Home GÜNCEL “Yasak Afişler” Apar Topar Kaldırıldı

“Yasak Afişler” Apar Topar Kaldırıldı

- Guncellenme Tarihi: 18 Mart 2024 18:06
8 min read
“Yasak Afişler” Apar Topar Kaldırıldı için yorumlar kapalı
0

İYİ Parti’nin, Bursa’da YSK’nın yasakladığı AK Partili Başkan Alinur Aktaş’ın “Büyükşehir” amblemli ve “Başkan” sıfatlı afişlerini, “Karartma Protestosu” sonuç verdi. Hukuksuz olan ve haksız rekabete yol açan yüzlerce afiş apar topar kaldırıldı. Bursa Osmangazi İlçe Seçim Kurulunun kaldırılmasına karar verdiği, ancak o günden bu yana bir türlü toplatılmayan billboardlardaki afişler önceki gün İYİ Partililer tarafından siyah sprey boyayla kapatıldı. İşte o billboardlardaki afişlerin tamamı, eylemden bir kaç saat sonra, asılı bulundukları yerlerden adeta yıldırım hızıyla apar topar temizlendi.

“KAMU VİCDANI KANADI!”

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, billboardlardaki hukuksuz propagandanın ortadan kaldırılması üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yasaya aykırı bulunan afişlerin toplatılması geç de olsa bir hakkın teslimidir ve kısmen de olsa haksız rekabete dur denmiştir. Sn. Alinur Aktaş ve Sn. Dündar, umuyoruz ki, bundan ders almışlardır ve devam eden süreçte, bu kanun tanımaz türdeki hoyrat tavırlarını terk ederler. Yönettikleri belediyelerin her türlü gücünü, olanağını maddi manevi kullanmış olmaları, vicdanlarını hiç rahatsız etmiş midir bilmiyoruz ama şurası bir gerçek ki; Bursa’da kamu vicdanı rahatsız olmuş, hatta kantılmıştır. Bu rahatsızlığın yansıyacağı yer de öncelikle 31 Mart’ta vatandaşın önüne gelecek olan sandıktır. İnanıyoruz ki, Bursalılar, kamu parasıyla yapılan bu haksız rekabetin faturasını Sn. Aktaş ve Sn. Dündar’a ibret-i alem için keseceklerdir. Bizler konuyu ısrarla takip etmeye devam edeceğiz.”

BURSA’DA NE OLMUŞTU?

Bursa Osmangazi İlçe Seçim Kurulunun kaldırılmasına karar verdiği, ancak o günden bu yana toplatılmayan billboard afişleri önceki gün İYİ Partililer tarafından siyah sprey boyayla kapatılmıştı. İşte o billboardlardaki afişlerin tamamı, gece operasyonu ile asılı bulundukları yerlerden kaldırıldı. İl Başkanı Dr. Hasanoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu ve Bursa Milletvekili Hasan Toktaş protesto sırasında yaptıkları açıklamada, “Bunun adı kanun, kural takmamak, yasa falan tanımamak, suç işlemeye de devam etmektir” diyerek, afişleri boyamak suretiyle karartma uygulamışlardı. Hukuksal zeminde hak aramaya ve hesap sormaya da devam edeceklerini ifade eden Dr. Hasanoğlu, Türkoğlu ve Toktaş, Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunacaklarını vurgulamışlardı. İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı adına, protesto sırasında yapılan açıklamada aynen şu ifadelere yer verilmişti. “Bilindiği gibi Osmangazi İlçe Seçim Kurulu, hem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, hem de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın; belediyenin amblemi ve başkanlık sıfatları ile propaganda yapamayacaklarına karar vermiş, yasaya aykırı içerikli tüm afiş ve tanıtım ilanlarının toplatılmasına hükmetmişti. Bu kararlar sıradan hükümler değildi ve 31 Mart seçimlerinin adil bir rekabet ortamında yapılmayacağının tesciliydi.
Çünkü Sn. Dündar ve Sn. Aktaş, yönettikleri belediyelerin kasasından ve belediye icraatları üzerinden milyonlarca liralık haksız propaganda yapmışlardı. Dolayısıyla her ikisi de, seçime giren diğer tüm partilerin hakkına girmiş, ondan da önemlisi, bir kamu kurumu olan belediyenin imkan ve parasını kullanarak siyasi propaganda yapmışlardı. Nitekim yaptığımız itiraz haklı bulunmuş, Osmangazi İlçe Seçim Kurulu bilboardlarda, raketlerde, duraklarda, velhasıl asılı olan her yerde bulunan bu afişlerin toplatılmasına karar vermişti. Gereğinin yapılması için de Osmangazi Kaymakamlığına karar sureti göndererek bilgi vermişlerdi. O günden bugüne bekledik. Gördük ki, söz konusu iktidar partisi olunca devlet yetkilileri kılını dahi kıpırdatmıyor. Valilik sus pus, Kaymakamlıktan adeta çıt çıkmıyor. Bu durumda iş başa düştü.
Madem devlet görevini yapmıyor, bu afişleri sprey boya ile karatmak boynumuzun borcu oldu. Bu memleket, iktidar partisinin elinde oyuncak değildir. Kimse kusura bakmasın. Aktaş ve Dündar mahkeme kararlarını hiçe sayıp, yasaları takmadıkları sürece biz gereğini işte böyle yapmaya devam edeceğiz. Haksız rekabete sebebiyet vermenin bir bedeli var ve o bedel de mutlaka ödenir. Cumhuriyet Savcılığına da her iki başkan hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ve bunun hesabını hukuk önünde de soracağımızı huzurlarınızda ilan ediyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…