Home GÜNCEL Gürsu Mutfağı Görücüye Çıkıyor

Gürsu Mutfağı Görücüye Çıkıyor

- Guncellenme Tarihi: 24 Mayıs 2024 15:39
3 min read
Gürsu Mutfağı Görücüye Çıkıyor için yorumlar kapalı
0

Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak amacıyla gerçekleştirilmekte olan “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, Gürsu’nun bereketli ovasından çıkan ürünlerle yıllardır süregelen lezzetler görücüye çıkarılacak. Bin yılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikaye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, Gürsu’nun bereketli ovasından çıkan birbirinden değerli ürünlerle eşsiz serüvenini paylaşacak.

ARMUDUN HER ÇEŞİDİ MİSAFİRLERE TATTIRILACAK

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilen “Türk Mutfağı Haftası” programları kapsamında, Gürsu’da da Türk Mutfağı’nın zenginlikleri tanıtılacak. Türk Mutfağı Haftası Gürsu Programı; 26 Mayıs Pazar günü, Gürsu Seyir Terası’nda yapılacak. Gürsulular’ın Pazar keyfi, yöresel lezzetlerin sunumu ve kadın kooperatiflerinin stantlarıyla renklenecek.

Kadın kooperatiflerinin ve yöre esnafının desteği ile oluşturulacak menü birbirinden zengin içeriklerle dikkat çekiyor. Gürsu Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikte katılımcılar; marmelatlı kurabiye, armut kurusu, tahinli pide, samsa, hınkal, armut pekmezi, armut sirkesi, cevizli lokum, armutlu kek, cağ kebap ve bamyadan oluşan yöresel lezzetleri tatma imkanı bulacak.

Etkinlikte ayrıca, Gürsu Üretici Kadın Kooperatifi ve Ağaköy Kadın Kooperatifi’nin ürettiği ürünlerin de tanıtımı ve satışı yapılacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa Plajları Yaza Hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplam 277 kilometrelik deniz ve göl kıyı bandına sahip Bursa…