğretmen Evini boşaltarak yerlerinden eden Hayri Türkyılmaz’ın, başkanı belediye çalışanı olan bir ÇGD’ye o binayı tahsis etmesi de akla peşkeşten başka bir şey getirmemektedir.

Mudanya Belediyesinin Hayri Türkyılmaz döneminde herhangi bir sivil toplum kuruluşuna böyle bir yer tahsisi söz konusu dahi olmamıştır. Seçim vaadi olarak söz verdiği Cem Evini dahi henüz yapmamıştır ve yapmayacaktır.

Ötesi 2017 yılında yapılan bina bakımsızlıktan fotoğraflarda da göreceğiniz üzere talan edilmiş,  harcanan milyonlar resmen çöp edilerek, milli servet ve kamu malı zararı oluşturulmuştur.

Anlıyoruz ki Türkyılmaz Mudanya’yı gözden çıkardı, taş üstüne taş koymadığı gibi, asrın projesi olarak lanse ettiği Yıldıztepe’deki denize bakmayan, sanayi sitesi görünümlü üç ucube bina da gelecek belediye başkanı tarafından yıkılacak.

Öte yandan Öğretmen Evi çürüyor, sözde sosyal tesis yapılacaktı.

Dokunduğu her şeyi kurutan Türkyılmaz algı belediyeciliği bu güne kadar geldi, ama artık bu peşkeş hikâyelerine bir son verilmesi gerekiyor. Bu rant girişimine Bursa Valisi ve Mudanya Kaymakamının geçit vermeyeceğini düşünüyor ve umuyorum.

ÇGD’nin yönetimindeki diğer gazeteci arkadaşların ve üyelerin de gazetecilik onurunu zedeleyen Rabia Deniz’e bir dur demesini ben şahsen bekliyorum, ne yapacaksınız, meyhaneler zinciri mi kuracaksınız?

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Erasmuslu Öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bul…