Home GÜNCEL Ak Parti Bursa’da silkiniş…

Ak Parti Bursa’da silkiniş…

- Guncellenme Tarihi: 26 Kasım 2021 16:43
8 min read
Ak Parti Bursa’da silkiniş… için yorumlar kapalı
0

Ak Parti’de seçim hazırlığı teşkilatlardan başladı. Bir yandan hızlı ama öte yandan geç kalınmış hamlelerle parti bazı ilçe başkanlarını değiştiriyor.

Şu an için altı ilçe başkanının değişmesi gündemde. 26 Kasım tarihi ve saat 16.30 itibariyle sabah Mudanya ilçe Başkanı İnci Söğütlü, az önce de Kestel İlçe Başkanı Sinan Aktaş görevden alındı.

İnci Söğütlü’yü kardeş gibi severim. İlk göreve getirildiğinden beri kendisini hem kadın olması hem de çok genç olması hasebiyle destekledim. Zaman zaman ters düştüğümüz oldu, muhalefet etmesi gerektiği yerde suskunluğunu rahatsız edici boyutlarda olduğunda eleştirdiğim de vuku buldu. Ama sonuçta kısa sürede üç evlat sahibi olması onu siyasetten uzaklaştırdı, genel olarak da telefonları açmadığı, dönmediğine dair eleştirileri çok aldı. Normal bir kadında annelik ağır basar, İnci Söğütlü’nün siyasi geleceği parlak ama şimdi zamanı değil, evlatlarıyla ilgilenmesi hem kendisi hem de Ak Parti açısından daha yeğ bir durum…

Mudanya Ak Parti için en sıkıntı noktalardan biri… Aslında ilçede muhalefet durumundaki Ak Partinin eline onlarca malzeme veren Hayri Türkyılmaz’a muhalefet etmekten kolay bir şey yok… Ama ne mecliste, ne de partiden yeterince ses çıkmadığına hepimiz şahidiz. Bu sebeple orada tabiri caizse çatır çatır muhalefet yapacak, koltuk, makam, güç, yakınlarına iş, imara açılacak arazi, imar değişikliğine ihtiyaç duyulan arsa, iş takipçiliği derdi olmayan biri başkan olmalı, böyle birini bulurlarsa Ak Parti Mudanya’da yol alır.

Kestel’e baktığımızda ilçede yönetim ekibiyle ilgili sıkıntılar vardı, çoğunluk istifa ettiğinden aslında yönetim düştü, düşecekti. Bazı istifalar da sırf bu sebeple işleme koyulmuyor, bekletiliyordu. Başkan Sinan Aktaş’la il yönetiminin sıkıntılı bir süreci olduğunu, ama bu süreci aştıklarını, arayı düzelttiklerini duyuyoruz. Tekrar atanarak yeni yönetimi oluşturması veya başka bir partilinin yönetime atanması şeklinde iki şık var Kestel’de…

Partilerde ilçe başkanının belediye başkanı ile arasının iyi olması, iyi geçinmesi yetmiyor, hem belediye hem ilçe başkanının İl yönetimi ile de uyumlu çalışması beklentiler arasında…

Bölge Koordinatörü İsmail Kaya ve ekibindekilerin bugün saat 17.00’de İznik, yarın da Büyükorhan, Orhaneli ve Harmancık ziyaretleri kesin bilgi… Bu ilçeler içinde de İznik, Orhaneli ve Harmancık ilçe başkanlarının görevden alınacağına dair yüksek iddialar var ki hem İznik’te, hem de Harmancık’ta sıkıntılar olduğunu duyuyoruz.

Nilüfer İlçe Başkanı Eşref Kurem’le yaptığım görüşmeden ilçeye ziyaret edileceğine dair henüz bir bilgi gelmediğini anladım ve fakat Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçe başkan ve yönetimlerinin değişeceğine dair bilgiler geliyor.

Muhtemel ki yarın tüm görev değişikleri bitmiş olur. Yeni atamalar seçime doğru daha bir anlam ve önem kazanacak, zira Ak Partinin genelde çok belirgin olmasa da, Bursa yerelinde oy kaybettiğini yetkili ağızlardan öğreniyoruz.

Uzun zamandır Bursa’yı sahipsiz gibi gösteren iç çekişmelere Efkan Ala’nın müdahale ettiği ve toparlamak için harekete geçtiği böylece netleşmiş oldu, zaten Ala Bursa’yı toparlamak için bir süredir yoğun mesai harcıyordu.

Akparti’yi ilk yıllarında bu kadar güçlü ve iktidar partisi yapan o dava ruhunun günden güne koltuk savaşlarına dönüştüğünü zannımca kimse inkâr edemez.

Doğrusu, tekrar o ruhun kazanılması için iç çekişmelerden uzak bir yönetim kadrosu oluşturulması Bursa için gerçekçi ve gerekli bir hamle olacaktır.

Kıssadan hisse kimler geldi, kimler geçti, makamlar kalıcı, kişiler geçici… İyi oynayanın değil, iyi olanın kazanacağı bir seçim diliyorum ülkem için…

Yarın devam edelim…

 

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…