Home GÜNCEL Sedat Yalçın’dan Bursa’nın Hak Ettiği Proje

Sedat Yalçın’dan Bursa’nın Hak Ettiği Proje

- Guncellenme Tarihi: 22 Mart 2024 14:02
5 min read
Sedat Yalçın’dan Bursa’nın Hak Ettiği Proje için yorumlar kapalı
0

Bursa’nın yıllardır konuşulan, çözüm için hiçbir adım atılmayan, en önemli sorunlarından biri Nilüfer Çayına kimyasal atıkların karışması, korkunç bir koku ve kirlilik ile çevreyi, tarımı kirletmesi…

Çözülemez miydi, elbette ki çözülebilirdi. Ancak bazı sanayicilerin kayrılması veya ceza kesilmesine rağmen arıtma maliyetleri daha yüksek olduğu için cezaya razı olunması ve çayın kirletilmeye devam edilmesi neticesinde sorun bu günlere kadar geldi.

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, şehirde yıllardır çözüme kavuşmayan ve kronik sorun haline gelen Nilüfer Çayı’nın tertemiz akacağını ve bu proje için belediye kasasından 1 lira dahi çıkmayacağını söylüyor.

Tabii ki bu nasıl olacak merak edenler vardır. Paylaşalım: Yalçın, Bursa’nın ortasından akan bu simsiyah suya çözüm bulmak için dünyadaki projeleri incelediklerini, yapacakları hızlı ve etkili tünel sistemiyle bütün OSB’lerden gelen kirli suları toplayacaklarını dillendirdi.

Büyükşehir adaylarının projeleriyle vatandaşın sağlığını ve yaşam kalitesini düşünmesi çok kıymetli… Tabii ki hayata geçirebilmek de önemli…

Bu bağlamda kentin kronikleşen ancak bir türlü harekete geçilmeyen konularını saptama, çözüm üretme ve finans kaynağının nasıl sağlanacağına kadar proje oluşturma açısında çok başarılı bulduğum Sedat Yalçın, Bursa’nın tertemiz bir Nilüfer Çayı ile buluşacağı konusunda da iddialı.

Yalçın, Nilüfer Çayının temiz akması ile ilgili projesini şöyle detaylandırıyor: “Karacabey yakınlarında kuracağımız arıtma sistemi ile bu kirli su, temizlenmiş olarak Marmara Denizi’ne ulaşacak. Böylece Nilüfer Çayımız kendi debisinde ve tertemiz akacak. Bu projenin maliyeti 7 Milyar TL ve Dünya Bankası’nın bu tür çevre projelerine kredi desteği de var. Bu kredileri hem BUSKİ hem de OSB’lere aynı anda kullandırma düşüncesindeyiz. Fabrikalar ödedikleri katı atık bedeli yerine, bu krediyi karşılamış olacaklar. Her OSB sisteme bıraktığı kirli su kadar geri ödemesine katkı sağlayacak. Belediye bütçesinden 1 lira bile çıkmayacak, OSB’lerden de fazladan bir ödeme çıkmayacak. Bu bir organizasyon işi. Biz hazırız. Bursa’mızı daha yaşanır hale getireceğiz”.

Yani bakıldığında uygulanması çok da zor olmayan, ayrıca ilgili her OSB’yi konuya dahil eden güzel bir proje…

Havayı, suyu, doğayı temiz tutmak bizim gelecek nesillere olan borcumuz, en önemli sorumluluk da elbette ki belediyelerde…

Sedat Yalçın bu ve benzeri projelerini gerçekleştirmek için şansı hak ediyor, demedi demeyin…

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…