Home GÜNCEL Büyükşehir’den Dere Temizliği Mesaisi

Büyükşehir’den Dere Temizliği Mesaisi

- Guncellenme Tarihi: 13 Eylül 2026 11:40
1 min read
Büyükşehir’den Dere Temizliği Mesaisi için yorumlar kapalı
0

2026’nın ilk 8 ayında toplam 51 kilometre dere temizliğine imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi Mihraplı Deresi’nde de hummalı bir çalışma yürütüyor.

BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğa ve 45 metre genişliğe sahip Mihraplı Deresi yatağında temizlik ve ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor. Ekipler, dere yatağında biriken çöp, dip çamuru ve çeşitli atıkları temizleyerek suyun akışının sağlıklı şekilde devam etmesine katkı sağlıyor.

TAŞKIN RİSKİ VE KÖTÜ KOKUYA ÖNLEM

Dere temizliği çalışmalarıyla özellikle yoğun yağışlarda oluşabilecek sel ve taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Dere yataklarında biriken atık ve rüsubatın temizlenmesiyle suyun akış kapasitesi artırılırken, çevrede oluşabilecek kötü koku, haşere ve sivrisinek oluşumunun da önüne geçiliyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

“Ailekart” Aracılığıyla Hak Sahiplerine 56 Milyar Lirayı Aşkın Kaynak Aktarıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hayata geçirilen Ailekart uygulaması aracılığıyla, d…