Home GÜNCEL Bursa’da ‘Rumeli Balkan’ Buluşmaları

Bursa’da ‘Rumeli Balkan’ Buluşmaları

- Guncellenme Tarihi: 18 Mart 2024 16:40
12 min read
Bursa’da ‘Rumeli Balkan’ Buluşmaları için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Rumeli Balkan Buluşmaları’ iftar programı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da katılımıyla Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Rumeli Balkan Buluşmaları’ iftar programına katıldı. Programa, Bakan Hakan Fidan’ın yanı sıra Vali Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Feridun Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Başkanı Naci Çağlar, Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve Rumeli-Balkan dernekleri temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve Rumelili iş insanları katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Bursa’ya geldiği andan itibaren heyecanlarına heyecan kattığını söyledi. Başkan Aktaş, “Siz senelerdir Rumeli ve Balkan coğrafyasında farklı görevler almış, şuan Dışişleri Bakanı olarak Cumhurbaşkanımıza yol arkadaşlığı yapan bir isimsiniz. Davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

“Balkan Türklerine hizmet etmenin mutluluğunu yaşadım”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı. “Biz Balkan Türklüğü, Balkan Müslümanlığı gibi dimdik ayakta, Türkiye var oldukça, sizler Balkanlar’ın, Rumeli’nin dört bir yanındaki kardeşlerimiz var oldukça hep birlikte dimdik ayakta kalacağız” diyen Bakan Hakan Fidan, memleketimizin de medeniyetimizin de dimdik ayakta kalacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yola çıkarken sınırların ötesindeki soydaşlara ve din kardeşlerimize de destek olmayı temel öncelik olarak belirlediklerini anlatan Fidan, “Bu doğrultuda son 21 yılda yardım ve desteği konusundaki milli kapasitemizi her alanda güçlendirdik, yaygınlaştırdık ve kurumsallaştırdık. Bugün itibarıyla devletimiz gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz neye ihtiyaç duyarsa, hemen gereğini yapabilecek duruma geldik. 21 yıldır tüm görevlerimde bu sürece katkı sunmaktan büyük bir onur duydum. Bugün şu anda bu salonda aramızda bulunan birçok arkadaşımızla bu uzun yolculuktan hep birlikte Balkan Türklerine hizmet etmenin derin mutluluğunu yaşadım. Şimdi ise bu misyona katkıyı Dışişleri Bakanı olarak da sürdürmekteyim. Görevler değişir ama tabii dava baki kalır. Hiç endişeniz olmasın. Balkanlar ve Rumeli her zaman önceliklerimiz arasında yer alacaklar. Devlet olarak bölgemize dair çalışmaları yürütürken sivil toplum kuruluşlarımızda el ele veriyoruz” dedi.

“Bursa Büyükşehir Belediyesi Balkanlar’da stratejik bir aktör”

Bursa’daki yerel yönetimin STK’lar ile iş birliği yaparak Balkanlar’da örnek faaliyetlere imza attığını söyleyen Bakan Fidan, “Bursa Valiliği ile belediyeleriyle, Bal-Göç başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve dernekleriyle, iş insanlarıyla, gönüllüleriyle Balkanlar’da büyük hayırlı işlere imza atıyor. Tarihi eserlerimizin restorasyonunda yeni cami ve mescit inşasına zor durumdaki kardeşlerimize el uzatmaktan toplu iftarlara nice hayırlı işlerde Bursalı kardeşlerimizin hem ön safta oluruz. Bu hususta örnek faaliyetleriyle dikkati çeken Bursa Büyükşehir Belediyemizi yürekten kutluyorum. Alinur Aktaş başkanımızın liderliğindeki belediyemizin sorumluluklarını en iyi şekilde yerinde görmek hakikaten bizler için gurur verici. Bugünkü ziyaretimde de buna bir kez daha şahit olma imkanım oldu. Belediyemiz şehirdeki güzel icraatlarına ilaveten bir yandan da kardeşlerimize destek olmaya devam ediyor. Bu yüzden Bursa Büyükşehir Belediyesi sadece yerel düzeyde değil Balkanlar’da da sorumluluk üstlenen stratejik bir aktör haline gelmiş durumdadır. Alinur Aktaş başkanımızın sizlerin de desteğiyle inşallah yeniden seçilerek bir dönem daha bu kutlu göreve devam edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki dönemde çok daha büyük hizmetlere ve hayırlara imza atacağına inanıyorum. Bu noktada ilçe belediyelerimize ve güzel hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Kim soydaşlarımıza, din kardeşlerimize omuz, davamıza destek veriyorsa, taş üstüne taş koyuyorsa Allah ondan razı olsun” diye konuştu.

“Hiçbir güç Türkiye’yi Evlad-ı Fatihan’dan kopartamayacaktır”

Türkiye’nin Balkan ülkeleri ile işbirliğini istemeyenlere de seslenen Bakan Fidan, “Barış ve güvenlik olmayınca ne büyük acılar yaşadığımızı en iyi bizler biliyoruz. Bunun için kendi söküğümüzü yine kendimiz dikiyoruz. Dışarıdan dikte edilen ve bu bölgenin gerçeklerine uygun olmayan politikaların sonuçları ortada. Bu politikalar sadece ve sadece çatışmalar ve krizler oluşturdu. Sanki daha dün tarifsiz acılar, katliamlar yaşanmamış gibi bugün hala aynı politikalarda diretenler var. Biz her kesimin güvenine sahip bir bölge ülkesi olarak bu yanlışları dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Biz doğruları söyledikçe doğru politikalar uyguladıkça bu defa Türkiye’yi bir rakip hatta hasım gibi görenler ortaya çıkıyor. Batı Balkanlar gibi tarihten kopup arazi kategoriler bu yüzden icat ediliyor. Böyle yöntemlerle Türkiye’yi Balkanlardan kopartabileceğini düşünenlere açık ve net bir mesajımız var. Bugün Balkanlar’da 30 önceki gibi acılar artık yaşanmıyorsa bu Türkiye sayesindedir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü Türkiye’nin bölgede izlediği barışçı ve yapıcı politikalar sayesindedir. Türkiye’yi hasım gibi görenlere şunu çok açık bir şekilde söylüyoruz, sizin stratejik vizyonsuzluğunuzun vebalini bölge ülkeleri olarak artık biz çekmeyeceğiz. Türkiye olarak dostlarımızla iş birliği içinde bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz, içiniz rahat olsun. Biz devlet olarak bütün alıp stratejimizi bu vizyonla oluşturuyoruz. Bu yolda sizlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Sizler Balkanlar’dan ve Rumeli’den kopmadığınız sürece hiçbir güç Türkiye’yi Evlad-ı Fatihan’dan ve bölgedeki kardeşlerimizden asla kopartamayacaktır” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…